Κάνε το Τεστ
οι καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες, χριστουγεννιάτικες ταινίες, ρομαντικές χριστουγεννιάτικες ταινίες, κλασικές χριστουγεννιάτικες ταινίες

Οι καλύτερες Χριστουγεννιάτικες ταινίες

Οι καλύτερες Χριστουγεννιάτικες ταινίες

Τα Χριστούγεννα είναι αδιαμφισβήτητα η πιο όμορφη εποχή του χρόνου. Εκτός από τα χριστουγεννιάτικα δέντρα και τα στολίδια , οι χριστουγεννιάτικες ταινίες είναι αναπόσπαστο κομμάτι των γιορτών. Δεν έχει σημασία αν αγαπάτε ή όχι τα Χριστούγεννα, υπάρχουν πολλές ταινίες που μπορούν να σας ταξιδέψουν και να σας μεταφέρουν την ζεστασιά και την αθωότητα της παιδικής ηλικίας.

Οι περισσότερες χριστουγεννιάτικες ταινίες είναι νοσταλγικές , και μεταφέρουν μηνύματα για τη σημασία της συμπόνιας προς τους συνανθρώπους μας. Φυσικά, αυτό δεν συμβαίνει με όλες τις ταινίες, κάποιες είναι αστείες, κάποιες δραματικές αλλά όλες ουσιαστικά δείχνουν ότι δεν έχουν σημασία τα υλικά αγαθά.

Το Ξωτικό των Χριστουγέννων (Elf, 2003)

χριστουγεννιατικες ταινιες

Ο Μπάντι είναι ένα διαφορετικό ξωτικό, καθώς είναι άνθρωπος αλλά μεγάλωσε στο Βόρειο Πόλο μαζί με τα ξωτικά που τον υιοθέτησαν όταν ο ίδιος κρύφτηκε στο σάκο του Άγιου Βασίλη και έτσι βρέθηκε στον Βόρειο Πόλο. Ωστόσο, όσο μεγαλώνει, ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα ξωτικά. Μια μέρα ο θετός του πατέρας του εξηγεί ποιοι είναι οι πραγματικοί του γονείς. Έτσι, κάνει ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη για να ανακαλύψει τον πραγματικό του πατέρα που είναι ένας κυνικός εκδότης, που πιστεύει ότι ο γιος του είναι παλαβός. Μπορεί να φταίει το καλσόν και το μυτερό του καπέλο. Ο Μπάντι φτάνοντας στη Νέα Υόρκη διαπιστώνει ότι η οικογένειά του δεν αγαπά τα Χριστούγεννα. Έτσι, αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να υπενθυμίσει σε όλους την μαγεία των Χριστουγέννων.

Μόνος στο Σπίτι (Home Alone, 1990)

χριστουγεννιατικες ταινιες

Αν υπάρχει μια ταινία που σηματοδοτεί την εορταστική περίοδο αυτή είναι μία. Το "Μόνος στο Σπίτι". Οι γονείς του μικρού Κέβιν αποφασίζουν να περάσουν τα Χριστούγεννα μαζί με τους συγγενείς τους στο Παρίσι. Μια μέρα πριν από το ταξίδι τους ο Κέβιν εύχεται όλοι οι δικοί του να εξαφανιστούν. Μια επιθυμία που τελικά γίνεται πραγματικότητα όταν οι γονείς του Κέβιν τρέχουν πανικόβλητοι να προλάβουν την πτήση τους και ξεχνούν να ξυπνήσουν τον Κέβιν. Ο Κέβιν πιστεύει ότι το όνειρό του έγινε πραγματικότητα, έτσι απολαμβάνει το άδειο σπίτι, βλέπει συνεχώς τηλεόραση, τρώει γλυκά. Ωστόσο, η πραγματικότητα του προκαλεί μοναξιά και φόβο. Η ιστορία ξετυλίγεται όταν δύο κλέφτες θέλουν να κάνουν διάρρηξη στο σπίτι του Κέβιν. Όμως, ο Κέβιν με την εξυπνάδα του και τις παγίδες του καταφέρνει να κρατήσει μακριά τους κλέφτες. Την ημέρα των Χριστουγέννων ο Κέβιν νιώθει απογοήτευση που είναι μόνος αλλά τελικά εμφανίζεται η μαμά του.

Πάρτι Φαντασμάτων (Scrooged, 1988)

Οι καλύτερες Χριστουγεννιάτικες ταινίες

Η συγκεκριμένη ταινία βασίζεται στο έργο του Κάρολου Ντίκενς, "Χριστουγεννιάτικη Ιστορία" , δηλαδή την ιστορία του Εμπενίζερ Σκρουτζ. Στην ταινία ο Σκρουτζ είναι ο Μάρεϊ, ένας μίζερος, κυνικός και εγωιστής τηλεοπτικός παραγωγός. Στην ταινία το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων τον επισκέπτονται τρία φαντάσματα με σκοπό να κερδίσει ξανά την χαμένη του συμπόνια και την ενσυναίσθησή του.

The Holiday (2006)

Οι καλύτερες Χριστουγεννιάτικες ταινίες

Αυτή είναι μια ρομαντική χριστουγεννιάτικη ταινία, που θα την λατρέψετε αν σας αρέσει το “Love Actually". Στην ταινία μια Αμερικανίδα (η Κάμερον Ντίαζ) και μια Βρετανίδα (η Κέιτ Γουίνσλετ) ανταλλάσουν σπίτια για τα Χριστούγεννα , καθώς και οι δύο θέλουν να ξεπεράσουν τους χωρισμούς τους. Όταν ο Τζουντ Λο χτυπά την πόρτα του σπιτιού της αδερφής του στην Αγγλία, τότε βρίσκει την Κάμερον Ντίαζ.

Στην Αμερική η Κέιτ Γουίνσλετ αναπτύσσει μια τρυφερή φιλία με έναν φίλο της Κάμερον Ντίαζ. Έτσι, βλέπουμε να ξετυλίγονται παράλληλα δύο ιστορίες αγάπης.

Τελικά οι δύο γυναίκες που δεν γνωρίζονται γίνονται φίλες και τα Χριστούγεννα έχουν αλλάξει ολοκληρωτικά τη ζωή τους.

Αγάπη Είναι… (Love Actually, 2003)

χριστουγεννιατικες ταινιες

Το "Love Actually" είναι μια από τις πιο αγαπημένες χριστουγεννιάτικες ταινίες. Δέκα ιστορίες αγάπης ξετυλίγονται ταυτόχρονα με φόντο το χριστουγεννιάτικο Λονδίνο. Όλες οι ιστορίες συνδέονται με κάποιο τρόπο. Μια ταινία που εξερευνά τις ανθρώπινες σχέσεις, δείχνει τις δυσκολίες τους και πως η αγάπη βρίσκεται παντού γύρω μας αν κοιτάξουμε καλά.

Η Μέρα Της Μαρμότας (Groundhog Day, 1993)

Οι καλύτερες Χριστουγεννιάτικες ταινίες

Δεν είναι ακριβώς μια χριστουγεννιάτικη ιστορία, αλλά μια ιστορία που εξελίσσεται στο χιονισμένο Πανξατόνι. Η ταινία είναι μια κωμωδία φαντασίας στην οποία πρωταγωνιστεί ο Μπιλ Μάρεϊ που υποδύεται τον Φιλ Κόνορς, έναν αλαζονικό μετεωρολόγο της τηλεόρασης. Ο Κόνορς κάνει αναμετάδοση της ετήσιας Μέρας της Μαρμότας από το Πανξατόνι της Πενσυλβάνια, και τελικά παγιδεύεται στο χρόνο και ζει την ίδια μέρα (2 Φεβρουαρίου) ξανά και ξανά.

Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία  (A Christmas Carol, 2015)

Οι καλύτερες Χριστουγεννιάτικες ταινίες

Η Χριστουγεννιάτικη Ιστορία είναι μια από τις πιο διαχρονικές ιστορίες που έχει γράψει ο Κάρολος Ντίκενς. Η συγκεκριμένη ιστορία δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στις 19 Δεκεμβρίου του 1843. Ο πρωταγωνιστής είναι ο  Εμπενίζερ Σκρούτζ, ένας φιλάργυρος, άκαρδος και στριφνός ηλικιωμένος άνδρας, ο οποίος μισεί τις γιορτές. Ωστόσο την Παραμονή των Χριστουγέννων συμβαίνει ένα απροσδόκητο γεγονός που θα αλλάξει τη ζωή του. Βλέπει στον ύπνο του το φάντασμα του πρώην συνεργάτη του, Τζέικομπ Μάρλεϊ ο οποίος δεν ζει πια. Ουσιαστικά, τον φάντασμα τον προειδοποιεί να αλλάξει την στάση και την κακή συμπεριφορά προς τους συνανθρώπους του. Επίσης, του επισημαίνει ότι αν δεν το κάνει αυτό θα έχει άσχημο τέλος.

Χριστούγεννα στα Τέσσερα (Four Christmases, 2008)

Χριστουγεννιάτικες ταινίες

Κάθε Χριστούγεννα ο Μπαντ και η Κέιτ που δεν έχουν παντρευτεί δραπετεύουν από τις οικογένειές τους (τους χωρισμένους γονείς τους) και κάνουν ένα ταξίδι σε κάποιο εξωτικό προορισμό. Όμως, αυτή τη χρονιά το αεροδρόμιο κλείνει λόγω ομίχλης και όλες οι πτήσεις ακυρώνονται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το ζευγάρι να αναγκαστεί να περάσει τις γιορτές με τις οικογένειές τους. Η ιστορία είναι μια κωμωδία με πολλά μηνύματα αλλά με ένα κύριο ερώτημα, μπορεί το ζευγάρι να καταφέρει να επιβιώσει μετά από αυτά τα Χριστούγεννα;

Το Πολικό Εξπρές (The Polar Express, 2004)

Χριστουγεννιάτικες ταινίες

Αργά την παραμονή των Χριστουγέννων, αφού όλοι έχουν κοιμηθεί, ένα αγόρι επιβιβάζεται σε ένα μυστήριο τρένο που τον περιμένει, Το Πολικό Εξπρές. Όταν το αγόρι φτάνει στο Βόρειο Πόλο, ο Άγιος Βασίλης του προσφέρει οποιοδήποτε δώρο επιθυμεί. Το παιδί ζητάει μονάχα ένα κουδούνι από το λουρί των ταράνδων του Άγιου Βασίλη. Αλλά στο δρόμο προς το σπίτι του, χάνει το κουδούνι. Το πρωί των Χριστουγέννων, το αγόρι βρίσκει το κουδούνι κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, και όταν αρχίζει να το κουνάει ακούει τον πιο όμορφο ήχο που έχει ακούσει ποτέ. Η μητέρα του ενθουσιάζεται με το κουδούνι, αλλά λυπάται που έχει σπάσει… μόνο όσοι πιστεύουν πραγματικά μπορούν να ακούσουν τον ήχο του κουδουνιού.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς (New Year's Eve, 2011)

Οι καλύτερες Χριστουγεννιάτικες ταινίες

Πρόκειται για μια ταινία ύμνο στην αγάπη, την ελπίδα, τη συγχώρεση, τις δεύτερες ευκαιρίες και τα νέα ξεκινήματα. Περιλαμβάνει τις ιστορίες μερικών Νεοϋορκέζων που εκτυλίσσονται την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Αντιμετώπιση της κατάθλιψης των Χριστουγέννων 

Για πολλούς ανθρώπους τα Χριστούγεννα είναι μια μοναχική περίοδος και μπορεί να συνοδεύονται από συναισθήματα άγχους και κατάθλιψης. Αν νιώθετε έντονη θλίψη στη διάρκεια των εορτών μπορείτε να ξεκινήσετε ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ, ώστε να επεξεργαστείτε κάθε αρνητικό συναίσθημα και να μπορέσετε να απολαύσετε αυτή τη μαγική εποχή του χρόνου.