Κάνε το Τεστ
φιλίες, φιλικές σχέσεις, γιατί αλλάζουν οι φιλίες, οι φιλίες στη ζωή μας

Γιατί αλλάζουν οι φιλίες;

Γιατί αλλάζουν οι φιλίες;

Τίποτα στη ζωή δεν μένει ίδιο, ούτε και εμείς. Αλλάζουμε καθώς μεγαλώνουμε. Και συχνά, οι βαθιές και μακροχρόνιες φιλίες μας είναι ανάγκη να αλλάξουν, ώστε να συμβαδίζουν με αυτό που είμαστε. Η διαδικασία αλλαγής μιας μακροχρόνιας φιλίας δεν είναι μια εύκολη διαδικασία και πολλές φορές η φιλία δεν καταφέρνει να επιβιώσει, με αποτέλεσμα αυτό να προκαλεί έντονο άγχος.

Η αλήθεια είναι πως όσο μεγαλώνουμε, αλλάζουμε και φερόμαστε διαφορετικά από ότι στην αρχή μιας φιλίας. Κάποιες φιλίες διατηρούν την αυθεντικότητά τους και εξελίσσονται ενώ άλλες όχι.

Οι φιλίες είναι μοναδικές σχέσεις επειδή σε αντίθεση με τις οικογενειακές σχέσεις, επιλέγουμε να είμαστε σε αυτές. Και σε αντίθεση με τους συγγενικούς δεσμούς δεν έχουν μια συγκεκριμένη δομή. Το όμορφο και πιο ιδιαίτερο πράγμα με την φιλία, είναι ότι οι άνθρωποι είναι φίλοι επειδή το επιλέγουν, επιλέγουν ο ένας τον άλλο.

Οι άνθρωποι αλλάζουν έτσι αλλάζουν και οι φιλίες

Είναι πραγματικά σημαντικό να αναγνωρίσετε ότι οι άνθρωποι αλλάζουν. Αλλάζουμε συνεχώς. Μερικές φορές, αυτό μπορεί να είναι για καλό και άλλες μπορεί να δημιουργεί απόσταση σε μια φιλία. Ίσως το ένα άτομο να έχει ωριμάσει ή να έχει βιώσει μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή του και αυτό να έχει αντίκτυπο στο πως συμπεριφέρεται στους άλλους.

Οι άνθρωποι αλλάζουν και οι αλλαγές στη ζωή συμβαίνουν για πολλούς λόγους. Είναι λυπηρό όταν συμβαίνει αλλά δυστυχώς στη ζωή, οι αλλαγές έρχονται και δεν υπάρχει τίποτα να κάνετε για αυτό. Όταν λοιπόν σκέφτεστε τη φιλία σας , αναρωτηθείτε τι έχει αλλάξει στη ζωή του φίλου σας ή στη δική σας ζωή.

Μερικές φορές, η μόνη αλλαγή είναι η συμπεριφορά του μαζί σας. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε πολλά πράγματα, μπορεί να βλέπει ότι βρίσκεται σε διαφορετικό επίπεδο από εσάς και αυτό δημιουργεί μια ανθυγιεινή σχέση. Μπορεί να είναι κάτι που είπατε ή κάνατε, σκόπιμα ή όχι. Μπορεί να μην μπορεί να συζητήσει για αυτό μαζί σας αλλά εσείς να αναρωτιέστε τι έχετε κάνει και η απόσταση μεταξύ σας να γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Δυστυχώς, αν δεν υπάρχει η ωριμότητα να κάνετε μια συζήτηση, είναι πολύ πιθανό η σχέση σας να φτάσει σε αδιέξοδο.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο οι φιλίες αλλάζουν είναι επειδή μερικοί άνθρωποι τις βλέπουν ανταγωνιστικά. Κάποιοι άνθρωποι είναι από τη φύση τους πολύ ανασφαλείς για τη ζωή τους και βλέπουν τις φιλίες ανταγωνιστικά. Θέλουν να είναι αυτοί με την καλύτερη σχέση, την καλύτερη δουλειά και την καλύτερη ζωή. Αν έχετε κάτι που είναι καλύτερο από το δικό τους, αυτό δεν θα τους αρέσει. Δυστυχώς, αυτό συνδέεται με το πως βλέπουν τον εαυτό τους σύμφωνα με εσάς. Σας θεωρούν κατώτερους, έτσι αν έχετε κάτι στη ζωή σας που είναι καλύτερο, θα σας κρατήσουν κακία για αυτό. Το χειρότερο είναι ότι δεν θα έχετε ιδέα για αυτό. Θα μένετε να αναρωτιέστε τι έχετε κάνει λάθος. Η απάντηση είναι ότι δεν κάνατε τίποτα λάθος.