Κάνε το Τεστ
μικρός πρίγκιπας, αποφθέγματα μικρός πρίγκιπας, φράσεις μικρού πρίγκιπα, αποφθέγματα φιλίας μικρός πρίγκιπας, αποφθέγματα αγάπης μικρού πρίγκιπα, αποσπάσματα μικρού πρίγκιπα, φράσεις από το μικρό πρίγκιπα

Μικρός Πρίγκιπας-αποφθέγματα

Μικρός Πρίγκιπας-αποφθέγματα

Ένα από τα πιο αγαπημένα και πιο δημοφιλή παραμύθια όλων των εποχών είναι ο "Μικρός Πρίγκιπας". Αυτή η ιστορία κουβαλά μέσα της απλές αλήθειες για τη ζωή και τις σχέσεις. Κάθε φράση είναι γεμάτη με σοφία και βαθιά νοήματα.

Αποφθέγματα για την αγάπη 

 1. .Είναι ο χρόνος που έχεις ξοδέψει για το τριαντάφυλλό σου που κάνει το τριαντάφυλλό σου τόσο σημαντικό.
 2. .Είναι πιο δύσκολο να κρίνεις τον εαυτό σου από το να κρίνεις του άλλους. Αν καταφέρεις να κρίνεις τον εαυτό σου σωστά, τότε είσαι πράγματι ένας σοφός άνθρωπος.
 3. Μικρός Πρίγκιπας: Πού είναι όλοι οι άνθρωποι; Είναι λίγο μοναχικά στην έρημο… Το φίδι: Είναι μοναχικά, ακόμα και όταν βρίσκεσαι ανάμεσα σε ανθρώπους.
 4. Αντίο, είπε η αλεπού. Αυτό είναι το μυστικό μου. Είναι πολύ απλό. Δεν βλέπουμε καλά, παρά με την καρδιά μας. Το ουσιαστικό είναι αόρατο για τα μάτια.
 5. Όλοι οι μεγάλοι ήταν παιδιά πρώτα… Αλλά λίγοι το θυμούνται.
 6. Οι μεγάλοι δεν καταλαβαίνουν ποτέ τίποτα από μόνοι τους και είναι κουραστικό τα παιδιά συνεχώς και πάντα να τους εξηγούν τα πράγματα.
 7. Οι άνθρωποι δεν χρειάζονται πάντα συμβουλές· μερικές φορές το μόνο που χρειάζονται είναι ένα χέρι για να κρατηθούν, ένα αυτί να τους ακούσει και μια καρδιά που μπορεί να τους καταλάβει.
 8. Θα κοιτάζεις τη νύχτα τα αστέρια. Το δικό μου είναι πολύ μικρό, δεν μπορώ να σου δείξω που βρίσκεται. Καλύτερα έτσι. Το αστέρι μου θα είναι για εσένα ένα ανάμεσα σε όλα τα αστέρια. Έτσι, θα σ’ αρέσει να κοιτάζεις όλα τ’ αστέρια.
 9. Για τους ταξιδιώτες, τα αστέρια είναι οδηγοί. Για οποιονδήποτε άλλο, δεν είναι τίποτα, παρά μικροσκοπικά φώτα.
 10. Αυτό που κάνει την έρημο όμορφη, είναι ότι κάπου κρύβει ένα πηγάδι…
 11. Θα είσαι μοναδικός για εμένα στον κόσμο. Θα είμαι μοναδικός για εσένα στον κόσμο.
 12. Η αγάπη δε δημιουργείται από το να κοιτάει ο ένας τον άλλο, αλλά να κοιτούν προς τα έξω μαζί στην ίδια κατεύθυνση.

Αποφθέγματα για τη φιλία 

 1. Για μένα είσαι μόνο ένα μικρό αγόρι ίδιο με εκατό χιλιάδες άλλα μικρά αγόρια. Και δεν σε έχω ανάγκη. Ούτε εσύ με έχεις ανάγκη. Για σένα είμαι μόνο μια αλεπού όμοια με εκατό χιλιάδες άλλες αλεπούδες. Αλλά αν με εξημερώσεις θα έχει ανάγκη ο ένας τον άλλον. Θα είσαι το μόνο αγόρι στον κόσμο για μένα και θα είμαι η μόνη αλεπού στον κόσμο για σένα.
 2. Μόνο τα παιδιά ξέρουν τι ψάχνουν.
 3. Είναι ακριβώς όπως συμβαίνει με το λουλούδι. Αν αγαπάς ένα λουλούδι που ζει σε ένα αστέρι, είναι γλυκό να κοιτάς τον ουρανό τη νύχτα. Όλα τα αστέρια είναι ανθισμένα λουλούδια...
 4. Αλλά αν με εξημερώσεις, τότε θα χρειαστούμε ο ένας τον άλλον. Για μένα θα είσαι μοναδικός σε όλο τον κόσμο. Για σένα, θα είμαι μοναδικός σε όλο τον κόσμο.
 5. Όταν βρίσκεις ένα διαμάντι που δεν ανήκει σε κανέναν, είναι δικό σου...όταν ανακαλύπτεις ένα νησί που δεν ανήκει σε κανέναν, είναι δικό σου. Όταν βρίσκεις μια ιδέα πριν από οποιονδήποτε άλλον, βγάζεις δίπλωμα ευρεσιτεχνίας: είναι δική σου. Έτσι με εμένα: Είμαι κάτοχος των αστεριών, γιατί κανείς άλλος πριν από εμένα δεν σκέφτηκε ποτέ να του ανήκουν.
 6. Το να ξεχνάς έναν φίλο είναι λυπηρό. Δεν έχουν όλοι φίλους.
 7. Έπρεπε να κρίνω με πράξεις και όχι με λόγια.
 8. Μερικές φορές δεν βλάπτει να αναβάλεις μια δουλειά για αργότερα.
 9. Θα ‘ταν καλύτερα να ‘ρχεσαι την ίδια ώρα, είπε η αλεπού. Αν, για παράδειγμα, πρόκειται να έρθεις στις τέσσερις το απόγευμα, από τις τρεις κιόλας εγώ θ’ αρχίσω να ‘μαι ευτυχισμένη. Όσο θα προχωρεί η ώρα, τόσο περισσότερο ευτυχισμένη θα νιώθω.
 10. Οι λέξεις είναι η πηγή των παρεξηγήσεων.
 11. Εδώ και εκατομμύρια χρόνια τα λουλούδια παράγουν αγκάθια.
 12. Ήμουν πολύ μικρός για να ξέρω πως να την αγαπώ.

