Κάνε το Τεστ
kangoo jumps, τι είναι το kangoo jumps, ποιους ωφελεί το kangoo jumps, είναι ασφαλές το kangoo jumps, ποιοι μπορούν να κάνουν kangoo jumps, ποια είναι τα οφέλη του kangoo jumps

Kangoo jumps

Kangoo jumps

Οποιοσδήποτε άνθρωπος που έχει δοκιμάσει την αερόβια άσκηση κατανοεί την καταπόνηση που προκαλεί στις αρθρώσεις και στο σώμα. Όλοι μας θέλουμε να είμαστε υγιείς, αλλά η έντονη σωματική άσκηση μας κάνει να υποφέρουμε για αρκετές μέρες μετά. Την λύση σε αυτό το πρόβλημα την δίνουν τα Kangoo Jumps.

Τι είναι το Kangoo Jumps;

Το Kangoo είναι πολλά περισσότερα από ένα απλό μάθημα γυμναστικής, καθώς χρησιμοποιεί ειδικές μπότες για την μυϊκή ενδυνάμωση. Αυτές οι μπότες είναι ειδικά σχεδιασμένες , μοιάζουν με παγοπέδιλα αλλά έχουν ειδικά μαξιλαράκια στο κάτω μέρος. Οι άνθρωποι που κάνουν Kangoo Jumps νιώθουν ότι περπατούν σε ένα τραμπολίνο ή πηδούν στο κρεβάτι.

Είναι ένα πρωτότυπο πρόγραμμα γυμναστικής που βοηθά στην εκγύμναση όλου του σώματος. Είναι μια πολύπλοκη μορφή άσκησης, που όμως προστατεύει τις αρθρώσεις από τα τραβήγματα και τους πόνους συγκριτικά με την προπόνηση σε σκληρές επιφάνειες.

Ποιοι μπορούν να κάνουν Kangoo Jumps;

Όλοι μπορούν να κάνουν αυτή την άσκηση, είτε κάνουν χρόνια γυμναστική είτε ξεκινούν τώρα.  Τα Kangoo Jumps δεν βοηθούν μόνο στην μυϊκή ενδυνάμωση, αλλά κάνουν τους ανθρώπους να έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση, πνευματική διαύγεια και βοηθούν στον καλύτερο ύπνο.

Είναι δύσκολο να κάνει κάποιος Kangoo Jumps;

Πολλοί άνθρωποι που ξεκινούν Kangoo Jumps νιώθουν αρχικά τρομοκρατημένοι. Αυτό είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό, καθώς όπως και το ποδήλατο, χρειάζεται λίγη εξάσκηση για να τα καταφέρουμε.

Ποιες ασκήσεις μπορεί να κάνει κάποιος στο Kangoo Jumps;

Πρακτικά, όλες οι αερόβιες ασκήσεις μπορούν να γίνουνε με Kangoo Jumps. Οι μπότες απλά προσθέτουν ένταση μέσω του βάρους και της φυσικής δύναμης της βαρύτητας. Στην πραγματικότητα, η άσκηση με το Kangoo Jumps βοηθά στην καύση 25% περισσότερων θερμίδων.

Τυπικά, ένα μάθημα ξεκινά με αερόβιες ασκήσεις, όπως τα απλά βήματα. Στη συνέχεια οι ασκήσεις περιλαμβάνουν πηδηματάκια και καθίσματα, που είναι και το πιο διασκεδαστικό κομμάτι.

Είναι ασφαλές το Kangoo Jumps ή μπορεί να χάσω την ισορροπία μου;

Η ισορροπία είναι ένας από τους μεγαλύτερους φόβους των ανθρώπων που ξεκινούν το Kangoo Jumps, αλλά η αλήθεια είναι πως γρήγορα προσαρμόζονται. Ακόμη και αν οι μπότες απαιτούν συνεχή κίνηση για την διατήρηση της ισορροπίας, γρήγορα όλοι αποκτούν εξοικείωση και αρχίζουν να τρέχουν ή να πηδούν μετά από μερικά λεπτά.

Πολύ γρήγορα, οι περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι οι μπότες είναι ασφαλείς. Ο σχεδιασμός τους είναι τέτοιος που βοηθά στην σταθερότητα. Όταν κάποιος βρει το κέντρο βάρους του τότε θα αρχίσει να νιώθει πιο άνετα.

Κάθε μάθημα διαρκεί περίπου 45 λεπτά και περιλαμβάνει πηδηματάκια, αερόβιες ασκήσεις, φιγούρες χορού μαζί με μουσική.

Kangoo Jumps

Γιατί το Kangoo Jumps είναι τόσο αποτελεσματικό για την απώλεια βάρους;

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι με το Kangoo Jumps καίμε 20% περισσότερες θερμίδες συγκριτικά με την άσκηση με τα συμβατικά παπούτσια. Ωστόσο, αυτό από μόνο του δεν εξηγεί γιατί το Kangoo Jumps βοηθά τόσο στην απώλεια βάρους.

Το μυστικό βρίσκεται στην ενεργοποίηση του λεμφικού συστήματος. Η λέμφος είναι το υγρό που κυκλοφορεί ανάμεσα στα κύτταρα, και μεταφέρει τα απορρίμματα του μεταβολισμού και τις τοξίνες μακριά από το σώμα, ώστε να παραμένουμε υγιείς. Γνωρίζατε ότι το σώμα μας περιέχει 5 φορές περισσότερη λέμφο από ότι αίμα;

Ωστόσο, το λεμφικό σύστημα, που είναι κομμάτι του ανοσοποιητικού μας, δεν έχει μια αντλία όπως η καρδιά για να κρατά τη λέμφο σε κίνηση. Οι φυσιολογικές κινήσεις του σώματος εξασφαλίζουν την κυκλοφορία της λέμφου. Όταν δεν κινούμαστε αρκετά, οι τοξίνες συσσωρεύονται και επηρεάζουν το λεμφικό μας σύστημα. Όταν τα επίπεδα των τοξινών είναι υψηλά, τότε η λέμφος κρυσταλλώνεται σε κυτταρίτιδα. Επίσης, γνωρίζουμε ότι είναι πολύ δύσκολο να περιορίσουμε την κυτταρίτιδα, για αυτό είναι καλύτερο να την προλάβουμε. Το Kangoo Jumps είναι μια μορφή άσκησης που ενεργοποιεί το λεμφικό σύστημα.

Το λεμφικό σύστημα επίσης επηρεάζει το βασικό μας μεταβολισμό. Με τον καιρό, το συσσωρευμένο βάρος γίνεται όλο και περισσότερο και πιο δύσκολο να το χάσουμε. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι ο βασικός μεταβολισμός, που είναι η ικανότητα του σώματος να καίει θερμίδες, μειώνεται όσο το λεμφικό σύστημα παραμένει ανενεργό. Με το Kangoo Jumps, το λεμφικό σύστημα διεγείρεται και ο μεταβολισμός βελτιώνεται, με αποτέλεσμα την αυξημένη μεταφορά θρεπτικών συστατικών και οξυγόνου στο σώμα και τον περιορισμό των τοξινών. Ο μεταβολισμός γίνεται όλο και πιο αποτελεσματικός, με αποτέλεσμα την βελτίωση των μυών και την απώλεια βάρους.

Ποια είναι τα οφέλη του Kangoo Jumps;

Η άσκηση είναι πολύ σημαντική όχι μόνο για την σωματική μας υγεία αλλά και για την ευεξία μας. Τα οφέλη της σωματικής άσκησης είναι αναρίθμητα. Η άσκηση με τα Kangoo Jumps βοηθά στη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος, στην ισορροπία, στο συντονισμό των κινήσεων, στη μυϊκή ενδυνάμωση. Επίσης, η μουσική στη διάρκεια της άσκησης κάνει ακόμη πιο διασκεδαστική την εμπειρία.

Το Kangoo Jumps είναι μια αερόβια άσκηση, κατάλληλη για άνδρες και για γυναίκες. Είναι ιδανική μορφή άσκησης για όσους θέλουν να χάσουν βάρος, αλλά και για όσους έχουν θέματα με τα γόνατα και τις αρθρώσεις τους.

Η συγκεκριμένη μορφή άσκησης βελτιώνει την ισορροπία, την αντοχή και ενδυναμώνει τους μύες. Επίσης περιορίζει το άγχος και βελτιώνει τη διάθεση, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει τα επίπεδα της ενέργειας.

Γενικά, τα οφέλη του Kangoo Jumps περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Προστατεύει τα γόνατα και τις αρθρώσεις
  • Διευκολύνει την απώλεια βάρους
  • Δημιουργεί συναισθήματα ευφορίας
  • Βελτιώνει τη λειτουργία του καρδιαγγειακού

Το Kangoo Jumps είναι μια εξαιρετική και ασφαλής μορφή αερόβιας άσκησης που συμβάλλει στη σωστή λειτουργία της καρδιάς και ενδυναμώνει τους μύες. Προφυλάσσει τις αρθρώσεις και αυξάνει την αντοχή για όλες τις άλλες αθλητικές δραστηριότητες. Επίσης, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για την προπόνηση των δρομέων, ώστε να ενισχύουν την αντοχή τους. Είναι μια μορφή άσκησης που:

  • Μειώνει το σωματικό λίπος
  • Γυμνάζει τα χέρια, τα πόδια, τους μηρούς, την κοιλιά και τους γοφούς
  • Αυξάνει την ευλυγισία
  • Ενδυναμώνει τους μύες
  • Προστατεύει την καρδιά
  • Αναζωογονεί το σώμα
  • Βελτιώνει την ευεξία

Σωματική και ψυχική ενδυνάμωση 

Οι άνθρωποι που κάνουν αυτή τη μορφή άσκησης παρατηρούν ότι αποδίδουν καλύτερα στη δουλειά τους, κοιμούνται καλύτερα,  νιώθουν λιγότερη ένταση και πιο ήρεμοι. Τα οφέλη δεν είναι βέβαια, μόνο ψυχολογικά. Η συνεχής κίνηση, χωρίς τραυματισμούς στο μυοσκελετικό σύστημα, καθιστούν το Kangoo Jumps μια από τις πιο ωφέλιμες μορφές αερόβιας άσκησης.

Φυσικά, εκτός από τα πολλαπλά οφέλη της άσκησης υπάρχουν και άλλες επιλογές που ενισχύουν την ευεξία μας και βελτιώνουν την ψυχική μας υγεία, όπως η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ, ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ και η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ.