Κάνε το Τεστ
παραγωγικότητα, απόδοση, τρόποι για να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας, πως θα γίνετε πιο παραγωγικοί

Τρόποι για να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας

Πώς θα γίνετε πιο αποδοτικοί;

Όλοι μας ξεκινάμε τη μέρα μας με τις καλύτερες προθέσεις για να ολοκληρώσουμε όλα όσα έχουμε να κάνουμε. Όμως τελικά καταλήγουμε απογοητευμένοι όταν βλέπουμε πόσες εργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Όταν χρειάζεται να συγκεντρωθείτε για να ανταπεξέλθετε στις απαιτήσεις της δουλειάς σας , στις υποχρεώσεις του σπιτιού, να απαντήσετε στα emails και στα μηνύματα νιώθετε συνεχώς απασχολημένοι. Όταν συνεχώς η προσοχή σας αποσπάται σε διαφορετικές κατευθύνσεις χρειάζεστε καθοδήγηση ώστε να ανταποκριθείτε σε όλα. Υπάρχουν κάποιοι τρόποι για να αξιοποιείτε σωστά το χρόνο σας, να κάνετε όσα πρέπει και να νιώθετε ικανοποίηση κάθε μέρα.

Οργανώστε το χρόνο σας

Είναι δύσκολο να οργανώσετε το χρόνο σας αν δεν ξέρετε που τον ξοδεύετε. Δείτε τις υποχρεώσεις σας και πόσο χρόνο χρειάζεται να αφιερώσετε σε κάθε μία. Θα εκπλαγείτε όταν δείτε πόσο χρόνο σπαταλάτε σε πράγματα που δεν είναι και τόσο σημαντικά. Από τη στιγμή που θα αναγνωρίσετε τις δουλειές που απαιτούν περισσότερη προσοχή, μπορείτε να αναδιαμορφώσετε το χρόνο σας.

Ξυπνήστε κάθε μέρα την ίδια ώρα

Η ρουτίνα βοηθά να είστε πιο παραγωγικοί, ειδικά αν δουλεύετε από το σπίτι. Προσπαθήστε να ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε μέρα, να κάνετε άσκηση, να τρώτε το πρωινό σας και μετά να κάθεστε στον υπολογιστή για να κάνετε τις δουλειές σας. Όταν έχετε πρόγραμμα γνωρίζετε τι να περιμένετε έτσι η μέρα κυλά πιο εύκολα.

Επικεντρωθείτε σε ένα στόχο

Είναι πολύ σημαντικό να θέτετε στόχους ακόμη και για την καθημερινότητα. Είναι σημαντικό να θέτετε ένα στόχο την φορά. Καθορίστε ποιες εργασίες είναι σημαντικές ώστε να φτάσετε στον επιθυμητό στόχο.

Κάντε ένα διάλλειμα

Κάντε ένα διάλλειμα και πάρτε λίγο χρόνο. Όταν είστε υπεύθυνοι για πολλές εργασίες ταυτόχρονα, είναι ανάγκη να κάνετε ένα βήμα πίσω και να δείτε τι λειτουργεί για εσάς, τι όχι, ποιες είναι οι ανάγκες που πρέπει να μπουν σε προτεραιότητα και τι είναι ανάγκη να αλλάξει. Ο χρόνος που αφιερώνετε για να δείτε πως πάνε τα πράγματα δεν είναι χαμένος χρόνος. Είναι ο χρόνος που σας δίνει τη δυνατότητα να ανασυνταχθείτε.

Βρείτε χρόνο για ξεκούραση και άσκηση

Βρείτε χρόνο κάθε μέρα για να κάνετε έναν περίπατο. Μπορεί να βγείτε στο πάρκο της γειτονιάς σας, η να περπατήσετε στο τετράγωνο και να πάρετε καθαρό αέρα.

Η άσκηση αυξάνει τις ορμόνες της χαράς και σας δίνει ενέργεια. Επειδή αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και την λειτουργία του καρδιαγγειακού, μειώνει το άγχος και αυτό βοηθά να μένετε συγκεντρωμένοι σε όσα θέλετε να κάνετε.