Φράσεις για τη ζωή

 1. Αλλά ο αλαζόνας δεν τον άκουσε. Οι αλαζονικοί άνθρωποι δεν ακούν τίποτα άλλο παρά μόνο επαίνους.
 2. Οι άνθρωποι έχουν ξεχάσει αυτήν την αλήθεια, είπε η αλεπού. Αλλά δεν πρέπει να το ξεχνάς. Γίνεσαι υπεύθυνος για πάντα για ό,τι έχεις εξημερώσει. Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλό σου.
 3. Είναι ένα τόσο μυστηριώδες μέρος, η χώρα των δακρύων.
 4. Εσείς – μόνο εσείς θα έχετε τα αστέρια όπως κανείς άλλος δεν τα έχει… Σε ένα από τα αστέρια, θα ζω. Σε ένα από αυτά, θα γελάσω. Και έτσι θα είναι σαν να γελάνε όλα τα αστέρια όταν κοιτάς τον ουρανό τη νύχτα… Εσύ – μόνο εσύ – θα έχεις αστέρια που μπορούν να γελάσουν.
 5. Λοιπόν, πρέπει να υπομείνω την παρουσία μερικών κάμπιων αν θέλω να εξοικειωθώ με τις πεταλούδες.
 6. Βλέπεις, λατρεύει κανείς το ηλιοβασίλεμα όταν είναι τόσο λυπημένος.
 7. Οι άνθρωποι δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν με τους άλλους καταφεύγουν στις εύκολες λύσεις. Δίνουν σημασία στα υλικά αγαθά και όχι στις ανθρώπινες σχέσεις.
 8. Οι άνθρωποι δεν έχουν πια καιρό να γνωρίσουν τίποτα. Τα αγοράζουν όλα από τα εμπορικά. Καθώς όμως δεν υπάρχουν εμπορικά που πουλάνε φίλους, οι άνθρωποι δεν έχουν πια φίλους.
 9. Τα αστέρια στο νυχτερινό ουρανό γελάνε στη δική σου φωνή.
 10. Σε ένα από τα αστέρια θα κατοικώ. Σε ένα απ’ αυτά θα γελώ και έτσι θα είναι σαν όλα τα αστέρια να γελούν όταν κοιτάς τον ουρανό το βράδυ.
 11. Οι άνθρωποι, εκεί που ζεις, καλλιεργούν πέντε χιλιάδες τριαντάφυλλά σε έναν κήπο. Παρ’ όλα αυτά, δεν βρίσκουν αυτό που ψάχνουν… Κι όμως αυτό που ψάχνουν, μπορεί να βρεθεί σε ένα και μόνο τριαντάφυλλο.

Αποσπάσματα 

 1. Και όταν πια θα σου περάσει η στενοχώρια (πάντα παρηγοριόμαστε), θα είσαι ευχαριστημένος που με γνώρισες. Θα είσαι πάντα φίλος μου. Θα έχεις πάντα διάθεση να γελάσεις μαζί μου. Και θ’ανοίγεις πότε-πότε το παράθυρο, έτσι, για γούστο… Και οι φίλοι σου θα παραξενεύονται που θα σε βλέπουν να γελάς κοιτάζοντας τον ουρανό. Κι εσύ τότε θα λες: “Ναι, τ’αστέρια με κάνουν πάντα να γελώ”. Και θα σε παίρνουν για τρελό. Θα σου ‘χω παίξει άσχημο παιχνίδι…
 2. Είσαστε όμορφα, μα είσαστε άδεια, πρόσθεσε. Κανείς δεν θα μπορούσε να πεθάνει για σας. Σίγουρα, κάποιος τυχαίος περαστικός, βλέποντας το δικό μου λουλούδι θα νόμιζε πως σας μοιάζει. Μα, από μόνο του αυτό, είναι πιο σημαντικό από όλα εσάς, γιατί εγώ το ποτίζω, το προφυλάσσω κάτω από ένα γυάλινο δοχείο. Γιατί είναι αυτό που εγώ προφύλαξα με το παραβάν. Γιατί αυτό είναι που του σκότωσα τις κάμπιες (εκτός από δυο ή τρεις που τις άφησα για να γίνουν πεταλούδες). Γιατί αυτό είναι εκείνο που το άκουσα να παραπονιέται ή να περηφανεύεται ή, μάλιστα, μερικές φορές να σωπαίνει. Γιατί είναι το τριαντάφυλλό μου.

Η αγάπη είναι οδηγός για μια καλύτερη ζωή!

Όλα τα παραπάνω αποφθέγματα από το Μικρό Πρίγκιπα δείχνουν ότι η αγάπη και η φιλία αποτελούν σημαντικά στοιχεία στη ζωή μας. Βέβαια, για να καταλήξει σε αυτά τα συμπεράσματα ο Μικρός Πρίγκιπας ταξίδεψε , εξερεύνησε και ανακάλυψε πολλά για τον εαυτό του. Η αυτογνωσία είναι η πυξίδα μας για να έχουμε τη ζωή που ονειρευόμαστε. Η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ και το LIFE COACHING μπορούν να σας βοηθήσουν να ψάξετε βαθιά μέσα σας και να βρείτε το νόημα της ζωής σας.