Κάνε το Τεστ
natrum muriaticum, ιδιοτητες, ομοιοπαθητικο φαρμακο, νατρουμ μουριατικουμ, νατριουμ

Natrum muriaticum – ομοιοπαθητικό φάρμακο

natrum muriaticum ομοιοπαθητικό φάρμακο, ιδιοτητες, νατρουμ μουριατικουμ νατριουμ Natrum muriaticum - ομοιοπαθητικό φάρμακο

To Natrum muriaticum (Nat-m) είναι ένα ομοιοπαθητικό φάρμακο που παράγεται από το αλάτι (χλωριούχο νάτριο, NaCl). Το Natrum Muriaticum ως ομοιοπαθητικό φάρμακο σχετίζεται με το μεταβολισμό του νατρίου και αφορά άτομα που είναι ιδιαίτερα συναισθηματικά και εσωστρεφή, που συνήθως έχουν βιώσει συναισθηματική θλίψη (θάνατος, χωρισμός, κα). Ρομαντικά άτομα, ευαίσθητη ιδιοσυγκρασία, τα κρατάνε όλα μέσα τους, δεν μοιράζονται πληροφορίες για τη ζωή τους και τις στεναχώριες τους εύκολα με άλλους ανθρώπους. Ντροπαλοί, αποφεύγουν να εκτεθούν, προτιμά την απομόνωση και την μοναξιά, και όχι παρέες, έχει απέχθεια στην παρηγοριά. Μεγάλη ευαισθησία στην απόρριψη και την ταπείνωση. Μηρυκάζει συγκρούσεις και άλλα θέματα, αϋπνία λόγω αυτών.

Σε σωματικό επίπεδο οι θεραπευτικές ιδιότητες του Natrum muriaticum έχουν μεγάλο εύρος. Τα άτομα που χρειάζονται Natrum muriaticum συχνά εμφανίζουν κεφαλαλγίες (είναι από τα πιο σημαντικά ομοιοπαθητιά φάρμακα για ημικρανίες), αδυναμία μνήμης, ερπητικές εκδηλώσεις (πχ στα χείλη), άφθες. To Natrum muriaticum είναι από τα πιο συχνά συνταγογραφούμενα ομοιοπαθητικά φάρμακα (συχνά αναφέρεται και ως Natrium muriaticum).

Μπορεί το Natrum muriaticum να με βοηθήσει;

Εξαρτάται. Το πόσο θα σας βοηθήσει σχετίζεται με το βαθμό που ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία σας και τα συμπτώματα που εμφανίζετε.

Δυναμοποιήσεις Natrum muriaticum

Δυναμοποιήσεις που χρησιμοποιούνται συχνά είναι οι Natrum muriaticum 10M, Natrum muriaticum 1M, Natrum muriaticum 200CH, Natrum muriaticum 6x.

Παρενέργειες Natrum muriaticum

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχουν παρενέργειες. Ωστόσο προκαλούν θεραπευτικές μεταβολές στον οργανισμό, ο οποίος μπορεί να παρουσιάσει παροδικά κάποιες ψυχικές ή/και σωματικές διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια της θεραπευτικής πορείας προς την ίαση.

Πόσο θα με βοηθήσει το Natrum muriaticum;

Υπάρχει μία παρανόηση τόσο σε γιατρούς όσο και σε θεραπευόμενους, ότι ένα ομοιοπαθητικό φάρμακο μπορεί σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις να εξαφανίσει ΟΛΑ τα συμπτώματα και ΟΛΑ τα προβλήματα, ανεξαρτήτου βαρύτητας και ποιότητας. Αυτό δεν ισχύει στις περισσότερες περιπτώσεις, ιδίως για θέματα που άπτονται της ψυχολογίας και της ψυχιατρικής.

Η ομοιοπαθητική είναι ένα εξαιρετικό θεραπευτικό εργαλείο, αλλά η ελλιπής κατανόηση για το θέμα που αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος και τις ρίζες αυτού (όπως γίνεται στις περιπτώσεις αντιμετώπισης ψυχολογικών θεμάτων που αναλαμβάνουν γιατροί χωρίς να είναι ψυχίατροι), οδηγεί πολύ συχνά τους ανθρώπους να ταλαιπωρούνται για χρόνια δοκιμάζοντας ομοιοπαθητικά φάρμακα περιμένοντας να βρεθεί το "σωστό" φάρμακο, ενώ άλλες θεραπευτικές τεχνικές θα μπορούσαν να συμπληρώσουν τη θεραπεία ή να έχουν πιο γρήγορα, ουσιαστικότερα και μόνιμα αποτελέσματα.

Αντιμετώπιση εσωστρέφειας, θλίψης και συναισθηματικής ευαλωτότητας

Η βοήθεια που μπορεί να προσφέρει δυνητικά το Natrum muriaticum είναι σημαντική, αλλά ιδίως για τους περισσότερους ανθρώπους που υποφέρουν από θλίψη/κατάθλιψη μετά από κάποιο χωρισμό ή απώλεια, χρειάζεται απαραιτήτως συμπληρωματική θεραπεία με EMDR (για την επεξεργασία των τραυματικών βιωμάτων). Η εσωστρέφεια και η συναισθηματική ευαλωτότητα είναι θέματα που μπορούν να εξελιχθούν σημαντικά -σχεδόν αποκλειστικά- με τη βοήθεια της ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ.