Κάνε το Τεστ
ειλικρίνεια, να είστε ο εαυτός σας

Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας!

Να Είστε ο Εαυτός σας

Από πολύ μικρή ηλικία διδασκόμαστε ότι η ειλικρίνεια είναι πολύ σημαντική. Μαθαίνουμε να είμαστε ειλικρινείς σε όλες τις σχέσεις μας. Η ειλικρίνεια είναι η πιο σημαντική ηθική αρχή. Ωστόσο, αυτό που ξεχνούν οι άνθρωποι είναι η σημασία της ειλικρίνειας προς τον εαυτό μας.

Είναι πολύ σημαντικό να είστε ο εαυτός σας. Μπορεί  να είστε ειλικρινείς με τον κόσμο αλλά αν δεν είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας, δεν είστε δίκαιοι. Δώστε περισσότερη σημασία στο τι σκέφτεστε εσείς για τον εαυτό σας από το τι σκέφτονται οι άλλοι για εσάς. Μπορεί να δικαιολογήσετε στους άλλους τις πράξεις σας, αλλά όταν δεν είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας, μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε ηρεμία. Χρειάζεται κουράγιο να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας.

Γιατί είναι τόσο σημαντική η ειλικρίνεια;

Το να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας είναι το κλειδί για να ζήσετε τη ζωή σας με πληρότητα. Δεν έχει μόνο θετικές επιδράσεις στον εαυτό σας αλλά και στους ανθρώπους γύρω σας. Όταν είστε ειλικρινείς βλέπετε θετικά τα πράγματα ακόμα και αν αντιμετωπίζετε δυσκολίες και έχετε το κουράγιο να πάρετε αποφάσεις.

Η ειλικρίνεια σας βοηθά ώστε να μην  έχετε αυταπάτες. Ίσως να έχετε μείνει χωρίς δουλειά και οι οικονομικές υποχρεώσεις να τρέχουν, αλλά αν δεν αποδεχτείτε πρώτα αυτή την κατάσταση θα δυσκολευτείτε να προσαρμόσετε τον τρόπο ζωής σας στην τρέχουσα κατάσταση. Αποδεχτείτε τα πάντα για τον εαυτό σας.

Μόνο τα αληθινά πράγματα έχουν διάρκεια

Τίποτα στον κόσμο δεν είναι σταθερό. Όλα αλλάζουν. Ωστόσο, κάτι που κρατάει για πάντα, είναι αληθινό και αυθεντικό. Ο πυρήνας σας είναι η αλήθεια σας.

Μπορεί να προσποιείστε ότι είστε αυτό που περιμένουν οι άλλοι από εσάς, αλλά όταν είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας, θα είστε περήφανοι για το ποιοι είστε.  Θα δείχνετε αυτό που είστε χωρίς να φοβάστε  το τι σκέφτονται οι άλλοι για εσάς.

Αυτό συμβαίνει επειδή, στο τέλος της ημέρας, μπορείτε να κρύψετε την αλήθεια από τον κόσμο αλλά όχι από τον εαυτό σας. Είναι σημαντικό να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας αν θέλετε να είστε περήφανοι για τον εαυτό σας.

Όταν είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας, φοβάστε λιγότερο καθώς αποδέχεστε τις αδυναμίες και τα ελαττώματά σας. Γνωρίζετε τις ικανότητες σας. Έχετε επίγνωση για τον εαυτό σας για αυτό και η άποψη των άλλων δεν έχει τόση σημασία.

Όταν είστε απόλυτα ειλικρινείς με τον εαυτό σας βλέπετε πιο ξεκάθαρα τα πράγματα που θέλετε στη ζωή σας. Οι άνθρωποι γύρω σας ίσως να θέλουν να σας υπαγορεύσουν τις προτεραιότητές σας, αλλά μπορείτε να είστε ειλικρινείς για τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τις προτεραιότητές σας με τον εαυτό σας. Όταν βλέπετε τα πράγματα ξεκάθαρα μπορείτε να καταβάλλετε μεγαλύτερη προσπάθεια για να επιτύχετε τους στόχους σας.

Η ειλικρίνεια είναι ο θεμέλιος λίθος για κάθε σχέση. Καμία σχέση δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς ειλικρίνεια. Αν δεν μπορείτε να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας, πώς θα είστε ειλικρινείς με τους άλλους; Αν κρύβετε την αλήθεια από τον εαυτό σας, πώς περιμένετε να την μοιραστείτε με κάποιον άλλο; Είναι σχεδόν αδύνατο να είστε ειλικρινείς με τους άλλους αν δεν είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας.

Για να έχετε μια μακροχρόνια και υγιή σχέση, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δίνετε στον άλλο τον αληθινό σας εαυτό. Οι σχέσεις ευημερούν όταν βασίζονται σε δύο ανθρώπους που είναι ειλικρινείς με τον εαυτό τους και μεταξύ τους.

Πολλοί άνθρωποι αποζητούν την επιβεβαίωση από τους άλλους. Προσπαθούμε να καλύψουμε την πραγματικότητα από τον κόσμο επειδή σκεφτόμαστε ότι έτσι θα διαφέρουμε από τους άλλους. Όταν είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας, αρχίζετε να κατανοείτε την πραγματικότητά σας, και σταματάτε να κρύβεστε πίσω από τη γνώμη των άλλων. Η ζωή που πριν προσπαθούσατε να κρύψετε αρχίζει να μοιάζει όμορφη. Μερικοί άνθρωποι βιώνουν έντονα συναισθήματα απόρριψης και έτσι δυσκολεύονται να εκτιμήσουν τον πραγματικό εαυτό τους.

Όταν είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας η ζωή είναι πολύ πιο εύκολη, λιγότερο πολύπλοκη και πολύ πιο όμορφη. Είστε λιγότερο εξαρτημένοι από τους άλλους και πιο εξαρτημένοι από τον εαυτό σας. Αρχίζετε να αγαπάτε τον εαυτό σας με όλα σας τα ελαττώματα και αυτό σας προσφέρει ικανοποίηση και εσωτερική γαλήνη.