Κάνε το Τεστ
παραγωγικότητα, πως να γίνετε πιο αποδοτικοί, πως να αυξήσετε την απόδοσή σας , πως μπορείτε να βελτιώσετε την παραγωγικότητα

Πως μπορείτε να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας

Πως μπορείτε να γίνετε πιο Παραγωγικοί;

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να κάνουμε στην καθημερινότητά μας, αλλά είναι πολύ σημαντικό να παραμένουμε παραγωγικοί. Υπάρχουν τρόποι για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα. Για να είστε πιο παραγωγικοί στη δουλειά σας πρέπει να οργανώνετε σωστά το χρόνο σας.

Η μείωση της παραγωγικότητας μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες όπως:

  • Η απώλεια ενδιαφέροντος για την εργασία
  • Η αρνητική εργασιακή κουλτούρα
  • Η έλλειψη ευθυνών στην εργασία
  • Η έλλειψη ομαδικού πνεύματος
  • Η απουσία ευκαιριών για επαγγελματική εξέλιξη
  • Η φτωχή επικοινωνία
  • Η έλλειψη εκτίμησης για τη δουλειά σας
  • Το εργασιακό άγχος

Πριν κάνετε βήματα για να βελτιώσετε την παραγωγικότητά σας, πρέπει να αναγνωρίσετε τους παράγοντες που μειώνουν την απόδοσή σας και σας προκαλούν επιπλέον άγχος.

Κάντε συχνά διαλλείματα

Μπορεί να σας ακούγεται αντιπαραγωγικό, αλλά αν σχεδιάζετε τα διαλείμματά σας τότε θα βελτιώσετε τη συγκέντρωσή σας. Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα μικρά διαλείμματα στη διάρκεια της πολύωρης εργασίας βοηθούν να παραμένετε αποδοτικοί. Αν δουλεύετε σε μια εργασία χωρίς διάλειμμα αυτό μπορεί να οδηγεί σε μειωμένη απόδοση.

Ορίστε προθεσμίες

Αν και συνήθως σκεφτόμαστε το άγχος σαν κάτι κακό, μπορεί πολλές φορές να είναι βοηθητικό αν σας κρατά συγκεντρωμένους στο στόχο σας. Βάλτε προθεσμίες για την ολοκλήρωση των εργασιών σας και τηρήστε τις.

Μείνετε συγκεντρωμένοι

Δίπλα μας συμβαίνουν συνεχώς πράγματα που μπορούν να μας αποσπάσουν την προσοχή. Αν δουλεύετε πολλή ώρα στον υπολογιστή και δίπλα σας έχετε το κινητό σας να χτυπά , να τσεκάρετε τα emails σας και τα social media δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε σε ότι κάνετε.

Περιορίστε το χρόνο με τον οποίο ασχολείστε με το κινητό και τα social media. Χρησιμοποιήστε τα social media μόνο ως εργαλείο για να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας. Επιτρέψτε στον εαυτό σας ένα διάλειμμα αφού έχετε ολοκληρώσει μια σημαντική εργασία.

Μην ασχολείστε με πολλά πράγματα ταυτόχρονα

Όταν ασχολείστε με πολλά πράγματα ταυτόχρονα σκοτώνετε την παραγωγικότητά σας. Αν και στις μέρες μας θεωρείται προσόν κάποιος να μπορεί να κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο. Η παραγωγικότητα μπορεί να μειωθεί κατά 40% όταν συνεχώς κάνετε πολλές εργασίες ταυτόχρονα και να νιώθετε περισσότερο άγχος. Δεσμευτείτε σε μια εργασία πριν προχωρήσετε στην επόμενη.

Επικεντρωθείτε σε μια εργασία κάθε φορά και δώστε την κατάλληλη προσοχή πριν προχωρήσετε στην επόμενη, έτσι θα ενισχύσετε την παραγωγικότητά σας και την ποιότητα της εργασίας σας.