Κάνε το Τεστ
Λέο μπουσκάλια, Φράσεις του Λέο Μπουσκάλια, Αποφθέγματα του Λέο Μπουσκάλια, Φράσεις του Λέο Μπουσκάλια για την αγάπη, Φράσεις του Λέο Μπουσκάλια για τη ζωή

Λέο Μπουσκάλια – αποφθέγματα

Λέο Μπουσκάλια - αποφθέγματα

Ο Λέο Μπουσκάλια γεννήθηκε στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια και ήταν το μικρότερο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας. Οι γονείς του ήταν μετανάστες από την Ιταλία. Στην ενήλικη ζωή του τον επηρέασε σημαντικά ο Βουδισμός.

Ο Λέο Μπουσκάλια ήταν καθηγητής στο Τμήμα Ειδικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας, και στα τέλη του 1960 ένας από τους μαθητές του αυτοκτόνησε. Αυτό το γεγονός είχε τεράστια επίδραση πάνω του. Έτσι δημιούργησε ένα νέο μάθημα στο οποίο έκανε διαλέξεις για την αγάπη και το νόημα της ζωής. Κάποιος από το κοινό ηχογράφησε μια διάλεξή του, την δημοσίευσε και η ανταπόκριση του κοινού ήταν πρωτοφανής. Αυτό τον έκανε τον πιο αγαπητό ομιλητή σε όλες τις αμερικανικές τηλεοπτικές εκπομπές.

Η σημασία της αγάπης και της αγκαλιάς

Έχει γράψει αρκετά βιβλία αυτοβοήθειας με το πρώτο να έχει τον τίτλο "LOVE" , από το οποίο πολλοί του είχαν αποδώσει το χαρακτηρισμό Dr. Love.

Ο Λέο Μπουσκάλια γεννήθηκε το 1924 και απεβίωσε το 1998 στις ΗΠΑ. Αγαπούσε πολύ τη ζωή και ανέλυε το θέμα της αγάπης και των ανθρώπινων σχέσεων, δίνοντας έμφαση στην αξία της ανθρώπινης επαφής, ειδικά της αγκαλιάς. Αυτή η σύνδεσή του με τις αγκαλιές έγινε το σήμα κατατεθέν του στις ομιλίες του, όπου χιλιάδες άνθρωποι τον περίμεναν υπομονετικά για να τον αγκαλιάσουν μετά από μια παρουσίαση.

Δεν ήταν ασυνήθιστο για αυτόν να μιλάει για μια ώρα, μετά να υπογράφει τα βιβλία του και να δίνει αγκαλιές για αρκετές ώρες. Αυτό ξεκίνησε όταν κάποιος του έκανε μια αγκαλιά μετά από μια ομιλία του. Όλοι ήθελαν μια αγκαλιά με τον άνθρωπο που τους έδινε έμπνευση. Τα αποφθέγματα του είναι πασίγνωστα και χαρίζουν έμπνευση και δύναμη.

Αποφθέγματα του Λέο Μπουσκάλια

 1. Πολύ συχνά υποτιμούμε την δύναμη του αγγίγματος, του χαμόγελου, της φιλοφρόνησης, του ειλικρινούς κομπλιμέντου, ή της μικρότερης ένδειξης αγάπης, όμως όλα αυτά έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τη ζωή μας.
 2. Το πιο εύκολο πράγμα είναι να είσαι ο εαυτός σου. Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να είσαι αυτό που θέλουν οι άλλοι. Μην τους αφήνεις να σε βάλουν σε αυτή τη θέση.
 3. Η αγάπη είναι πάντα μια ανοιχτή αγκαλιά. Αν κλείσεις την αγκαλιά για την αγάπη θα διαπιστώσεις ότι έχεις μείνει να κρατάς μόνο τον εαυτό σου.
 4. Η αλλαγή είναι το αποτέλεσμα της αληθινής μάθησης.
 5. Μην κρατάς το θυμό, τη λύπη ή τον πόνο. Σου κλέβουν την ενέργεια και σε κρατούν μακριά από την αγάπη.
 6. Ένα μόνο τριαντάφυλλο μπορεί να είναι ο κήπος μου. Ένας μόνο φίλος μπορεί να είναι ο κόσμος μου.
 7. Ποτέ μην εξιδανικεύεις τους άλλους. Δεν θα ανταποκριθούν ποτέ στις προσδοκίες σου. Μην υπεραναλύεις τις σχέσεις σου. Σταμάτα να παίζεις παιχνίδια. Για να διατηρηθεί μια σχέση χρειάζεται μόνο ειλικρίνεια.
 8. Η μεγαλύτερη μάχη που θα δώσεις ποτέ, είναι η μάχη για να μείνεις ο εαυτός σου.

