Κάνε το Τεστ
κτητικοί άνδρες, χαρακτηριστικά κτητικών ανδρών, πως θα αναγνωρίσετε τους κτητικούς άνδρες, σημάδια κτητικότητας στους άνδρες

Χαρακτηριστικά κτητικών ανδρών

Χαρακτηριστικά κτητικών ανδρών

Υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά και συμπεριφορές των κτητικών ανδρών. Ωστόσο, είναι σημαντικό να έχετε στο μυαλό σας ότι αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να διαφέρουν πολύ ως άτομα. Μπορεί να έχουν διαφορετικό κοινωνικό και οικονομικό υπόβαθρο, ηλικία, μόρφωση, πεποιθήσεις, πολιτικά πιστεύω και ανατροφή.

Σχεδόν όλοι οι κτητικοί άνδρες ξεκινούν και διατηρούν σχέσεις μέσω της κυριαρχίας. Μερικές φορές κρύβουν αυτές τις συμπεριφορές πίσω από λεπτές και ευγενικές χειρονομίες. Το θέμα είναι ότι χτίζουν μια φυλακή για τις συντρόφους τους σταδιακά ώστε να τις παγιδεύσουν.

Το πρώτο προειδοποιητικό σημάδι είναι τα αρνητικά σχόλια και η απόρριψη προς τη σύντροφό τους. Επίσης ανακρίνουν τη σύντροφό τους για κάθε λεπτομέρεια της καθημερινότητάς τους. Το πρόβλημα είναι ότι τα θύματα αρχίζουν να χάνουν την ταυτότητά τους σταδιακά. Τα θύματα υποτιμούν κάθε συμπεριφορά που τους προκαλεί πόνο και αρχίζουν να προσέχουν κάθε λέξη που θα πούνε ώστε να ευχαριστήσουν το σύντροφό τους.

Είναι επικίνδυνο όταν κάποιος θέλει να ξέρει τα πάντα, αυτό αποτελεί εμμονή και το ενδιαφέρον γίνεται έλεγχος. Το θέμα είναι ότι αυτοί οι άνδρες δεν δείχνουν τις ελεγκτικές τους τάσεις στην αρχή της σχέσης. Ωστόσο, όσο περνά ο καιρός, αυτές βγαίνουν στην επιφάνεια.

Ζήλια

Η ζήλια είναι η απόκριση σε ένα βαθύ συναίσθημα ανασφάλειας. Εμφανίζεται όταν ένα άτομο νιώθει ότι η σύντροφός του δεν τον αγαπά πια. Φοβάται ότι πλέον δεν θα είναι το επίκεντρο της προσοχής, ακόμη και αν αυτό δεν είναι αλήθεια. Φοβάται την εγκατάλειψη. Είναι συναισθηματικά εξαρτημένος και πραγματικά ανασφαλής.

Ψέματα

Οι ελεγκτικοί άνθρωποι θέλουν να ελέγχουν την πραγματικότητά σας. Η αλήθεια είναι ο θεμέλιος λίθος της πραγματικότητας. Θα προσπαθήσουν να αρνηθούν την δική σας πραγματικότητα λέγοντας ψέματα για τη συμπεριφορά τους. Θα υποστηρίξουν ότι είστε τρελοί όταν θα προσπαθήσετε να τους αντικρούσετε.

 Έλεγχος των οικονομικών

Αν είστε παντρεμένοι ή ζείτε με ένα ελεγκτικό άτομο, θα θέλει να διαχειρίζεται τα οικονομικά σας και τα χρήματά σας. Θα ισχυριστεί ότι κάνει καλύτερη διαχείριση από εσάς ή ότι εσείς ξοδεύετε πολλά χρήματα. Θα θέλουν να ελέγξουν την πρόσβασή σας στα χρήματα ώστε να ελέγχουν όσα θέλετε να κάνετε.

Δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις πράξεις τους

Σε κανέναν δεν αρέσει να κάνει λάθη, αλλά οι ελεγκτικοί άνθρωποι δεν μπορούν να αποδεχτούν τα λάθη τους. Ακόμη και αν έχουν κάνει ξεκάθαρα κάποιο λάθος, θα προσπαθήσουν να κατηγορήσουν εσάς για αυτό. Μπορεί να υποστηρίξουν ότι τους αποσπάσατε την προσοχή για αυτό έκαναν λάθος.