Κάνε το Τεστ
αμυγδαλίνη, ιδιότητες αμυγδαλίνης, βιταμίνη Β17, αντικακρινική δράση αμυγδαλίνης, δράση αμυγδαλίνης, πηγές αμυγδαλίνης

Αμυγδαλίνη (Βιταμίνη Β17)

Αμυγδαλίνη

Η αμυγδαλίνη, γνωστή επίσης ως βιταμίνη Β17, είναι μια κυανογόνος γλυκοσίδη που υπάρχει φυσικά σε πολλά φυτά, περιλαμβανομένων των ξηρών καρπών όπως τα πικραμύγδαλα και των κουκουτσιών σε πολλά φρούτα (ειδικά τα κουκούτσια του βερίκοκου). Η αμυγδαλίνη είναι γνωστή για τις αντικαρκινικές της ιδιότητες.

Πώς η αμυγδαλίνη καταπολεμά τον καρκίνο;

Η αμυγδαλίνη είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την καταπολέμηση του καρκίνου, και οι μελέτες αποδεικνύουν την αντικαρκινική της δράση. Ένας τρόπος με τον οποίο η αμυγδαλίνη βοηθά στην θεραπεία του καρκίνου είναι επειδή προκαλεί θάνατο στα καρκινικά κύτταρα, μια διαδικασία γνωστή ως απόπτωση. Όταν πρόκειται για καρκινικά κύτταρα, η απόπτωση είναι ο απόλυτος στόχος.

Η βιταμίνη Β17 προκαλεί απόπτωση στα λευχαιμικά κύτταρα, σε συγκεκριμένα καρκινικά κύτταρα στον προστάτη, στα καρκινικά κύτταρα στη στοματική κοιλότητα, και στα καρκινικά κύτταρα του τραχήλου της μήτρας. Μια μελέτη έδειξε ότι η βιταμίνη Β17 είναι επίσης αποτελεσματική και σε κάποιες μορφές καρκίνου του μαστού.

Πώς δρα η αμυγδαλίνη;

Ο ακριβής μηχανισμός μέσω του οποίου δρα η αμυγδαλίνη δεν είναι πλήρως κατανοητός, αλλά μια θεωρία υποστηρίζει ότι το κυανίδιο που παράγεται από την αμυγδαλίνη είναι υπεύθυνο για τον θάνατο των καρκινικών κυττάρων. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι τα καρκινικά κύτταρα έχουν έλλειψη ροδανάσης.

Η ροδανάση είναι ένα ένζυμο που υπάρχει στα υγιή κύτταρα στο σώμα. Λειτουργεί για να προστατεύει τα κύτταρα από το κυανίδιο, που δεν υπάρχει μόνο στην αμυγδαλίνη αλλά και σε άλλες τροφές. Φυσιολογικά, όταν το κυανίδιο έρχεται σε επαφή με τα κύτταρα, η ροδανάση αναλαμβάνει δράση και μετατρέπει το κυανίδιο σε ακίνδυνες ενώσεις. Από τη στιγμή που τα καρκινικά κύτταρα έχουν ανεπάρκεια ροδανάσης, είναι ευάλωτα στο κυανίδιο που προκαλεί έλλειψη οξυγόνου. Χωρίς οξυγόνο τα καρκινικά κύτταρα δεν μπορούν να επιβιώσουν.

Πηγές αμυγδαλίνης

Αν θέλετε να αυξήσετε τα επίπεδα της αμυγδαλίνης στη διατροφή σας, δεν είναι τόσο δύσκολο να το κάνετε. Ωστόσο, μην περιμένετε μια θαυματουργή θεραπεία, και μην καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες από τις τροφές που περιέχουν αμυγδαλίνη , καθώς μπορεί να οδηγήσει σε δηλητηρίαση από κυάνιο. Φυσικές πηγές αμυγδαλίνης περιλαμβάνουν:

Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος σε αυτές τις τροφές όταν καταναλώνονται με μέτρο. Αν θέλετε να κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή στη διατροφή σας καλό είναι να επικοινωνήσετε πρώτα με το γιατρό σας.

Ενίσχυση του οργανισμού

Για την ενίσχυση του του οργανισμού γενικότερα, του ανοσοποιητικού συστήματος και της αντιμετώπισης του στρες/άγχους, υπάρχουν αποτελεσματικές φυσικές λύσεις μέσα από την ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ και το ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ.