Κάνε το Τεστ
παιδική ηλικία, φιλίες της παιδικής ηλικίας, θετικές επιδράσεις της παιδικής ηλικίας, φιλίες στην ενήλικη ζωή

Φιλίες στην παιδική ηλικία

Φιλίες στην παιδική ηλικία

Οι φιλίες της παιδικής ηλικίας παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Όταν μεγαλώνετε μαζί με άλλους ανθρώπους έχετε πολλές κοινές αναμνήσεις και εμπειρίες. Έχετε μοιραστεί παιχνίδια, αθλήματα, δραστηριότητες.  Οι φίλοι από την παιδική σας ηλικία γνωρίζουν καλά το χαρακτήρα σας.

Θετικές επιδράσεις της διατήρησης των φιλιών της παιδικής ηλικίας

Υπάρχουν πολλά οφέλη στην ψυχική υγεία όταν έχετε φίλους από την παιδική σας ηλικία. Οι συμμαθητές σας βοήθησαν να διαμορφώσετε το χαρακτήρα σας. Έχετε κοινές αναμνήσεις μαζί. Αυτοί οι φίλοι γνωρίζουν πότε είστε ενθουσιασμένοι και πότε είστε εξαντλημένοι.

Μπορεί με αυτούς τους ανθρώπους να έχετε μάθει μαζί να οδηγείτε, να έχετε μοιραστεί ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές και σημαντικά γεγονότα στη ζωή σας.

Αλλά δεν είναι μόνο τα κοινωνικά και τα συναισθηματικά οφέλη. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που έχουν φίλους έχουν αυτοεκτίμηση, συνείδηση και απολαμβάνουν όσα κάνουν.

Ωστόσο, δεν είναι πάντα εύκολο για τα παιδιά να γνωρίζουν πως να διαχειριστούν τις φιλίες και να μάθουν πως μπορούν να τις διατηρήσουν. Η δημιουργία φιλικών σχέσεων χρειάζεται κάποιες δεξιότητες. Για κάποια παιδιά αυτές οι δεξιότητες έρχονται φυσιολογικά, μπορούν εύκολα να αλλάξουν φίλους, να μοιράζονται εμπειρίες και να ανοίγονται σε νέους ανθρώπους.

Οι φιλίες της παιδικής ηλικίας έχουν σκαμπανεβάσματα. Μερικές φορές μπορεί να βρεθείτε αντιμέτωποι με τους φίλους σας. Οι συγκρούσεις και οι διαφωνίες είναι φυσιολογικό κομμάτι των φιλικών σχέσεων, ωστόσο, είναι δύσκολο για τα παιδιά και τους νέους ανθρώπους να τα διαχειριστούν. Μερικές φορές οι συγκρούσεις μπορεί να είναι μικρές αλλά επηρεάζουν την αυτοπεποίθηση ενός παιδιού. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε υγιείς φιλίες. Και κάθε σχέση χρειάζεται δουλειά.

Φιλίες στην ενήλικη ζωή

Οι φιλίες που αναπτύσσονται στην ενήλικη ζωή συχνά αντικαθιστούν τις φιλίες της παιδικής ηλικίας. Με αυτούς τους ανθρώπους μοιράζεστε το παρόν σας, την κοινωνική σας ζωή. Γνωρίζουν την ενήλικη πλευρά σας.

Σε αυτή τη φάση της ζωής σας χαράσσεται το δικό σας μονοπάτι. Έχετε δημιουργήσει ένα κοινωνικό κύκλο, νέα ενδιαφέροντα. Κάνετε διαφορετικές επιλογές. Οι φίλοι στην ενήλικη ζωή γνωρίζουν την ενήλικη πλευρά σας περισσότερο από την παιδική σας ηλικία.

Η ζωή κυλά και μερικές φορές οι παλιοί φίλοι χάνονται. Ίσως να νιώθετε καλύτερα να έχετε απόσταση από αυτή την πλευρά του εαυτού σας. Σέβεστε το παιδί που ήσασταν αλλά αυτή τη στιγμή έχετε άλλη κατεύθυνση.