Κάνε το Τεστ
staphysagria, ομοιοπαθητικη, σταφισαγκρια ομοιοπαθητικο φαρμακο, σταφισαγκρια

Staphysagria – ομοιοπαθητικό φάρμακο

staphysagria, ομοιοπαθητικη, ομοιοπαθητικό φάρμακο, staphisagria, σταφισαγκρια Staphysagria - ομοιοπαθητικό φάρμακο

Η Staphysagria (σταφισάγκρια) είναι το ομοιοπαθητικό φάρμακο που παρασκευάζεται από το φυτό Delphinium staphysagria (άγρια σταφίδα), που είναι επίσης γνωστό και ως stavesacre palmated larkspur. Είναι ένα διετές φυτό που ανθίζει από την αρχή της άνοιξης έως το τέλος του καλοκαιριού.

Η ομοιοπαθητική ιδιοσυγκρασία της Staphysagria αφορά υποχωρητικά άτομα, ευγενικά άτομα που καταπιέζονται. Έχουν μια ηπιότητα και μια γλυκύτητα ως άνθρωποι, υποχωρούν χωρίς να αντιδρούν, δυσκολεύονται να πούνε "όχι" στους άλλους, δεν θέλουν να στεναχωρούν κανέναν με αποτέλεσμα την αυτοκαταπίεση. Συνδέεται λοιπόν με καταπιεσμένα συναισθήματα (ιδίως καταπιεσμένο θυμό), καταπιεσμένη οργή. Οι ασθενείς μπορεί να παρουσιάζουν ψυχοσωματικά συμπτώματα μετά από προσβολές ή ταπείνωση, βιασμό ή σεξουαλική παρενόχληση/κακοποίηση. Μπορεί να έχουν συχνά πονοκεφάλους, νευρολογικά συμπτώματα, τρέμουλο, υποτροπιάζον χαλάζιο και κριθή στα μάτια. Επίσης δίνεται συχνά σε ουρολοιμώξεις (πχ κυστίτιδες) και μετεγχειρητικά σε παρατεταμένα επώδυνες χειρουργικές τομές (πόνος σε χειρουργικό τραύμα, Arnica).

Μπορεί η Staphysagria να με βοηθήσει;

Εξαρτάται. H Staphysagria θα σας βοηθήσει εφόσον ταιριάζει στο σύνολο (ή και κάποιες φορές εν μέρει) της ιδιοσυγκρασίας και των συμπτωμάτων που εμφανίζετε.

Δυναμοποιήσεις Staphysagria

Οι δυναμοποιήσεις που χρησιμοποιούνται συχνά είναι οι Staphysagria 1M, Staphysagria 200CH, Staphysagria 6x.

Παρενέργειες Staphysagria

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχουν παρενέργειες. Ωστόσο προκαλούν θεραπευτικές μεταβολές στον οργανισμό, ο οποίος μπορεί να παρουσιάσει παροδικά κάποιες ψυχικές ή/και σωματικές διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια της θεραπευτικής πορείας προς την ίαση.

Πόσο θα με βοηθήσει η Staphysagria;

Υπάρχει μία παρανόηση τόσο σε ομοιοπαθητικούς γιατρούς όσο και σε θεραπευόμενους, ότι ένα ομοιοπαθητικό φάρμακο μπορεί σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις να εξαφανίσει ΟΛΑ τα συμπτώματα και ΟΛΑ τα προβλήματα, ανεξαρτήτου βαρύτητας και ποιότητας. Αυτό δεν ισχύει στις περισσότερες περιπτώσεις, ιδίως για θέματα που άπτονται της ψυχολογίας και της ψυχιατρικής.

Η ομοιοπαθητική είναι ένα εξαιρετικό θεραπευτικό εργαλείο, αλλά η ελλιπής κατανόηση για το θέμα που αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος και τις ρίζες αυτού (όπως γίνεται στις περιπτώσεις αντιμετώπισης ψυχολογικών θεμάτων από μη-ειδικούς γιατρούς), οδηγεί πολύ συχνά τους ανθρώπους να ταλαιπωρούνται για χρόνια δοκιμάζοντας ομοιοπαθητικά φάρμακα περιμένοντας να βρεθεί το "σωστό" φάρμακο, ενώ άλλες θεραπευτικές τεχνικές θα μπορούσαν να συμπληρώσουν τη θεραπεία ή να έχουν πιο γρήγορα, ουσιαστικότερα και μόνιμα αποτελέσματα.

Θεραπεία για ψυχικά θέματα (όπως η θλίψη, ο θυμός, αυτοπεποίθηση, κα)

Η βοήθεια που μπορεί να προσφέρει η Staphysagria είναι σημαντική εφόσον ταιριάζει, αλλά όσον αφορά θέματα που αφορούν την προσωπικότητα και την ψυχολογία του ανθρώπου, στις περισσότερες περιπτώσεις χρειάζεται συμπληρωματική θεραπεία με EMDR για την επεξεργασία επώδυνων βιωμάτων/συναισθημάτων και ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ (βραχεία ή μακροχρόνια, αναλόγως των θεμάτων που αντιμετωπίζει κανείς). Το τελευταίο ισχύει ιδίως για ανθρώπους υπερβολικά δοτικούς που δυσκολεύονται να πούνε "όχι" στους άλλους, που αυτοκαταπιέζουν το θυμό τους με αποτέλεσμα να έχουν υποστεί χρόνια καταπίεση μέσα στη δουλειά/σχέση/οικογένειά τους. Η συνδυασμένη αυτή θεραπεία με ομοιοπαθητική, EMDR και βραχεία ψυχοθεραπεία, γενικά έχει εξαιρετικά (και μόνιμα) αποτελέσματα.

Συχνά ορθογραφικά λάθη: staphisagria, σταφισάγκρια, σταφιζάγκρια