Κάνε το Τεστ
valdoxan, βαλντοξαν, δοσολογια, παρενεργειες

VALDOXAN – που χρησιμοποιείται η ΑΓΟΜΕΛΑΤΙΝΗ; Παρενέργειες

VALDOXAN - ενδείξεις, δοσολογία, παρενέργειες

Το VALDOXAN ("βαλντοξάν") είναι ένα άτυπο αντικαταθλιπτικό, συγκεκριμένα ένας μελατονινεργικός αγωνιστής και ανταγωνιστής των υποδοχέων 5-HT2C. Η τυπική χρήση για το Valdoxan (αγομελατίνη, agomelatine) είναι για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης και της αϋπνίας. Η αγομελατίνη είναι μια χημική ουσία που μοιάζει με τη μελατονίνη (συνθετικό ανάλογο).

Λήψη Valdoxan

Κυκλοφορεί σε δόσεις των Valdoxan 25 mg. Είναι ένα ιδιαίτερο φάρμακο, και για αυτό είναι πολύ σημαντικό το φάρμακο να λαμβάνεται σωστά (πριν το βραδινό ύπνο), διαφορετικά δεν θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σε κάποιες περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να σας χορηγήσει υψηλότερη δόση (50 mg), δηλαδή δύο δισκία Valdoxan μαζί πριν το βραδινό ύπνο.

Μορφή mg και ποσότητα Valdoxan Τιμή
Χάπια F.C.TAB VALDOXAN 25MG BTx28 29,90

Αποτελεσματικότητα Valdoxan

Η αγομελατίνη δεν θα αλλοιώσει την προσωπικότητά σας, ούτε θα σας κάνει άμεσα χαρούμενους. Αν πάσχετε από κατάθλιψη, θα σας βοηθήσει αποτελεσματικά στο να ξαναβρείτε τον εαυτό σας. Χρειάζεται όμως χρόνο για να αποκαταστήσει την ισορροπία των νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο, που συνοδεύουν την κατάθλιψη και την αϋπνία.

Τα αποτελέσματα της δράσης του Valdoxan επέρχονται συνήθως σε 2-4 εβδομάδες, έτσι θα χρειαστούν μερικές εβδομάδες για να νιώσετε τη δράση του. Για αυτό θα πρέπει να την παίρνετε καθημερινά σταθερά, παρόλο που δεν θα δείτε κάποια ιδιαίτερη διαφορά στην αρχή. Συχνά χρειάζεται να συνεχίσει κανείς την αγωγή για μήνες, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του ψυχίατρού σας.

Πληροφορίες συνοπτικά: Valdoxan

Φάρμακο: VALDOXAN
Δραστική Ουσία: ΑΓΟΜΕΛΑΤΙΝΗ / Agomelatine
Συνήθης δόση: 25 mg/ημέρα
Μέγιστη δόση: 50 mg/ημέρα
Κατηγορία: Αντικαταθλιπτικό
Χρήση σε: Κατάθλιψη Αϋπνία
Γενόσημα φάρμακα: Δεν υπάρχουν

valdoxan, χαπια, βαλντοξαν, δοσολογια, παρενεργειες Παρενέργειες Valdoxan

Εάν νιώσετε ότι δεν βελτιώνεστε ή ότι χειροτερεύετε σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της θεραπείας (ιδίως τις πρώτες εβδομάδες ή αν διακόψετε το φάρμακο), θα πρέπει να ενημερώσετε τον γιατρό σας. Οι συνήθεις παρενέργειες του Valdoxan είναι: αύξηση σωματικού βάρους, καταβολή, ηπατικά προβλήματα, ναυτία, πονοκέφαλος και άγχος.

Το Valdoxan δεν δημιουργεί εξάρτηση, ωστόσο μπορεί να έχετε κάποια συμπτώματα στέρησης σε περίπτωση απότομης διακοπής του (όπως ίλιγγο, αϋπνία, άγχος) για αυτό θα πρέπει να μειωθεί σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας.

Η χρήση του Valdoxan αντενδείκνυται σε ασθενείς με νεφρικά ή ηπατικά προβλήματα.

Αναλυτικές πληροφορίες Valdoxanspc σπψ φυλλο οδηγιων παρενεργειες ενδειξεις, valdoxan, βαλντοξαν

Μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε το επίσημο φύλλο οδηγιών του Valdoxan (SPC) όπου περιγράφονται αναλυτικά όλες οι πιθανές παρενέργειες, προφυλάξεις και αντενδείξεις.

Προφυλάξεις στη χρήση Valdoxan

Για να αποφύγετε δυνητικά σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες του ήπατος θα πρέπει να έχετε ελέγξει εάν το ήπαρ σας λειτουργεί κανονικά, πριν την έναρξη της θεραπείας, και κατά τακτικά διαστήματα μετά την έναρξη. Μερικοί ασθενείς μπορεί να εμφανίσουν αυξημένα επίπεδα ηπατικών ενζύμων στο αίμα τους κατά τη διάρκεια της αγωγής με Valdoxan. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να διενεργούνται εξετάσεις παρακολούθησης (εξετάσεις αίματος) στα ακόλουθα χρονικά διαστήματα: πριν την έναρξη ή αύξηση της δόσης, σε 3 εβδομάδες περίπου από την έναρξη της αγωγής, σε 6 εβδομάδες, σε 12 εβδομάδες, και σε 24 εβδομάδες.

Εάν παρατηρήσετε κάποιο από αυτά τα σημεία ή συμπτώματα που υποδηλώνουν ηπατικά προβλήματα: ασυνήθιστα σκούρο χρώμα των ούρων, ανοιχτόχρωμα κόπρανα, κίτρινο χρώμα στο δέρμα/ οφθαλμούς, πόνο στην άνω δεξιά κοιλιακή χώρα, ανεξήγητη κόπωση (ειδικά να συνοδεύεται και με τα παραπάνω συμπτώματα), αναζητήστε άμεσα συμβουλή από το γιατρό σας ο οποίος μπορεί να σας συμβουλεύσει να διακόψετε το Valdoxan.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Valdoxan;

To Valdoxan πρέπει πάντα να λαμβάνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας. Δεν πρέπει να ξεκινάτε φάρμακα μόνοι σας χωρίς ιατρική παρακολούθηση ή επειδή διαβάσατε κριτικές και γνώμες στο google ή σε κάποιο φόρουμ.

Είναι το VALDOXAN το ΣΩΣΤΟ φάρμακο για εσάς;
ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΑ

Είναι το VALDOXAN το ΣΩΣΤΟ φάρμακο για εσάς;

Γενόσημα φάρμακα: -
Συχνά ορθογραφικά λάθη: βαλτοξαν, valdoxen, βαλντοξαν

Άλλες μέθοδοι για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης και της αϋπνίας

Το Valdoxan μπορεί να αντικατασταθεί ή συνδυαστεί με άλλα είδη θεραπείας.

Ψυχοθεραπεία: με την ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη και την αϋπνία αποτελεσματικά και μόνιμα, διερευνώντας και αντιμετωπίζοντας τα πραγματικά αίτια αυτών, και όχι απλά τα συμπτώματα.

EMDR: Το EMDR είναι μια ειδική ψυχοθεραπευτική τεχνική που επιτρέπει τη γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση δύσκολων/τραυματικών βιωμάτων (όπως πένθος, χωρισμοί, ατυχήματα, κα) που μπορεί να αποτελούν τη ρίζα της κατάθλιψης.

Ομοιοπαθητική και Βελονισμός: η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ και ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ σε πολλές περιπτώσεις κατάθλιψης και αϋπνίας μπορούν να δώσουν τη λύση. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχουν παρενέργειες, και μπορούν να συνδυαστούν με το Valdoxan όπου αυτό είναι αναγκαίο.