Κάνε το Τεστ
phosphorus ομοιοπαθητικο φαρμακο, φωσφορους, φωσφορος

Phosphorus – ομοιοπαθητικό φάρμακο

phosphorus ομοιοπαθητικό φάρμακο, φωσφορος, φωσφορους Phosphorus - ομοιοπαθητικό φάρμακο

Το ομοιοπαθητικό φάρμακο Phosphorus παρασκευάζεται από τον φώσφορο (πηγή: bone ash). Ο Phosphorus ως ομοιοπαθητικό φάρμακο συνταγογραφείται γενικά σε ανθρώπους με έντονα εξωστρεφή ιδιοσυγκρασία, μεγάλη ενσυναίσθηση και εξαιρετικά συμπονετικός, επικοινωνιακά άτομα, με πτωχά όρια που επηρεάζονται εύκολα από τους άλλους ανθρώπους (ακόμα και ξένους) αλλά και από το περιβάλλον τους γενικότερα. 'Εχουν πολλές διάφορες φοβίες (σκοτάδι, μοναξιά, αστραπές, φαντάσματα) και μεγάλο άγχος υγείας για τους ίδιους και τους δικούς τους ανθρώπους, αλλά και γενικευμένο άγχος. Συχνά υπάρχει αιμορραγική διάθεση (όπως επίσταξη, επίμονη αιμορραγία μετά από εξαγωγή δοντιών). Γαστρίτιδα και πεπτικά έλκη, πνευμονία, βραχνάδα. Γενικότερη βελτίωση με κρύα υγρά και τον ύπνο.

Μπορεί ο Phosphorus να με βοηθήσει;

Εξαρτάται. Θα σας βοηθήσει εφόσον ταιριάζει εν μέρει ή στο σύνολο της ιδιοσυγκρασίας και των συμπτωμάτων που εμφανίζετε.

Παρενέργειες Phosphorus

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχουν παρενέργειες. Ωστόσο προκαλούν θεραπευτικές μεταβολές στον οργανισμό, ο οποίος μπορεί να παρουσιάσει παροδικά κάποιες ψυχικές ή/και σωματικές διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια της θεραπευτικής πορείας προς την ίαση.

Δυναμοποιήσεις Phosphorus

Οι δυναμοποιήσεις που χρησιμοποιούνται συχνά είναι οι Phosphorus 1M, Phosphorus 200CH, Phosphorus 6x.

Πόσο θα με βοηθήσει ο Phosphorus;

Υπάρχει μία παρανόηση τόσο σε γιατρούς όσο και σε θεραπευόμενους, ότι ένα ομοιοπαθητικό φάρμακο μπορεί σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις να εξαφανίσει ΟΛΑ τα συμπτώματα και ΟΛΑ τα προβλήματα, ανεξαρτήτου βαρύτητας και ποιότητας. Αυτό δεν ισχύει στις περισσότερες περιπτώσεις, ιδίως για θέματα που άπτονται της ψυχολογίας και της ψυχιατρικής.

Η ομοιοπαθητική είναι ένα εξαιρετικό θεραπευτικό εργαλείο, αλλά η ελλιπής κατανόηση για το θέμα που αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος και τις ρίζες αυτού (όπως γίνεται στις περιπτώσεις αντιμετώπισης ψυχολογικών θεμάτων που αναλαμβάνουν γιατροί χωρίς να είναι ψυχίατροι), οδηγεί πολύ συχνά τους ανθρώπους να ταλαιπωρούνται για χρόνια δοκιμάζοντας ομοιοπαθητικά φάρμακα περιμένοντας να βρεθεί το "σωστό" φάρμακο, ενώ άλλες θεραπευτικές τεχνικές θα μπορούσαν να συμπληρώσουν τη θεραπεία ή να έχουν πιο γρήγορα, ουσιαστικότερα και μόνιμα αποτελέσματα.

Θεραπεία άγχους και φοβιών

Η βοήθεια που μπορεί να προσφέρει ο Phosphorus είναι δυνητικά σημαντική, αλλά ιδίως για τους περισσότερους ανθρώπους που υποφέρουν από άγχος, φόβο και φοβίες, χρειάζεται θεραπεία καταρχήν με EMDR (για την επεξεργασία ορισμένων τραυματικών βιωμάτων) και συμπληρωματικά βραχεία ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ, ο συνδυασμός των οποίων έχει εξαιρετικά αποτελέσματα.