Κάνε το Τεστ
συγκατοίκηση με το σύντροφό σας, πότε είναι η στιγμή να συγκατοικήσετε με το σύντροφό σας, πως θα καταλάβετε ότι είναι η στιγμή να μείνετε μαζί με το σύντροφό σας

Πως θα καταλάβετε ότι είστε έτοιμοι να συγκατοικήσετε με το σύντροφό σας

Συγκατοίκηση με το σύντροφό σας

Αν εσείς και ο σύντροφος σας είστε καλά μαζί , σίγουρα θα έχει περάσει από το μυαλό σας η ιδέα να συγκατοικήσετε.

Ωστόσο, το να ζήσετε μαζί είναι ένα μεγάλο βήμα, έτσι αν είναι η πρώτη φορά που θα προσπαθήσετε να συγκατοικήσετε με το σύντροφό σας, προφανώς θα θέλετε να σιγουρευτείτε για αυτό το.

Σημάδια που δείχνουν ότι είστε έτοιμοι να συγκατοικήσετε με το σύντροφό σας

Είστε έτοιμοι να δεσμευτείτε

Θέλετε να προχωρήσετε σε μεγαλύτερη δέσμευση με το σύντροφό σας. Η οπτική ότι θα είστε μαζί κάθε μέρα σας ενθουσιάζει και δεν σας προκαλεί συναισθήματα τρόμου.

Στην πραγματικότητα ζείτε ήδη μαζί

Έχετε σταματήσει να φτιάχνετε τα πράγματά σας όταν πηγαίνετε στο σπίτι του συντρόφου σας. Έχετε εκεί τα ρούχα σας, την οδοντόβουρτσά σας. Περνάτε πολλές νύχτες μαζί οπότε η μετάβαση στην συγκατοίκηση σας φαίνεται κάτι απολύτως φυσιολογικό. Έχετε καταλάβει πως θα είναι η κοινή σας ζωή, τις συνήθειες του άλλου.

Θέλετε και οι δύο τα ίδια πράγματα

Έχετε κοινή οπτική για την μετακόμιση και το μέλλον σας και αυτό είναι πολύ σημαντικό για να κινείστε στο ίδιο μονοπάτι. Έχετε τις ίδιες προσδοκίες και επιθυμίες.

Έχετε συζητήσει τα οικονομικά

Το να ζείτε μαζί με το σύντροφό σας είναι διαφορετικό από το να έχετε ένα συγκάτοικο, καθώς τα οικονομικά σας μπορεί να μην είναι ξεκάθαρα. Υπάρχουν πολλές γκρίζες ζώνες που καλό θα ήταν να συζητήσετε. Όταν νιώθετε ασφάλεια με το σύντροφό σας, μπορείτε να κάνετε μια ανοιχτή συζήτηση για τα χρήματα και να κάνετε τον προϋπολογισμό  σας.

Έχετε συζητήσει τις προσδοκίες σας

Η επικοινωνία είναι το κλειδί για κάθε επιτυχημένη σχέση. Πριν βρεθείτε να μένετε μαζί, συζητήστε τι περιμένει ο καθένας από τη σχέση. Θα περνάτε τις περισσότερες μέρες μαζί στο σπίτι; Θα καλείτε κόσμο; Πώς θα μοιράζετε τις δουλειές του σπιτιού; Να είστε ξεκάθαροι με όλα όσα έχετε ανάγκη ώστε να είστε άνετοι και ευτυχισμένοι στο σπίτι σας. Αν και είναι βοηθητικό να θέλετε τα ίδια πράγματα, οι συμβιβασμοί είναι σημαντικό κομμάτι σε κάθε σχέση.

Δεν μετακομίζετε για να λύσετε ένα πρόβλημα

Οι άνθρωποι που μετακομίζουν μαζί για να λύσουν ένα πρόβλημα φαίνεται ότι δυσκολεύονται περισσότερο καθώς η μετακόμιση είναι μια βραχεία λύση σε ένα πρόβλημα πιο βαθύ.

Τα ζευγάρια είναι καλό να μετακομίζουν μαζί όταν νιώθουν ότι αυτό το βήμα είναι μια μορφή δέσμευσης για τον καθένα, ενώ ταυτόχρονα κατανοούν ότι μπορεί να διατηρήσουν ένα επίπεδο ανεξαρτησίας.