Κάνε το Τεστ
ευτυχία, γιατί είναι σημαντική η ευτυχία, πως να είστε ευτυχισμένοι, οφέλη ευτυχίας

Γιατί είναι σημαντική η ευτυχία;

Σημασία Ευτυχίας

Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι μπορούν να μάθουν πως να είναι ευτυχισμένοι. Μερικοί άνθρωποι, όταν ακούνε τη λέξη ευτυχία, υποθέτουν ότι μιλούν για ένα συναίσθημα όπως η απόλαυση ή η χαρά. Για αυτούς, είναι ένα συναίσθημα στιγμιαίο.

Αυτός είναι ο λόγος , για τον οποίο μερικοί άνθρωποι λένε, μην κυνηγάς τη ευτυχία αλλά τη χαρά. Η ευτυχία ξεθωριάζει αλλά η χαρά μένει για πάντα. Όμως η ευτυχία είναι η μακροχρόνια ικανοποίηση, είναι η ποιότητα της ζωής.

Επιλέξτε την ευτυχία

Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να συνειδητοποιήσετε ότι η ευτυχία δεν είναι το αποτέλεσμα μιας κατάστασης. Η ευτυχία είναι επιλογή. Είναι πιο εύκολη κάποιες μέρες; Εννοείται. Αλλά αν μένετε παγιδευμένοι στο να σκέφτεστε αρνητικά τις καταστάσεις είναι ανάγκη να αλλάξετε τον τρόπο σκέψης σας για να μπορείτε να είστε ευτυχισμένοι.

Επικεντρωθείτε στα θετικά

Υπάρχουν καλά πράγματα στη ζωή σας αυτή τη στιγμή. Είστε ζωντανοί, τρώτε, είστε υγιείς, έχετε οικογένεια και φίλους, και έχετε ευκαιρίες καθημερινά στη δουλειά σας. Ίσως όλα αυτά να μην ισχύουν για εσάς αυτή τη στιγμή, αλλά κάποια από αυτά ισχύουν , πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν θετικά. Η ευτυχία έχει να κάνει με την οπτική και αν ψάχνετε λόγους για να είστε ευτυχισμένοι, προφανώς θα τους βρείτε. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι επικεντρώνονται στις θετικές σκέψεις.

Σταματήστε τις συγκρίσεις

Δεν έχει σημασία πως ορίζετε εσείς προσωπικά την ευτυχία. Η σύγκριση με τους άλλους είναι μια παγίδα που μπορεί να κλέψει όλα τα θετικά σας συναισθήματα. Όταν συγκρίνετε την οικονομική σας κατάσταση, το σώμα σας, τις διακοπές σας, τα ταλέντα σας, τα σπίτια σας δεν υπάρχουν νικητές στο παιχνίδι της σύγκρισης. Κανείς δεν σας αναγκάζει να μπείτε σε αυτό το παιχνίδι. Μπορείτε να σταματήσετε όποια στιγμή το θελήσετε. Να είστε ευγνώμονες για όσα έχετε, να εκτιμάτε αυτό που είστε, να δουλεύετε σκληρά κάθε μέρα και να μην συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους.

Δείξτε την ευγνωμοσύνη και τη γενναιοδωρία σας

Σύμφωνα με την θετική ψυχολογία υπάρχουν πράγματα που μπορούν να ενισχύσουν την ευτυχία σας. Κάποια από αυτά είναι η ευγνωμοσύνη και η γενναιοδωρία.

Αν περιμένετε να γίνετε πλούσιοι για να είστε γενναιόδωροι, ποτέ δεν θα κάνετε γενναιόδωρες πράξεις. Αν περιμένετε όλα να είναι τέλεια για να νιώσετε ευγνώμονες, ποτέ δεν θα νιώσετε ευγνωμοσύνη. Επιλέξετε να είστε ευγνώμονες για όσα έχετε. Επιλέξτε να είστε γενναιόδωροι με το χρόνο και τα χρήματά σας.

Οφέλη ευτυχίας

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι πιο επιτυχημένοι

Όλοι έχουμε την ιδέα ότι η επιτυχία μας κάνει ευτυχισμένους, αλλά συμβαίνει το αντίστροφο. Η ευτυχία μας κάνει πιο επιτυχημένους σε όλες τις πτυχές της ζωής μας. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι έχουν περισσότερες πιθανότητες να τα πάνε καλά στις συνεντεύξεις και να καταλαμβάνουν καλύτερες θέσεις εργασίας. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι πιο παραγωγικοί.

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι έχουν καλύτερες σχέσεις

Μια ακόμη σημαντική πτυχή της ζωής είναι η διατήρηση των παλιών σχέσεων και η δημιουργία νέων σχέσεων. Οι σχέσεις είναι ένας από τους σημαντικότερες παράγοντες στην ανθρώπινη εξέλιξη.

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι έχουν καλύτερο κοινωνικό υποστηρικτικό δίκτυο, έχουν περισσότερους φίλους και γενικά νιώθουν ικανοποίηση από τις ομαδικές δραστηριότητες και τις φιλικές τους σχέσεις.

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι έχουν λιγότερο άγχος

Ένας από τους λόγους για τους οποίους οι ευτυχισμένοι άνθρωποι ζουν περισσότερο και είναι πιο υγιείς είναι επειδή έχουν χαμηλότερα επίπεδα άγχους. Υπάρχει μια άμεση σύνδεση ανάμεσα στο άγχος και στα νοσήματα. Όταν αγχώνεστε , τα επίπεδα της κορτιζόλης αυξάνονται και έτσι τυπικά παρατηρείται μυϊκή αδυναμία, υψηλή αρτηριακή πίεση, και εναλλαγές στη διάθεση. Τα θετικά συναισθήματα από την άλλη μειώνουν τα επίπεδα του άγχους.