Κάνε το Τεστ
συμπόνια, πανδημία, κορωνοιός, covid-19

Συμπεριφερόμαστε με συμπόνια κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Η Συμπόνια στην Πανδημία

Όλοι μας αυτό το διάστημα ερχόμαστε αντιμέτωποι με συναισθήματα όπως ο φόβος, η αναστάτωση, ο πανικός, ο θυμός , η σύγχυση λόγω της πανδημίας του Covid-19. Τα μέσα ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διατηρούν αυτά τα συναισθήματα ή τα φέρνουν διαρκώς στην επιφάνεια. Η ζωής μας έχει επηρεαστεί με τρόπο που δεν είχαμε καν φανταστεί. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να συμπεριφερόμαστε με συμπόνια.

Είναι πολύ σημαντικό να δείχνουμε συμπόνια σε όλους όσους εργάζονται αυτή τη στιγμή. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι ξεπερνούν το φόβο τους και δουλεύουν για εμάς.  Όλοι φέρονται με θάρρος παρά το φόβο και την ανησυχία που νιώθουν για τον εαυτό τους.

Τρόποι για να ενισχύσουμε τη συμπόνια

Μερικοί άνθρωποι είναι συμπονετικοί από τη φύση τους, αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε τις δεξιότητες της συμπόνιας σας. Η συμπόνια είναι μια συναισθηματική δεξιότητα που μπορεί να μαθευτεί.

Κρατήστε επαφή με τους ανθρώπους

Στην εποχή της κοινωνικής απόστασης, της απομόνωσης και της καραντίνας είναι πολύ εύκολο να στραφείτε προς τον εαυτό σας ή την οικογένειά σας. Για να καταπολεμήσετε την απομόνωση μιλήστε στο τηλέφωνο με τους φίλους και την οικογένειά σας και κρατήστε τη συναισθηματική επαφή.

Να έχετε επίγνωση της κατάστασης

Πολλοί άνθρωποι αυτή τη στιγμή έχουν χάσει τη δουλειά τους, δεν ξέρουν που να αφήσουν τα παιδιά τους γιατί εργάζονται , άλλοι δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. Η συμπόνια και η κατανόηση είναι πολύ σημαντικά στοιχεία γιατί σας βοηθούν να σκεφτείτε τους άλλους και να βοηθήσετε όπου μπορείτε.

Να είστε ευγενικοί

Να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας και τους άλλους. Είναι εντάξει αν δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τα πάντα. Δεν πειράζει αν τα παιδιά σας βλέπουν λίγο παραπάνω τηλεόραση ή αν δεν έχετε τη συνηθισμένη ρουτίνα σας. Είναι πολλά όλα όσα αντιμετωπίζετε και ο καθένας διαχειρίζεται το στρες, την ανησυχία και το φόβο διαφορετικά. Μην πιέζετε τον εαυτό σας.

Να είστε διακριτικοί

Μερικές φορές κρίνουμε εύκολα τους άλλους χωρίς να προσπαθούμε να κατανοήσουμε την κατάσταση και τις εμπειρίες που επηρέασαν τις επιλογές τους. Είναι εύκολο να κάνουμε κριτική, ειδικά σε αυτούς που δεν παίρνουν την κατάσταση στα σοβαρά. Όμως ο καθένας αντιδρά διαφορετικά. Δεν μπορείτε να ελέγξετε τη συμπεριφορά των άλλων, αλλά μπορείτε να ελέγξετε τις πράξεις σας.

Μείνετε σπίτι. Είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να στηρίξετε τους άλλους. Ακολουθήστε τις οδηγίες, τηρήστε τις αποστάσεις, αποφύγετε τις συγκεντρώσεις και μείνετε στο σπίτι όσο περισσότερο μπορείτε. Με αυτό τον τρόπο βοηθάτε ώστε να μειωθεί η διασπορά του ιού.

Η συμπόνια είναι πάντα πολύ σημαντική, αλλά ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας είναι ζωτικής σημασίας. Με τη συμπόνια έχετε ανοιχτό το μυαλό σας στο τι βιώνουν οι άλλοι, αλλά ενισχύετε και την κοινωνική συνοχή πράγματα που βοηθά στην καταπολέμηση των συναισθημάτων της απομόνωσης. Καλό είναι να θυμάστε ότι είμαστε όλοι μαζί σε αυτό.