Κάνε το Τεστ
βελονισμός, ψυχοθεραπεία

Σύνδεση βελονισμού και ψυχοθεραπείας

Βελονισμός και Ψυχοθεραπεία

Το μυαλό και το σώμα είναι συνδεδεμένα (συνάψεις, νευρώνες, αρθρώσεις, ιστοί, όργανα, συστήματα). Το σώμα και το μυαλό έχουν ένα ενεργειακό σύστημα. Νιώθουμε αυτό το ενεργειακό σύστημα όταν είμαστε κουρασμένοι, άρρωστοι, τραυματισμένοι, καταθλιπτικοί, ανήσυχοι και αναστατωμένοι. Αν δώσουμε προσοχή, θα παρατηρήσουμε διακυμάνσεις στα επίπεδα της ενέργειας. Συχνά όταν δεν νιώθουμε καλά, το ενεργειακό μας σύστημα παρουσιάζει ανισορροπία. Για παράδειγμα, όταν έχουμε κατάθλιψη, ίσως να κοιμόμαστε περισσότερο από το φυσιολογικό. Όταν είμαστε αγχωμένοι, ίσως να δυσκολευόμαστε να κοιμηθούμε. Όταν έχουμε ισορροπία σε όλα αυτά, δεν νιώθουμε πολύ κουρασμένοι ή πολύ αγχωμένοι.

Το ενεργειακό σύστημα που συνδέει το μυαλό και το σώμα δεν αποτελεί κάτι καινούργιο για την Κινέζικη Ιατρική, ειδικά για τον βελονισμό. Σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας, βιώνουμε στρες και ψυχικά τραύματα στα οποία ανταποκρινόμαστε με πολλούς τρόπους, που κάποιες φορές εξυπηρετούν την επιβίωσή μας. Αυτοί οι τρόποι διαχείρισης δημιουργούν ανισορροπίες στο ενεργειακό σύστημα σώματος-μυαλού. Για παράδειγμα, αν έχετε βιώσει την κακοποίηση στην παιδική σας ηλικία ή κάποια σημαντική απώλεια οποιαδήποτε στιγμή της ζωής σας, το ενεργειακό σας σύστημα επηρεάζεται.

Ο βελονισμός βοηθά στην επαναφορά του σώματος σε μια ισορροπημένη κατάσταση στην οποία θα είναι ήρεμο και όχι ανήσυχο ή καταθλιπτικό. Ο βελονισμός χρησιμοποιεί τις βελόνες  για να εισέλθει στο ενεργειακό μας σύστημα, να ξεμπλοκάρει τα εμπόδια που δημιουργούνται από το στρες, το τραύμα και τις ασθένειες.

Το ίδιο ισχύει όταν εξετάζουμε το παρελθόν και το παρόν μας στην ψυχοθεραπεία, μας βοηθά δηλαδή να ξεπεράσουμε εμπόδια που δημιουργούνται από σκέψεις, συναισθήματα, στρες, και τις τραυματικές εμπειρίες. Συχνά ο ψυχοθεραπευτής κάνει ερωτήσεις που θα σας πάνε πίσω σε δύσκολες καταστάσεις ή ψυχικά τραύματα της ζωής σας. Η επιτυχής επεξεργασία αυτών των αναμνήσεων με τη βοήθεια της ψυχοθεραπείας βοηθά τους θεραπευόμενους να ανακτήσουν την ψυχική τους ισορροπία και να απαλλαχθούν από φόβους και επώδυνες πληγές του παρελθόντος.  Με τη βοήθεια της ψυχοθεραπείας και της ενσυνειδητότητας μπορείτε να εντοπίσετε και να ξεπεράσετε οποιοδήποτε εμπόδιο στις σκέψεις σας και στα συναισθήματά σας που σας προκαλεί προβλήματα.