Κάνε το Τεστ
ερωτικό μασάζ, αισθησιακό μασαζ, πως θα κάνω ερωτικό μασάζ, βήματα για επιτυχημένο ερωτικό μασάζ, οργάνωση για ένα επιτυχημένο ερωτικό μασάζ

Ερωτικό – Αισθησιακό μασάζ

Ερωτικό - Αισθησιακό μασάζ

Δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση η διατήρηση της φλόγας σε μια σχέση καθώς περνούν τα χρόνια. Πολλές φορές τα προβλήματα και η ρουτίνα της καθημερινότητας υπονομεύουν την σεξουαλική ζωή και την οικειότητα σε μια σχέση. Οι νέες εμπειρίες μπορούν να ζωντανέψουν την ερωτική ζωή ενός ζευγαριού. Το ερωτικό ή αισθησιακό μασάζ είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να έρθουν πιο κοντά δύο σύντροφοι. Με το μασάζ οι σύντροφοι ενισχύουν την σωματική και την συναισθηματική τους οικειότητα.

Το ερωτικό μασάζ είναι σίγουρα ένας τρόπος για να έρθουν δύο σύντροφοι πιο κοντά, καθώς βοηθά στην απελευθέρωση της σεξουαλικής έντασης. Το ερωτικό μασάζ υπάρχει εδώ και 5000 χρόνια και χρησιμοποιούνταν από τους αρχαίους πολιτισμούς της Ασίας, της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Ρώμης. Μέχρι και σήμερα, το ερωτικό μασάζ ανακουφίζει την μυϊκή ένταση και αυξάνει την σεξουαλική επιθυμία.

Στις μέρες μας πολλά ζευγάρια αντιμετωπίζουν την έλλειψη επιθυμίας για σεξ. Σε αυτό μπορεί να βοηθήσει το ερωτικό μασάζ , το οποίο δεν έχει κανόνες, αφορά την χαλάρωση και την διασκέδαση των συντρόφων. Φυσικά,  υπάρχουν κάποια βήματα που μπορεί να κάνει κάποιος ώστε να είναι πιο απολαυστικό.

Τι είναι το ερωτικό μασάζ και γιατί να το δοκιμάσω;

Το ερωτικό μασάζ είναι μια μορφή προκαταρκτικών που έχει ως σκοπό την ευχαρίστηση μέσω των χαδιών ανάμεσα στους δύο συντρόφους. Επίσης, μπορεί να περιλαμβάνει τεχνικές που διεγείρουν το σύντροφό σας ή στοματικό σεξ. Το μασάζ είναι γενικά μια ευχάριστη εμπειρία που οδηγεί στην χαλάρωση αλλά η προσθήκη ενός σεξουαλικού στοιχείου μπορεί να ανεβάσει τα επίπεδα της απόλαυσης σε υψηλά επίπεδα και να ενισχύσει την οικειότητα.

Το ερωτικό μασάζ ανάμεσα σε δύο συντρόφους μπορεί πραγματικά να ενδυναμώσει το δέσιμό τους. Κατά τη διάρκεια του μασάζ  συμβαίνει μια μείωση των ορμονών του στρες, όπως η κορτιζόλη. Ταυτόχρονα υπάρχει μια αύξηση των ορμονών της αγάπης, όπως η ωκυτοκίνη. Όταν η ωκυτοκίνη απελευθερώνεται νιώθουμε συναισθήματα στοργής, ηρεμίας, σύνδεσης με το σύντροφό μας. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι ενδυναμώνουμε τη σύνδεσή μας με το άλλο άτομο, όταν το σώμα μας πλημμυρίζει με ωκυτοκίνη.

Αν το ερωτικό μασάζ είναι μια καινούργια εμπειρία για εσάς και το σύντροφό σας, τότε θα ανακαλύψετε ότι ενισχύει την οικειότητα μεταξύ σας. Το άγγιγμα ανάμεσα στους συντρόφους μεταφέρει αγάπη, ερωτισμό και ηρεμία. Με αυτό τον τρόπο κάθε σύντροφος μπορεί να εξερευνήσει το σώμα του άλλου, και αυτό προκαλεί ενθουσιασμό και φέρνει ανανέωση στη σχέση.

Πώς μπορώ να κάνω ερωτικό μασάζ;

Καθώς οι περισσότερες σεξουαλικές φαντασιώσεις περιλαμβάνουν αισθησιακές στάσεις, η πραγματικότητα είναι διαφορετική και είναι απολύτως φυσιολογικό κάποιος να νιώθει άβολα όταν δοκιμάζει κάτι νέο σεξουαλικά. Το πιο σημαντικό είναι οι δύο σύντροφοι να έχουν μια ειλικρινή συζήτηση για το πως θέλουν να νιώθουν.

Για να είναι η εμπειρία του ερωτικού μασάζ χαλαρωτική καλό είναι να υπάρχει κάποια οργάνωση:

  • Χώρος: η κρεβατοκάμαρα είναι η προφανής επιλογή αλλά μπορείτε να σκεφτείτε και άλλα δωμάτια όπως το σαλόνι. Καλό είναι να έχετε διαφορετικό περιβάλλον από το συνηθισμένο γύρω σας.
  • Αρώματα: τα αρώματα παίζουν κύριο ρόλο στη χαλάρωση για αυτό είναι σημαντικό να επιλέγετε χαλαρωτικές μυρωδιές όπως η λεβάντα ή το τριαντάφυλλο. Επίσης τα αιθέρια έλαια, τα κεριά δημιουργούν μια ωραία ατμόσφαιρα.
  • Μουσική: η απόλυτη ησυχία, δεν βοηθά στην απόλυτη χαλάρωση. Η απαλή μουσική δημιουργεί μια ήρεμη ατμόσφαιρα, αλλά καλό είναι να επιλέξετε κομμάτια που απολαμβάνετε και οι δύο.
  • Φωτισμός: δημιουργήστε μια ζεστή ατμόσφαιρα με χαμηλό φωτισμό, χωρίς έντονα φώτα. Τα κεριά είναι πολύ βοηθητικά σε αυτό.
  • Έλαια: μπορείτε να επενδύσετε σε ένα καλό λάδι για μασάζ.

ερωτικό μασάζ, αισθησιακό μασαζ

Πώς θα ξεκινήσω το αισθησιακό μασάζ;

Αν και δεν υπάρχει σωστό ή λάθος σημείο για να ξεκινήσει κάποιος το μασάζ, είναι καλό να έχετε κάποια βήματα στο μυαλό σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε από τον αυχένα και να κατεβείτε στους ώμους και στην πλάτη. Καλό είναι να έχετε αρκετό λάδι στα χέρια σας ώστε να μπορείτε να κάνετε κυκλικές κινήσεις με τα χέρια σας.

Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε απαλές κυκλικές κινήσεις με τον αντίχειρα γύρω από το πέλμα των ποδιών του συντρόφου σας ώστε να χαλαρώσει. Ανεβείτε στο πόδι με τις παλάμες σας και αυξήστε την πίεση.

Ελέγξτε την πίεση

Οι αργές και σταθερές κινήσεις είναι το κλειδί ώστε να χαλαρώσει ο σύντροφό σας. Όσο πιο αργό το μασάζ τόσο μεγαλύτερη η χαλάρωση.

Το καλό μασάς είναι σαν το σεξ. Πρέπει να ξεκινά αργά και να ακολουθεί σταδιακά η κορύφωση. Μπορείτε να κάνετε όσα απολαμβάνει ο σύντροφός σας (οι ήχοι ικανοποίησης ή η χαλάρωση του σώματος είναι ενδείξεις).

Κάντε διαφορετικές κινήσεις με τα χέρια

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα δάχτυλα, τις παλάμες και τις γροθιές σας ώστε να υπάρχει ποικιλία στις κινήσεις του μασάζ. Δεν είναι ανάγκη να ασκείτε πίεση, οι αργές και απαλές κινήσεις είναι το ίδιο αποτελεσματικές.

Όσο κάνετε μασάζ στο σύντροφό σας καλό είναι να κρατάτε πάντα το ένα χέρι σας στο σώμα του. Αυτό ενισχύει τον αισθησιασμό. Το μυαλό του συντρόφου σας δεν θα έχει χρόνο να σκεφτεί ποια είναι η επόμενη κίνησή σας. Η συνεχής επαφή είναι αυτή που ενισχύει την οικειότητα.

Δουλέψτε με όλο το σώμα

Από τη στιγμή που θα έχετε ολοκληρώσει το μασάζ σε όλο το σώμα του συντρόφου σας μπορείτε να επικεντρωθείτε σε διαφορετικές ερωτογενείς ζώνες ώστε να γίνετε πιο αισθησιακοί. Μπορείτε σε αυτή τη φάση να χρησιμοποιήσετε τη γλώσσα σας για να εξερευνήσετε το σώμα του συντρόφου σας.

Κρατήστε την επαφή με τα χέρια

Οι σύντροφοι δεν πρέπει να ξεχνούν την επαφή με τα χέρια ώστε να νιώθουν συνδεδεμένοι, ειδικά στη διάρκεια του μασάζ. Μην υποτιμάτε το πόσο χαλαρωτικό είναι το μασάζ στα χέρια. Χρησιμοποιούμε τα χέρια μας για να κάνουμε μασάζ στα δάχτυλα, στην παλάμη του συντρόφου μας. Με αυτό τον τρόπο κάθε σύντροφος έχει τη δυνατότητα να αγγίξει τον άλλο με διαφορετικό τρόπο.

Είναι επίσης σημαντικό να μην παραμελούμε κάποια σημεία του σώματος. Αν για παράδειγμα , ο σύντροφός σας έχει κάποια σημεία πιο ευαίσθητα ή νιώθει κούραση , μπορούμε να ασχολούμαστε με αυτά καθώς ακούμε τις ανάγκες του.

Διατήρηση της επικοινωνίας

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τις ανάγκες του συντρόφου μας στη διάρκεια του μασάζ. Μπορούμε να ρωτήσουμε αν θέλει να του κάνουμε μασάζ κάπου συγκεκριμένα. Αυτό όχι μόνο προσφέρει μεγαλύτερη ικανοποίηση αλλά ενισχύει την αυτοπεποίθηση μας.

Η εμπιστοσύνη είναι απαραίτητο συστατικό για κάθε υγιή σχέση. Μπορεί, για παράδειγμα, ένας σύντροφος να μην απολαμβάνει το μασάζ. Γιατί συμβαίνει όμως αυτό; Καλό είναι να μιλήσετε και να κατανοήσετε το γιατί. Φταίει ο τρόπος, η πίεση, μπορείτε να αλλάξετε κάτι; Μερικοί άνθρωποι δεν απολαμβάνουν το μασάζ για αυτό είναι σημαντικό να αφουγκράζεστε τις επιθυμίες του συντρόφου σας.

Ενδυνάμωση της σχέσης 

Για να διατηρηθεί η φλόγα σε μια μακροχρόνια σχέση πρέπει και οι δύο σύντροφοι να δουλεύουν για αυτό. Οι νέες εμπειρίες μπορούν να φέρουν κοντά ένα ζευγάρι σωματικά και συναισθηματικά. Ωστόσο, αν υπάρχουν βαθύτερα προβλήματα σε μια σχέση τότε η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΖΕΥΓΟΥΣ μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά.