Κάνε το Τεστ
Trittico, Τριτικο, Γνώμες για το Trittico, Trittico και ύπνος, Trittico ύπνος, Παρενεργειες Trittico, Trittico γνώμες, Τραζοδόνη

TRITTICO – αντικαταθλιπτικό, που χρησιμοποιείται η ΤΡΑΖΟΔΟΝΗ;

TRITTICO / Τραζοδόνη - ενδείξεις, παρενέργειες

Το TRITTICO (προφέρεται "τρίτικο") είναι ένα συχνά συνταγογραφούμενο ψυχιατρικό φάρμακο. Το Trittico Ανήκει στην κατηγορία των SARI αντικαταθλιπτικών (αναστολέας της επαναπρόσληψης σεροτονίνης και ανταγωνιστής των 5-HT2 υποδοχέων). Η τυπική χρήση για το Trittico (τραζοδόνη, trazodone) είναι για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Το Trittico μπορεί να βοηθήσει παράλληλα και στον ύπνο, αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα αϋπνίας που συνοδεύουν την κατάθλιψη πολύ συχνά.

Λήψη Trittico

Κυκλοφορεί σε δόσεις των Trittico 300 mg, 150 mg, 100 mg και 50 mg. Η συνήθης δοσολογία είναι Trittico 150-300 mg την ημέρα, με ή χωρίς φαγητό. Η δόση μπορεί να αυξηθεί σταδιακά, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του ψυχιάτρου σας. Εάν υπάρχουν προβλήματα αϋπνίας, συνήθως το Trittico λαμβάνεται το βράδυ πριν τον ύπνο.

Μορφή mg και ποσότητα TRITTICO Τιμή
Χάπια TRITTICO PR.TAB 150MG/TAB BTx14 18,60 ευρώ
Χάπια  TRITTICO PR.TAB 300MG/TAB BTx30 18,22 ευρώ

Αποτελεσματικότητα Trittico

Η τραζοδόνη δεν θα αλλοιώσει την προσωπικότητά σας, ούτε θα σας κάνει άμεσα χαρούμενους. Αν πάσχετε από κατάθλιψη, θα σας βοηθήσει αποτελεσματικά στο να ξαναβρείτε τον εαυτό σας. Χρειάζεται όμως χρόνο για να αποκαταστήσει την ισορροπία των νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο (σεροτονίνη), που συνοδεύουν την κατάθλιψη ή άλλες διαταραχές.

Τα αποτελέσματα της δράσης του Trittico για την κατάθλιψη επέρχονται συνήθως σε 3-4 εβδομάδες, έτσι θα χρειαστούν μερικές εβδομάδες για να νιώσετε τη δράση του. Για αυτό θα πρέπει να την παίρνετε καθημερινά σταθερά, παρόλο που δεν θα δείτε κάποια ιδιαίτερη διαφορά στην αρχή. Συχνά χρειάζεται να συνεχίσει κανείς την αγωγή για μήνες, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του ψυχίατρού σας.

Όταν χρησιμοποιείται σωστά, το Trittico μπορεί αποτελεσματικά να ανακουφίσει από τα συμπτώματα της κατάθλιψης, όπως δείχνουν οι μελέτες.

Trittico και ύπνος

Αν πάσχετε από αϋπνία ή διαταραχές ύπνου, το Trittico μπορεί να σας βοηθήσει σταδιακά, θα χρειαστούν 1-2 εβδομάδες για να βελτιωθεί ο ύπνος από την έναρξη της λήψης του, ενώ ακόμα καλύτερα αποτελέσματα μπορεί κανείς να περιμένει στον ένα μήνα από τη λήψη του.

Πληροφορίες συνοπτικά: Trittico

Φάρμακο: TRITTICO
Δραστική Ουσία: ΤΡΑΖΟΔΟΝΗ / Trazodone
Συνήθης δόση: 150-300 mg/ημέρα
Μέγιστη δόση: 600 mg/ημέρα
Κατηγορία: SARI αντικαταθλιπτικό
Χρήση σε: Κατάθλιψη, Αϋπνία
Γενόσημα φάρμακα: Trazodone, Desyrel

Παρενέργειες Trittico

Εάν νιώσετε ότι δεν βελτιώνεστε ή ότι χειροτερεύετε σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της θεραπείας (ιδίως τις πρώτες εβδομάδες ή αν διακόψετε το φάρμακο), θα πρέπει να ενημερώσετε τον γιατρό σας. Τα φάρμακα μπορεί να έχουν διαφορετικές ανεπιθύμητες ενέργειες σε κάθε θεραπευόμενο.

Συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες του Trittico είναι: κεφαλαλγίες, αϋπνία, ξηροστομία, σεξουαλικές διαταραχές (μειωμένη επιθυμία ή διαταραχές στήσεις), ζάλη, διαταραχές στην όρεξη, γαστρεντερικές διαταραχές όπως ναυτία, δυσκοιλιότητα, ανησυχία.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος ασθενής θα βιώσει κάποια συμπτώματα από αυτά ή κάποια άλλα. Το Trittico δεν δημιουργεί εξάρτηση, ωστόσο μπορεί να έχετε κάποια συμπτώματα στέρησης σε περίπτωση απότομης διακοπής του (όπως ίλιγγο, αϋπνία, άγχος) για αυτό θα πρέπει να μειωθεί σύμφωνα με τις οδηγίες του ψυχιάτρου ή νευρολόγου σας.

Αναλυτικές πληροφορίες Tritticospc σπψ φυλλο οδηγιων παρενεργειες ενδειξεις, trittico, τριτικο

Μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε το επίσημο φύλλο οδηγιών του Trittico για το κοινό, και το SPC του Trittico  όπου περιγράφονται αναλυτικά όλες οι πιθανές παρενέργειες, προφυλάξεις και αντενδείξεις.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Trittico;

To Trittico πρέπει πάντα να λαμβάνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας. Δεν πρέπει να ξεκινάτε φάρμακα μόνοι σας χωρίς ιατρική παρακολούθηση ή επειδή διαβάσατε γνώμες για το Trittico στο google ή προσωπικές εμπειρίες σε κάποιο φόρουμ.

Είναι το TRITTICO το ΣΩΣΤΟ φάρμακο για εσάς;
ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΑ

Είναι το TRITTICO το ΣΩΣΤΟ φάρμακο για εσάς;

Γενόσημα φάρμακα: Trazodone, Desyrel, Molipaxin
Συχνά ορθογραφικά λάθη: tritiko, tritico, τριτικο

Άλλες μέθοδοι για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης

Το Trittico μπορεί να αντικατασταθεί ή συνδυαστεί με άλλα είδη θεραπείας ώστε με αποτελεσματικότητα να ελεγχθούν όχι μόνο τα συμπτώματα, αλλά και οι πραγματικές αιτίες της κατάθλιψης ή της αϋπνίας.

Μέθοδος Αντιμετώπιση άγχους
Ψυχοθεραπεία με την ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη αποτελεσματικά και μόνιμα, διερευνώντας και αντιμετωπίζοντας τα πραγματικά αίτια της κατάθλιψης και όχι απλά τα συμπτώματα.
EMDR Το EMDR είναι μια ειδική ψυχοθεραπευτική τεχνική που επιτρέπει τη γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση δύσκολων/τραυματικών βιωμάτων (όπως πένθος, χωρισμοί, ατυχήματα, κα) που μπορεί να αποτελούν τη ρίζα της κατάθλιψης.
Ομοιοπαθητική και Βελονισμός η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ και ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να δώσουν τη λύση. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχουν παρενέργειες, και μπορούν να συνδυαστούν με άλλα φάρμακα, όπως το Trittico, όπου αυτό είναι αναγκαίο.