Κάνε το Τεστ
yentreve, γιεντρεβε, γιεντριβ, παρενεργειες, ακρατεια ουρων, φαρμακο

YENTREVE – που χρησιμοποιείται; Παρενέργειες

YENTREVE - ενδείξεις και παρενέργειες

Το YENTREVE είναι περιέχει τη δραστική ουσία ντουλοξετίνη. Το YENTREVE (γιεντρέβ) είναι ένα φάρμακο που λαμβάνεται από το στόμα για τη θεραπεία των γυναικών με Ακράτεια Ούρων από Προσπάθεια (Stress Urinary Incontinence-SUI). Η Ακράτεια Ούρων από Προσπάθεια (SUI) είναι μία πάθηση κατά την οποία οι ασθενείς εμφανίζουν ακούσια απώλεια ή διαφυγή ούρων κατά τη διάρκεια της σωματικής προσπάθειας ή δραστηριοτήτων όπως είναι το γέλιο, ο βήχας, το φτέρνισμα, το σήκωμα βαρέων αντικειμένων ή η άσκηση.

Πως λειτουργεί το Yentreve;

Το Yentreve αυξάνει τα επίπεδα της σεροτονίνης και της νοραδρεναλίνης στο νευρικό σύστημα (ανήκει στην κατηγορία SNRI φαρμάκων, που δρουν ως αντικαταθλιπτικά). Το Yentreve πιστεύεται ότι δρα αυξάνοντας την ισχύ του μυός που συγκρατεί την διαφυγή των ούρων όταν γελάτε, φτερνίζεστε ή κάνετε σωματικές δραστηριότητες.

Η αποτελεσματικότητα του YENTREVE ενισχύεται όταν συνδυάζεται με ένα πρόγραμμα σωματικών ασκήσεων που ονομάζεται Ασκήσεις των Μυών του Πυελικού Εδάφους (PFMT).

Λήψη Yentreve

Κυκλοφορεί σε χάπια των Yentreve 20 mg και Yentreve 40 mg. Η συνήθης δοσολογία είναι 30-60 mg ντουλοξετίνης την ημέρα. Το Yentreve μπορεί να ληφθεί με ή χωρίς τροφή. Η δόση του Yentreve μπορεί να αυξηθεί σταδιακά, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας.

Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί αν καταναλώνετε αλκοόλ, ενώ λαμβάνετε θεραπεία με Yentreve.

Μορφή mg και ποσότητα Yentreve Τιμή
Χάπια YENTREVE GR.CAP 20MG BTx56 32,97
Χάπια YENTREVE GR.CAP 40MG BTx56 32,80

Δόση Yentreve  - συχνά δοσολογικά σχήματα Ντουλοξετίνης

Η συνήθης δόση του Yentreve για την ακράτεια ούρων από προσπάθεια είναι 40 mg δύο φορές την ημέρα (μία το πρωί και μία αργά το απόγευμα ή το βράδυ). Ο γιατρός σας ενδέχεται να αποφασίσει να ξεκινήσει η αγωγή σας με 20 mg δύο φορές την ημέρα για δύο εβδομάδες, πριν αυξηθεί η δοσολογία στα 40 mg δις ημερησίως.

Αποτελεσματικότητα Yentreve

Τα αποτελέσματα της δράσης του Yentreve επέρχονται συνήθως σε 3-4 εβδομάδες, έτσι θα χρειαστούν μερικές εβδομάδες για να νιώσετε τη δράση του. Για αυτό θα πρέπει να την παίρνετε καθημερινά σταθερά, παρόλο που δεν θα δείτε κάποια ιδιαίτερη διαφορά στην αρχή. Συχνά χρειάζεται να συνεχίσει κανείς την αγωγή με ντουλοξετίνη για μήνες, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του ψυχίατρού σας.

Όταν χρησιμοποιείται σωστά, το Yentreve μπορεί αποτελεσματικά να ανακουφίσει από τα συμπτώματα της κατάθλιψης, όπως δείχνουν οι μελέτες.

Πληροφορίες συνοπτικά: Yentreve

Φάρμακο: YENTREVE
Δραστική Ουσία: ΝΤΟΥΛΟΞΕΤΙΝΗ / Duloxetine
Συνήθης δόση: 20-40 mg/ημέρα
Μέγιστη δόση: 120 mg/ημέρα
Κατηγορία: SNRI
Χρήση σε: Ακράτεια ούρων Κατάθλιψη Νευροπαθητικό άλγος Ινομυαλγία Αγχώδεις διαταραχές
Πρωτότυπο φάρμακο: CYMBALTA

yentreve, γιεντρεβε, γιεντριβ, χαπια, παρενεργειες, ακρατεια ουρων, φαρμακο

Παρενέργειες Yentreve

Τα φάρμακα μπορεί να έχουν διαφορετικές ανεπιθύμητες ενέργειες σε κάθε ασθενή. Πολύ συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες του Yentreve είναι αδιαθεσία (ναυτία), ξηροστομία, δυσκοιλιότητα, κόπωση. Συχνές παρενέργειες είναι απώλεια όρεξης, δυσκολία στον ύπνο, αίσθημα διέγερσης, μειωμένη σεξουαλική ορμή, άγχος, δυσκολία στον ύπνο, κεφαλαλγία, ζάλη, νωθρότητα, υπνηλία, τρόμος, αιμωδία, περιλαμβανομένης αυτής που εντοπίζεται στο δέρμα (τσιμπήματα στο δέρμα), θολή όραση, αίσθημα ζάλης ή ίλιγγος, αυξημένη αρτηριακή πίεση, εξάψεις, διάρροια, πόνος στομάχου, αδιαθεσία (έμετος), καύσος στομάχου ή δυσπεψία, αυξημένη εφίδρωση, αδυναμία, ρίγος.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος ασθενής θα βιώσει αναγκαστικά κάποια συμπτώματα από αυτά ή κάποια άλλα επειδή παίρνει τη ντουλοξετίνη.

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες του Yentreve μπορεί να ελατtωθούν με το πέρας του χρόνου, καθώς δηλαδή συνεχίζεται η σταθερή λήψη της ντουλοξετίνης.

Αναλυτικές πληροφορίες Yentrevespc σπψ φυλλο οδηγιων παρενεργειες ενδειξεις, yentreve, γιεντρεβ

Μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε το επίσημο φύλλο οδηγιών του Yentreve (SPC) όπου περιγράφονται αναλυτικά όλες οι πιθανές παρενέργειες, προφυλάξεις και αντενδείξεις.

Προειδοποιήσεις και προφυλάξεις Yentreve

Οι παρακάτω αποτελούν αιτίες για τις οποίες το YENTREVE ενδέχεται να μην ενδείκνυται για εσάς. Eπικοινωνήστε με τον γιατρό σας, πριν λάβετε YENTREVE εάν:

 • λαμβάνετε φάρμακα για τη θεραπεία της κατάθλιψης
 • λαμβάνετε St. John’ s Wort, φυτικά σκευάσματα (Hypericum perforatum/ βαλσαμόχορτο/ υπερικό)
 • πάσχετε από νεφρικό νόσημα
 • είχατε επιληπτικές κρίσεις (σπασμούς)
 • είχατε μανία
 • πάσχετε από διπολική διαταραχή
 • έχετε προβλήματα με τα μάτια σας, όπως ορισμένες μορφές γλαυκώματος (αυξημένη πίεση στα μάτια)
 • έχετε ιστορικό αιμορραγικών διαταραχών (τάση να αναπτύσσετε μώλωπες), ειδικά αν είστε έγκυος.
 • διατρέχετε κίνδυνο χαμηλών επιπέδων νατρίου (για παράδειγμα αν λαμβάνετε διουρητικά, ιδιαίτερα αν είστε ηλικιωμένος)
 • λαμβάνετε κάποιο άλλο φάρμακο το οποίο μπορεί να προκαλέσει βλάβη του ήπατος
 • λαμβάνετε άλλα φάρμακα που περιέχουν ντουλοξετίνη.

Το YENTREVE μπορεί να σας προκαλέσει αίσθημα ανησυχίας ή αδυναμίας να καθίσετε ή να παραμείνετε ακίνητος(η). Να ενημερώσετε το γιατρό σας εάν σας συμβεί αυτό.

Φάρμακα όπως το Yentreve (γνωστά ως SNRI) ενδέχεται να προκαλέσουν συμπτώματα σεξουαλικής δυσλειτουργίας και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και μετά τη διακοπή της θεραπείας.

Το δραστικό συστατικό του YENTREVE, η ντουλοξετίνη, διατίθεται και σε άλλα φάρμακα για την αντιμετώπιση ασθενειών: διαβητικό νευροπαθητικό άλγος, κατάθλιψη, άγχος και ακράτεια ούρων. Η λήψη περισσότερων από ένα από αυτά τα φάρμακα, ταυτόχρονα, πρέπει να αποφεύγεται. Συζητήστε με το γιατρό σας εάν ήδη λαμβάνετε άλλα φάρμακα που περιέχουν ντουλοξετίνη.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Yentreve;

To Yentreve πρέπει πάντα να λαμβάνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού που σας παρακολουθεί. Δεν πρέπει να ξεκινήσετε το Yentreve μόνοι σας χωρίς ιατρική παρακολούθηση, επειδή διαβάσατε γνώμες στο google ή προσωπικές εμπειρίες σε κάποιο φόρουμ.

Άλλες μέθοδοι για την αντιμετώπιση της ακράτειας

Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ και ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν να δώσουν τη λύση. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχουν παρενέργειες, και μπορούν να συνδυαστούν με άλλα φάρμακα, όπως το Yentreve, όπου αυτό είναι αναγκαίο.