Κάνε το Τεστ
επιμονή, πείσμα, γιατί είναι σημαντική η επιμονή

Η επιμονή στη ζωή μας

Επιμονή

Κάθε φορά που προσπαθείτε για να έχετε καλή απόδοση στο πανεπιστήμιο, να πληρώσετε τα χρέη σας, να χτίσετε τη δική σας επιχείρηση ή να ακολουθήσετε μια υγιεινή διατροφή, και να επιτύχετε πολλούς ακόμη στόχους χρειάζεται να έχετε επιμονή.

Επιμονή και πείσμα

Έχετε ποτέ δοκιμάσει να επιτύχετε ένα μακροπρόθεσμο στόχο σας; Αν το έχετε κάνει μπορείτε να σκεφτείτε ανθρώπους που έχουν επιμονή. Το πείσμα είναι κάτι που πρέπει να διαθέτουν οι ηγέτες, και αν θέλετε να είστε καλός ηγέτης το πείσμα είναι το κλειδί για να μπορέσετε να επιτύχετε τους στόχους σας. Το πείσμα δεν είναι κάτι με το οποίο γεννιέστε είναι κάτι που μπορείτε να καλλιεργήσετε. Είναι αυτό που σας κρατά προσηλωμένους στο στόχο σας όταν οι άλλοι σκέφτονται ότι είναι η στιγμή να τα παρατήσετε αλλά εσείς συνεχίζετε επειδή έχετε μάθει την τέχνη της επιμονής.

Το πείσμα είναι η σταθερότητα στο να κάνουμε κάτι παρά τη δυσκολία ή την καθυστέρηση στην επίτευξη της επιτυχίας.

Πόσο σημαντική είναι η επιμονή;

Η επιμονή είναι σημαντική για πολλά πράγματα αλλά όχι για όλα. Είναι αυτό που σας κρατά σε εγρήγορση και σας βοηθά να επιτύχετε τους στόχους σας. Είναι πολύ σημαντική για το σχολείο, το πανεπιστήμιο, για την καριέρα σας. Είναι η κινητήριος δύναμη για να επιμείνουμε και να παραμείνουμε αποφασισμένοι να κάνουμε κάτι και να μην τα παρατήσουμε.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βελτιώσουμε την επιμονή μας. Το πείσμα δεν έχει να κάνει με το πόσες φορές θα πέσουμε, αλλά με το πόσες φορές θα σηκωθούμε και θα συνεχίσουμε, χωρίς να έχει σημασία η δυσκολία που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Είναι μια συνήθεια που μπορείτε να την αναπτύξετε, να την ενδυναμώσετε και να την εξελίξετε όπως κάθε άλλη. Κερδίζετε την επιμονή στη ζωή σας όσο αντιμετωπίζετε τις προκλήσεις και τις δυσκολίες με διαφορετικούς τρόπους, σε διαφορετικές στιγμές στη ζωή σας. Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, αν η ζωή ήταν εύκολη θα ήταν βαρετή. Σαν ανθρώπινα όντα μπορούμε να ευημερήσουμε κάτω από πίεση αν ξέρουμε πως να χειριστούμε σωστά τις καταστάσεις που προκύπτουν.

Επιμονή ή εμμονή

Μερικές φορές οι άνθρωποι μπερδεύουν την επιμονή με την εμμονή, αλλά αυτά τα δύο είναι πολύ διαφορετικά πράγματα. Η εμμονή είναι όταν σκέφτεστε και θέλετε να κάνετε ένα συγκεκριμένο πράγμα, η επιμονή είναι όταν συνεχίζετε να σκέφτεστε τρόπους για να τα καταφέρετε, για παράδειγμα πως θα επιλύσετε ένα πρόβλημα ή θα δημιουργήσετε ένα νέο επιχειρηματικό πλάνο.

Πως να ενισχύσετε την επιμονή σας

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αυξήσετε και να επιτύχετε την επιμονή.

  1. Βεβαιωθείτε ότι ο στόχος σας αξίζει την σκληρή δουλειά και την προσπάθεια, επειδή όχι πάντα αλλά κάποιες φορές πρέπει να παραιτηθείτε.
  2. Θέστε μικρότερους στόχους (SMART στόχους) ώστε να επιτύχετε καλύτερο βαθμό επιμονής, δημιουργήστε σκαλοπάτια για την επιτυχία.
  3. Δώστε το ρυθμό, έναν επίμονο και ανταγωνιστικό ρυθμό αλλά όχι τόσο ανταγωνιστικό ώστε να τα παρατήσετε αμέσως. Πάντα να προσπαθείτε να καταφέρετε περισσότερα.
  4. Κρατήστε σταθερό το ρυθμό σας ανεξάρτητα με το πόσο σκληρό ή βαρετό σας φαίνεται.
  5. Κάντε αυτά τα βήματα και θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε την επιμονή σας για το έργο που θέλετε να υλοποιήσετε, ή ακόμη και στις καθημερινές εργασίες του σπιτιού.
  6. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία σε ότι κάνετε και σίγουρα θα βελτιωθείτε.

Ενίσχυση επιμονής

Με τη βοήθεια της ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ και του LIFE COACHING μπορείτε να θέσετε στόχους ζωής, να επεξεργαστείτε ψυχολογικά εμπόδια και να ενισχύσετε την επιμονή σας.