Κάνε το Τεστ
φιλία, φιλικές σχέσεις, το τέλος μια φιλίας, σημάδια που δείχνουν ότι η φιλία σας έχει τελειώσει

Σημάδια που δείχνουν ότι η φιλία σας έχει τελειώσει

Το τέλος μιας Φιλίας

Σε ένα τέλειο κόσμο, οι φιλίες δεν τελειώνουν ποτέ. Ωστόσο, ο κόσμος δεν είναι τέλειος. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις στις οποίες το τέλος μιας φιλίας είναι απαραίτητο για την ψυχική υγεία, την ευεξία και την ασφάλεια του ενός ατόμου. Όσο πιο μακροχρόνια είναι η φιλία , τόσο πιο δύσκολο είναι να βάλετε ένα τέλος. Αν όμως μια φιλική σχέση είναι ανθυγιεινή ή τοξική, το να την τελειώσετε είναι η καλύτερη επιλογή.

Οι φιλίες είναι υπέροχο πράγμα στη ζωή μας. Μας παρέχουν ασφάλεια, υποστήριξη και χαρά. Όταν έχουμε δίπλα μας τους σωστούς ανθρώπους νιώθουμε ικανοποίηση και φροντίδα. Οι φίλοι μας αποτελούν κομμάτι του υποστηρικτικού μας συστήματος, είναι οι άνθρωποι με τους οποίους μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας, τα όνειρά μας, τις δυσκολίες μας. Όταν οι φιλίες είναι υγιείς και μακροχρόνιες, οι φίλοι γίνονται μέλη της οικογένειάς μας.

Φυσικά, στις φιλίες, όπως σε όλες τις ανθρώπινες σχέσεις θα υπάρξουν διαφωνίες και παρεξηγήσεις. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Όταν αυτές οι διαφωνίες λύνονται με υγιή τρόπο, μπορούν να ενδυναμώσουν τη σχέση σας. Ωστόσο, υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που κάποιες φιλίες μας κάνουν κακό, μας προκαλούν στρες και έχουν αρνητική επίδραση στην ψυχική μας υγεία.

Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι ενστικτωδώς γνωρίζουν πότε μια φιλία είναι τοξική, υπάρχουν συνήθως κάποια προειδοποιητικά σημάδια και αλλαγές. Αν νιώθετε αρνητικότητα, έλλειψη σεβασμού, αδιαφορία για τα συναισθήματά σας τότε μπορεί να είναι η στιγμή να αναθεωρήσετε τη φιλία σας.

Σημάδια που δείχνουν ότι είναι η στιγμή να τελειώσετε τη φιλία σας

Δεν είστε προτεραιότητα

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι ο φίλος σας δεν προσπαθεί να είναι μαζί σας. Δεν ενδιαφέρεται για εσάς. Μερικές φορές, πίσω από αυτή τη συμπεριφορά υπάρχουν λόγοι όπως η απόκτηση ενός παιδιού και το φορτωμένο πρόγραμμα. Αλλά αν σπάνια νιώθετε ότι είστε προτεραιότητα για το φίλο σας , είναι η στιγμή να προχωρήσετε.

Δεν επικοινωνείτε

Οι φιλίες λειτουργούν όταν δύο άνθρωποι επικοινωνούν. Αν θέλετε να συνδεθείτε βαθιά με το φίλο σας αλλά αυτός δεν μπορεί ή δεν θέλει το ίδιο πράγμα, η φιλία σας παραμένει στάσιμη και σας απογοητεύει.

Δίνετε περισσότερα από όσα παίρνετε

Κάποιες φορές ο φίλος σας μπορεί να έχει ανάγκη περισσότερα. Αλλά αν ο φίλος σας συνεχώς παίρνει και σπάνια δίνει, η φιλία σας δεν είναι ισορροπημένη. Αν πάντα είστε εκεί για αυτόν αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με εσάς όταν έχετε ανάγκη, αυτό είναι σημάδι ότι πρέπει να προχωρήσετε.

Ο φίλος σας δεν σας σέβεται

Οι υγιείς φιλίες προσφέρουν υποστήριξη και επιβεβαίωση. Αν ο φίλος σας δεν σέβεται τα συναισθήματά σας, αυτή είναι μια ανθυγιεινή σχέση. Το άγχος ή άλλα αρνητικά συναισθήματα είναι σημάδι ότι η φιλία σας έχει τελειώσει.

Ο φίλος σας δεν είναι ειλικρινής

Οι βαθιές και υγιείς φιλίες βασίζονται στην εμπιστοσύνη. Και η εμπιστοσύνη απαιτεί ειλικρίνεια. Αν δεν μπορείτε να βασιστείτε στο φίλος σας, να είστε ειλικρινείς και ανοιχτοί, τότε η σχέση σας δεν θα ευημερήσει και θα αποτελεί πηγή απογοήτευσης.