Κάνε το Τεστ
σχέση με τον εαυτό, πως θα βελτιώσετε τη σχέση με τον εαυτό σας, τρόποι για να βελτιώσετε τη σχέση με τον εαυτό σας

Πως να βελτιώσετε τη σχέση με τον εαυτό σας

Πώς μπορείτε να βελτιώσετε τη Σχέση με τον Εαυτό σας;

Κάποια από τα στοιχεία κλειδιά για τη δημιουργία δυνατών σχέσεων με τους άλλους περιλαμβάνουν την εμπιστοσύνη, το σεβασμό, την αποδοχή, τη συμπόνια και την καλή επικοινωνία. Τα ίδια συστατικά είναι σημαντικά και για την σχέση με τον εαυτό σας. Όσο πιο ισχυρή είναι η σχέση που έχετε με τον εαυτό σας , τόσο πιο αποτελεσματικά θα επικοινωνείτε με τους άλλους.

Αν δεν έχετε καλή σχέση με τον εαυτό σας, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συναισθήματα χαμηλής αυτοεκτίμησης . Όταν νιώθετε ότι δεν αξίζετε πρέπει να βρείτε τρόπους να επανασυνδεθείτε με τον αυθεντικό σας εαυτό. Δεν είναι ασυνήθιστο να εμφανίζετε ψυχική αντίσταση στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ειδικά αν έχετε συνηθίσει να έχετε μια εσωτερική επικριτική φωνή. Προσπαθήστε να βρείτε τον εαυτό σας.

Να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας

Φροντίστε το σώμα σας, προσφέρετε στον εαυτό σας ένα μασάζ, κάντε άσκηση τακτικά και ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή για να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας. Όσο περισσότερο φροντίζετε το σώμα σας με αγάπη και ευγένεια, τόσο περισσότερο θα σας ανταμείβει με περισσότερη ενέργεια.

Μην κρίνετε σκληρά τον εαυτό σας

Μερικές φορές είμαστε σκληροί με τον εαυτό μας και σε στιγμές ανασφάλειας μπορεί να είμαστε επικριτικοί. Είναι ένας παράξενος τρόπος για να αισθανόμαστε καλύτερα , αλλά όπως γνωρίζουμε είναι πολύ άσχημος. Την επόμενη φορά που θα πιάσετε τον εαυτό σας να κρίνει εσάς ή τους άλλους αυστηρά για τον τρόπο που συμπεριφέρονται, απομακρυνθείτε από αυτή την κατάσταση. Η ευγένεια και η αποδοχή είναι το πρώτο βήμα για να έχετε επίγνωση για τις σκέψεις και τις πράξεις σας.

Δείξτε αγάπη στον εαυτό σας

Για να βελτιώσετε τη σχέση με τον εαυτό σας είναι ανάγκη να αγαπήσετε και να αποδεχτείτε τον εαυτό σας για αυτό που είναι. Όταν αρχίσετε να αποδέχεστε τον εαυτό σας , τότε θα τον αγαπήσετε πραγματικά. Βεβαιωθείτε ότι δείχνετε αγάπη στον εαυτό σας στην καθημερινότητα ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι κάθεστε μερικά λεπτά για να διαβάσετε το αγαπημένο σας περιοδικό. Κοιτάξτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη και να είστε περήφανοι για το άτομο που αντικρίζετε.

Δείξτε συμπόνια στον εαυτό σας

Η συμπόνια προς τον εαυτό σας μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε την εσωτερική επικριτική σας φωνή. Την επόμενη φορά που θα είστε επικριτικοί με τον εαυτό σας δείξτε συμπόνια και μην νιώθετε ντροπή και αρνητικά συναισθήματα.

Με την βοήθεια της ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ μπορείτε να βελτιώσετε την σχέση που έχετε με τον εαυτό σας και να χτίσετε την αυτοεκτίμησή σας.