Κάνε το Τεστ
βελονισμός, παχυσαρκία, απώλεια κιλών

Βελονισμός και απώλεια βάρους

Βελονισμός και Απώλεια Βάρους

Για πάρα πολλούς ανθρώπους στον κόσμο, η απώλεια ή η διατήρηση του βάρους είναι μια εύκολη διαδικασία, όσο και η λήψη απόφασης για να το κάνουν. Όχι μονάχα κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές στον τρόπο ζωής που αφορούν την διατροφή και την άσκηση, αλλά το κάνουν με πολλή θέληση και αποφασιστικότητα που φαίνεται σαν μια αβίαστη απόφαση.

Άλλα δεν είναι τόσο εύκολο για όλους. Η ανθυγιεινή σχέση με το φαγητό, η ανεξέλεγκτη κατανάλωση φαγητού, η συναισθηματική κατανάλωση φαγητού και η μη ελεγχόμενη επιθυμία για φαγητό, συχνά βγάζουν εκτός στόχου ακόμη και τους ανθρώπους που έχουν τις καλύτερες προθέσεις. Η ηλικία, ο μεταβολισμός και τα ορμονικά θέματα, κάνουν την επιθυμία για δίαιτα και αδυνάτισμα ακόμη πιο περίπλοκη.

Αλλά όλοι αυτοί οι εχθροί της διατήρησης του υγιούς βάρους μπορούν να αντιμετωπιστούν με τη βοήθεια του βελονισμού με πολλούς τρόπους.

Ο βελονισμός μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία οργάνων του σώματος, όπως το στομάχι, οι νεφροί και το ήπαρ, όπως και πολλών ακόμη συστημάτων, όπως το ενδοκρινικό, μέσω της εισόδου βελονών σε συγκεκριμένα βελονιστικά σημεία του σώματος. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνονται οι λειτουργίες του σώματος όπως η πέψη και η απομάκρυνση των άχρηστων ουσιών. Επίσης ρυθμίζεται η παραγωγή των ορμονών που συμβάλλουν στην παχυσαρκία, αυτές που ρυθμίζουν την πείνα και την αποθήκευση του λίπους, την ανεξέλεγκτη λαχτάρα για φαγητό και το μεταβολισμό, όπως επίσης και εκείνες που ενισχύουν την κατακράτηση υγρών και την ανωμαλία στα επίπεδα της γλυκόζης.

Ο βελονισμός χρησιμοποιείται ως εργαλείο για την ανακούφιση από το στρες, καθώς διεγείρει και ενισχύει την παραγωγή των ενδορφινών και μειώνει την παραγωγή κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες. Αυτό αφήνει τους ανθρώπους που κάνουν δίαιτα με μια πιο θετική προοπτική και χαλαρή διάθεση, και τους κάνει να έχουν συνείδηση του πότε τρώνε και τι ακριβώς τρώνε. Ο βελονισμός δημιουργεί την αίσθηση της ικανοποίησης, ενώ παράλληλα περιορίζει την όρεξη και μειώνει τη λαχτάρα για φαγητό.

Όταν υπάρχουν θέματα μεταβολισμού και ορμονών, το πρόβλημα συχνά διορθώνεται με αποκατάσταση της ροής της ενέργειας στο σώμα, που διατρέχει μέσω των μεσημβρινών. Η αναγνώριση και η επιδιόρθωση της ροής της ενέργειας είναι η βάση του βελονισμού, και μπορεί να στοχεύει στην απώλεια βάρους ή στη διατήρηση του βάρους.

Διαφορετικές μελέτες έχουν δείξει ότι ο βελονισμός σε συνδυασμό με υγιείς αλλαγές στον τρόπο ζωής έχει σημαντική επιτυχία στην απώλεια βάρους, και για αυτό δεν απαιτούνται πολλές συνεδρίες.