Κάνε το Τεστ
συνδιασμος βελονισμου ομοιοπαθητικης, ομοιοπαθητικη, βελονισμος, ομοιοπαθητικη και βελονισμος, ολιστικη ιατρικη, ολιστικος γιατρος

Συνδυασμός Βελονισμού και Ομοιοπαθητικής

Συνδυασμός βελονισμού και ομοιοπαθητικής

Η Ομοιοπαθητική και ο Βελονισμός είναι δύο συμπληρωματικά/εναλλακτικά θεραπευτικά συστήματα που έχουν το καθένα πολλά να προσφέρουν στη θεραπεία πολλών καταστάσεων, αλλά και στην πρόληψη νοσημάτων.

Μπορούν και τα δύο να ενισχύσουν και να ρυθμίσουν το ανοσοποιητικό σύστημα και νευρικό σύστημα του ανθρώπου, χωρίς παρενέργειες και με αποτελέσματα τα οποία διαρκούν, σε αντίθεση με τα φάρμακα τα οποία πρέπει να λαμβάνονται καθημερινά και εμφανίζουν αρκετές παρενέργειες. Ο βελονισμός και η ομοιοπαθητική όχι μόνο δεν είναι ασύμβατες ως θεραπείες μεταξύ τους, αλλά ο παράλληλος συνδυασμός τους ενισχύει ακόμα περισσότερο το θεραπευτικό αποτέλεσμα, καλύπτοντας όλες τις πτυχές του οργανισμού ολιστικά. Σκοπός τους είναι να αποκαταστήσουν και να διατηρήσουν την ισορροπία στον ανθρώπινο οργανισμό.

Μιλώντας για "συνδυασμό ομοιοπαθητικής και βελονισμού", εννοούμε την παράλληλη εφαρμογή των δύο αυτών εναλλακτικών θεραπευτικών συστημάτων στον ίδιο ασθενή (και όχι την χρήση ομοιοπαθητικών φαρμάκων σε βελόνες, όπως γίνεται στην ομοτοξικολογία).

ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ

Ο βελονισμός βασίζεται στην αρχεία κινέζικη ιατρική και φιλοσοφία. Χρησιμοποιούνται βελόνες με σκοπό την ενεργοποίηση σημείων στην επιφάνεια του σώματος (βελονιστικά σημεία κατά μήκος των "ισημερινών") τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα τη ρύθμιση του κεντρικού νευρικού συστήματος. Ο βελονισμός είναι ανώδυνος και δεν έχει παρενέργειες.

Υπάρχουν διάφορες μορφές βελονισμού, όπως:

Ο βελονισμός είναι αναγνωρισμένος ως αποτελεσματική θεραπευτική μέθοδος για περισσότερες από 100 παθολογικές καταστάσεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, όπως κατάθλιψη, αϋπνία, κεφαλαλγίες/ημικρανίες, παχυσαρκία/αδυνάτισμα, αντιμετώπιση στρες/άγχους.

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

Η ομοιοπαθητική είναι ένα φυσικό θεραπευτικό σύστημα, το οποίο βασίζεται στη χρήση ομοιοπαθητικών φαρμάκων. Στο κοινό υπάρχει η εντύπωση ότι η ομοιοπαθητική προέρχεται και αυτή από την ασία/κίνα, όμως η ομοιοπαθητική ανακαλύφθηκε στην Ευρώπη από τον γερμανό γιατρό Χάνεμαν το 1810 περίπου.

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι σκευάσματα που στη συντριπτική τους πλειοψηφία προέρχονται από φυτά, τα οποία έχουν υποστεί κατάλληλη επεξεργασία (αραιώσεις και κρούσεις/δυναμοποιήσεις) ώστε να αυξηθεί η δράση τους στον οργανισμό, ενώ παράλληλα μειώνονται οι παρενέργειές τους. Η ομοιοπαθητική αποδεικνύει την θεραπευτική της δράση στην κλινική πράξη εδώ και 200 χρόνια.

Υπάρχουν πολλές χώρες οι οποίες έχουν ενσωματωμένη την ομοιοπαθητική στο σύστημα υγείας τους (όπως η Γερμανία, Αγγλία, Ινδία, κα). Η ομοιοπαθητική δέχεται κριτική και αμφισβήτηση λόγω των αραιώσεων πέρα από τον αριθμό του Αβογκάντρο.

Η "κλασική ομοιοπαθητική" μπορεί να έχει εξαιρετικά αποτελέσματα σε πολλές καταστάσεις, όπως στην κατάθλιψη, σε άγχος και στρες, φοβίες, κρίσεις πανικού, πένθος.

ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Ο Βελονισμός και η Ομοιοπαθητική αποτελούν εξαιρετικά θεραπευτικά συστήματα ως μέρος μιας ολιστικής αντιμετώπισης και της ολιστικής ιατρικής, και μπορούν να βοηθήσουν σε πλήθος ψυχολογικών ασθενειών χωρίς φάρμακα, καλύπτοντας το φάσμα της ανθρώπινης παθολογίας και ψυχοπαθολογίας.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ

Ο συνδυασμός βελονισμού και ομοιοπαθητικής στηρίζεται τόσο στον κοινό στόχο, ο οποίος είναι η ρύθμιση του οργανισμού με φυσικό τρόπο, αλλά και στο γεγονός ότι και τα δύο είναι ολιστικά συστήματα. Στα χέρια ενός καταρτισμένου ολιστικού γιατρού έχουν μεγάλη αποτελεσματικότητα.

Βελονισμός και Ομοιοπαθητική

Αν θέλετε να ενισχύσετε τον οργανισμό σας προληπτικά ή να καταπολεμήσετε σωματικά ή ψυχολογικά προβλήματα (στρες, άγχος, κατάθλιψη), υπάρχουν αποτελεσματικές φυσικές επιλογές όπως η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ και ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ, που είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι για την υγεία και την ευεξία μας.