Λέο Μπουσκάλια, Αποφθέγματα, Ρητά, Φράσεις, Γνωμικά

Φράσεις του Λέο Μπουσκάλια για την αγάπη

 1. Η ανησυχία δεν κλέβει τις λύπες από το αύριο, αλλά τη χαρά από το σήμερα.
 2. Πρέπει πάντα να προσφέρεις την αγάπη ως δώρο, ελεύθερα, πρόθυμα και χωρίς προσδοκίες. Δεν αγαπάμε για να μας αγαπήσουν. Αγαπάμε επειδή το θέλουμε.
 3. Η ζωή είναι παράδεισος για όσους αγαπούν πολλά πράγματα με πάθος.
 4. Αυτοί που πιστεύουν ότι τα ξέρουν όλα δεν έχουν τρόπο να ανακαλύψουν ότι αυτό δεν ισχύει…
 5. Οι περισσότεροι από εμάς παραμένουμε ξένοι με τον εαυτό μας, κρύβουμε ποιοι είμαστε, και ζητάμε από άλλους ξένους, που κρύβουν ποιοι είναι να μας αγαπήσουν,
 6. Η αγάπη είναι ζωή….και αν δεν έχεις αγάπη δεν έχεις ζωή.
 7. Για να αγαπήσεις τους άλλους πρέπει πρώτα να αγαπήσεις τον εαυτό σου.
 8. Ο χρόνος δεν έχει καμία αξία από μόνος του, εκτός και αν επιλέξουμε να του δώσουμε αξία.
 9. Στο τέλος, έχουμε μόνο τον εαυτό μας.
 10. Κάθε στιγμή δυστυχίας είναι μια στιγμή χαμένης ευτυχίας.
 11. Δημιουργήσαμε το χρόνο, και τώρα είμαστε σκλάβοι του χρόνου.
 12. Η ευτυχία και η αγάπη είναι απλά μια επιλογή μακριά.
 13. Το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο είναι να είσαι ο εαυτός σου, αυτό που νιώθεις. Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να είσαι αυτό που θέλουν οι άλλοι.
 14. Ο θάνατος είναι μια πρόκληση. Μας λέει να μην σπαταλάμε το χρόνο…μας λέει να πούμε ο ένας στον άλλο ότι αγαπιόμαστε.
 15. Δεν είναι αρκετό απλά να ζούμε. Πρέπει να έχουμε ένα σκοπό στη ζωή μας. Μπορεί να προσφέρουμε χαρά στους άλλους, να μοιραζόμαστε όσα έχουμε, να δίνουμε ελπίδα και αγάπη.
 16. Φαίνεται ότι κερδίζουμε σοφία πιο εύκολα μέσα από τις αποτυχίες παρά από τις επιτυχίες.

Φράσεις του Λέο Μπουσκάλια για τη ζωή 

 1. Πάντα σκεφτόμαστε την αποτυχία ως το αντίθετο της επιτυχίας, αλλά αυτό δεν ισχύει. Η επιτυχία συνήθως βρίσκεται στην άλλη πλευρά της αποτυχίας.
 2. Αγάπησε τον εαυτό σου, αποδέξου τον εαυτό σου, συγχώρησε τον εαυτό σου, και να είσαι ευγενικός μαζί του, επειδή χωρίς εσένα οι υπόλοιποι θα στερηθούμε πολλά υπέροχα πράγματα.
 3. Πιστεύω ότι ελέγχεις το πεπρωμένο σου, μπορείς να γίνεις αυτό που επιθυμείς.
 4. Σε ένα κόσμο τρελό, μόνο η δική σου τρέλα θα σε κρατήσει υγιή.
 5. Όλοι έχουν ανάγκη μια αγκαλιά. Αλλάζει το μεταβολισμό μας.
 6. Μόνο όταν δίνουμε χαρά, χωρίς δισταγμούς, μπορούμε να γνωρίζουμε τι σημαίνει πραγματικά η αγάπη.
 7. Η αλλαγή έχει τη δύναμη να μας ανυψώνει, να μας επουλώνει, να μας εκπλήσσει, να ανοίγει νέες πόρτες, να φέρνει νέες εμπειρίες και να προσφέρει ενθουσιασμό στη ζωή.
 8. Αν θέλουμε να ελευθερώσουμε τον εαυτό μας από τη σκλαβιά, πρέπει να επιλέξουμε την ελευθερία και την ευθύνη που αυτή συνεπάγεται.
 9. Οι άνθρωποι δεν είναι εδώ για να ικανοποιήσουν τις προσδοκίες σου.
 10. Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε πιόνια σε ένα παιχνίδι αγάπης που δεν καταλαβαίνουμε.
 11. Η αγάπη είναι η πιο ισχυρή δύναμη. Όταν έχουμε πραγματική αγάπη έχουμε τη δύναμη να κάνουμε θαύματα.
 12. Η ζωή είναι ένα μεγάλο και θαυμάσιο μυστήριο, και το μόνο που ξέρουμε είναι ότι έχουμε μονάχα το τώρα.
 13. Η αγάπη είναι κάτι που μαθαίνεται.
 14. Όλοι έχουμε να δώσουμε κάτι που δεν το έχει κανένας άλλος στον κόσμο.
 15. Μόλις μάθεις να ρισκάρεις, ολόκληρη η ζωή σου αλλάζει. Όμως, η αλλαγή και η ανάπτυξη θα συμβούν μόνο αν είσαι πρόθυμος να ρισκάρεις και να πειραματιστείς με τη δική σου ζωή. Ποτέ δεν είναι κανείς σίγουρος για τίποτε. Όλα είναι ρίσκο.

Η αγάπη μπορεί να γίνει οδηγός για μια καλύτερη ζωή!

Όλα αυτά τα αποφθέγματα του Λέο Μπουσκάλια μας δείχνουν ότι η ζωή έχει αξία μονάχα όταν αγαπάμε τον εαυτό μας και τους άλλους. Βέβαια, για πολλούς ανθρώπους η αποδοχή του εαυτού είναι μια πρόκληση. Μια πρόκληση που μπορούν να αντιμετωπίσουν με την ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ που ανοίγει το δρόμο της αυτοβελτίωσης και της αυτογνωσίας.