Κάνε το Τεστ
velpine xr, βελπιν, δοσολογια, τιμη, παρενεργειες

VELPINE XR – που χρησιμοποιείται; Παρενέργειες

VELPINE XR - δράση και παρενέργειες

Το VELPINE ("ντεπρεβιξ") είναι ένα γενόσημο συνταγογραφούμενο αντικαταθλιπτικό φάρμακο. Ανήκει στην κατηγορία των SNRI αντικαταθλιπτικών (επιλεκτικοί αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης και νοραδρεναλίνης). Η τυπική χρήση για το Velpine (βενλαφαξίνη, venlafaxine) είναι για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάθλιψης. βενλαφαξινη efexor venlafaxine

Το VELPINE εκτός της κατάθλιψης, χρησιμοποιείται και για την αντιμετώπιση άλλων καταστάσεων, όπως της γενικευμένης αγχώδης διαταραχής, των κρίσεων πανικού (διαταραχή πανικού), και της διαταραχής κοινωνικού στρες (παλαιότερα γνωστό ως κοινωνική φοβία, κοινωνικό άγχος).

Πως λειτουργεί το Velpine;

Το Velpine ενισχύει τους νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου, κυρίως τη σεροτονίνη αλλά και την νοραδρεναλίνη.

Λήψη Velpine XR

Κυκλοφορεί σε μορφή βραδείας αποδέσμευσης σε δόσεις των Velpine 75 mg και Velpine 150 mg. Η συνήθης δοσολογία είναι 75-225 mg βενλαφαξίνης την ημέρα, με ή χωρίς φαγητό. Η δόση μπορεί να αυξηθεί σταδιακά, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του ψυχίατρού σας.

Μορφή mg και ποσότητα VELPINE Τιμή
Κάψουλες βραδείας αποδέσμευσης PR. CAP VELPINE 37,5MG BTx30 7,27
Κάψουλες βραδείας αποδέσμευσης PR. CAP VELPINE 75MG BTx30 4,51
Κάψουλες βραδείας αποδέσμευσης PR. CAP VELPINE 150MG BTx30 8,87

Αποτελεσματικότητα Velpine XR

Η βενλαφαξίνη δεν θα αλλοιώσει την προσωπικότητά σας, ούτε θα σας κάνει άμεσα χαρούμενους. Αν πάσχετε από κατάθλιψη, θα σας βοηθήσει αποτελεσματικά στο να ξαναβρείτε τον εαυτό σας. Χρειάζεται όμως χρόνο για να αποκαταστήσει το Velpine την ισορροπία των νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο, που συνοδεύουν την κατάθλιψη ή άλλες διαταραχές.

Τα αποτελέσματα της δράσης του Velpine επέρχονται συνήθως σε 3-4 εβδομάδες, έτσι θα χρειαστούν μερικές εβδομάδες για να νιώσετε τη δράση του. Για αυτό θα πρέπει να την παίρνετε καθημερινά σταθερά, παρόλο που δεν θα δείτε κάποια ιδιαίτερη διαφορά στην αρχή. Συχνά χρειάζεται να συνεχίσει κανείς την αγωγή με βενλαφαξίνη για μήνες, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του ψυχίατρού σας.

Όταν χρησιμοποιείται σωστά, το Velpine μπορεί αποτελεσματικά να ανακουφίσει από τα συμπτώματα της κατάθλιψης, όπως δείχνουν οι μελέτες.

Παρενέργειες Velpine XR

Εάν νιώσετε ότι δεν βελτιώνεστε ή ότι χειροτερεύετε σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της θεραπείας (ιδίως τις πρώτες εβδομάδες ή αν διακόψετε τη βενλαφαξίνη), θα πρέπει να ενημερώσετε τον ψυχίατρό σας. Τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα μπορεί να έχουν διαφορετικές ανεπιθύμητες ενέργειες σε κάθε θεραπευόμενο.

Συχνές παρενέργειες του Velpine είναι: κεφαλαλγίες, αϋπνία, ξηροστομία, σεξουαλικές διαταραχές (μειωμένη επιθυμία ή διαταραχές στήσεις), ζάλη, διαταραχές στην όρεξη, γαστρεντερικές διαταραχές όπως ναυτία, δυσκοιλιότητα, ανησυχία. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος ασθενής θα βιώσει κάποια συμπτώματα από αυτά ή κάποια άλλα ενώ παίρνει βενλαφαξίνη.

Το Velpine δεν δημιουργεί εξάρτηση, ωστόσο μπορεί να έχετε κάποια συμπτώματα στέρησης σε περίπτωση απότομης διακοπής του (όπως αδιαθεσία, ίλιγγος, αϋπνία, άγχος) για αυτό θα πρέπει να μειωθεί σύμφωνα με τις οδηγίες του ψυχιάτρου σας.

Πληροφορίες συνοπτικά: Velpine XR

Φάρμακο: VELPINE XR
Δραστική ουσία: ΒΕΝΛΑΦΑΞΙΝΗ / Venlafaxine
Συνήθης δόση: 75-225 mg/ημέρα
Μέγιστη δόση: 350 mg/ημέρα
Κατηγορία: SNRI αντικαταθλιπτικό
Χρήση σε: Κατάθλιψη Γενικευμένη αγχώδης διαταραχή Κρίσεις Πανικού Κοινωνική φοβία
Πρωτότυπο φάρμακο: Efexor

velpine xr, βελπιν, χαπια, δοσολογια, τιμη, παρενεργειες Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Velpine;

To Velpine πρέπει πάντα να λαμβάνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας. Δεν πρέπει να ξεκινήσετε το Velpine μόνοι σας χωρίς ιατρική παρακολούθηση, επειδή διαβάσατε γνώμες στο google ή προσωπικές εμπειρίες σε κάποιο φόρουμ.

Είναι το VELPINE το ΣΩΣΤΟ φάρμακο για εσάς;
ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΑ

Είναι το VELPINE το ΣΩΣΤΟ φάρμακο για εσάς;

Άλλες μέθοδοι για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης

Το Velpine μπορεί να αντικατασταθεί ή συνδυαστεί με άλλα είδη θεραπείας ώστε με αποτελεσματικότητα να ελεγχθούν όχι μόνο τα συμπτώματα, αλλά και οι πραγματικές αιτίες της κατάθλιψης ή του άγχους. Με την ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη αποτελεσματικά και μόνιμα, διερευνώντας και αντιμετωπίζοντας τα πραγματικά αίτια της κατάθλιψης και όχι απλά τα συμπτώματα.

Το EMDR είναι μια ειδική ψυχοθεραπευτική τεχνική που επιτρέπει τη γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση δύσκολων/τραυματικών βιωμάτων (όπως πένθος, χωρισμοί, ατυχήματα, κα) που μπορεί να αποτελούν τη ρίζα της κατάθλιψης. Επίσης, η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ και ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να δώσουν τη λύση. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχουν παρενέργειες, και μπορούν να συνδυαστούν με τη φαρμακευτική αγωγή (όπως το Velpine) όπου αυτό είναι αναγκαίο.