Κάνε το Τεστ
efexor, εφεξορ, effexor, γνωμες, efexor 75, βενλαφαξινη, venlafaxine

EFEXOR – που χρησιμοποιείται; Παρενέργειες

EFEXOR  - δράση και παρενέργειες

Το EFEXOR (προφέρεται "εφεξόρ") είναι ένα συχνά συνταγογραφούμενο αντικαταθλιπτικό φάρμακο. Ανήκει στην κατηγορία των SNRI αντικαταθλιπτικών (επιλεκτικοί αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης και νοραδρεναλίνης). Η τυπική χρήση για το Efexor (βενλαφαξίνη, venlafaxine) είναι για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάθλιψης. βενλαφαξινη efexor venlafaxine καταθλιψη

Το EFEXOR εκτός της κατάθλιψης, χρησιμοποιείται και για την αντιμετώπιση άλλων καταστάσεων, όπως της γενικευμένης αγχώδης διαταραχής, των κρίσεων πανικού (διαταραχή πανικού), και της διαταραχής κοινωνικού στρες (παλαιότερα γνωστό ως κοινωνική φοβία, κοινωνικό άγχος).

Πως λειτουργεί το Efexor;

Το Efexor ενισχύει τους νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου, κυρίως τη σεροτονίνη αλλά και την νοραδρεναλίνη.

Δοσολογία και λήψη Efexor

Μορφή mg και ποσότητα EFEXOR Τιμή
Χάπια PR.CAP EFEXOR XR 37,5MG BTx7 2,77 ευρώ
Χάπια PR.CAP EFEXOR XR 75MG BTx28 5,84 ευρώ
Χάπια PR.CAP EFEXOR XR 150MG BTx28 11,76 ευρώ

Κυκλοφορεί σε μορφή βραδείας αποδέσμευσης (XR) σε δόσεις των Efexor 37.5 mg, Efexor 75 mg XR και Efexor 150 mg XR. Η συνήθης δοσολογία είναι 75-225 mg βενλαφαξίνης την ημέρα, με ή χωρίς φαγητό, συνήθως πρωϊνές ώρες. Η δόση μπορεί να αυξηθεί σταδιακά, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του ψυχίατρού σας.

Αποτελεσματικότητα Efexor

Η βενλαφαξίνη δεν θα αλλοιώσει την προσωπικότητά σας, ούτε θα σας κάνει άμεσα χαρούμενους. Αν πάσχετε από κατάθλιψη, θα σας βοηθήσει αποτελεσματικά στο να ξαναβρείτε τον εαυτό σας. Χρειάζεται όμως χρόνο για να αποκαταστήσει το Efexor την ισορροπία των νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο, που συνοδεύουν την κατάθλιψη ή άλλες διαταραχές.

Τα αποτελέσματα της δράσης του Efexor επέρχονται συνήθως σε 3-4 εβδομάδες, έτσι θα χρειαστούν μερικές εβδομάδες για να νιώσετε τη δράση του. Για αυτό θα πρέπει να την παίρνετε καθημερινά σταθερά, παρόλο που δεν θα δείτε κάποια ιδιαίτερη διαφορά στην αρχή. Συχνά χρειάζεται να συνεχίσει κανείς την αγωγή με βενλαφαξίνη για μήνες, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του ψυχίατρού σας.

Όταν χρησιμοποιείται σωστά, το Efexor μπορεί αποτελεσματικά να ανακουφίσει από τα συμπτώματα της κατάθλιψης, όπως δείχνουν οι μελέτες.

Αναλυτικές πληροφορίες Efexorspc σπψ φυλλο οδηγιων παρενεργειες ενδειξεις, efexor, effexor, εφεξορ

Μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε το επίσημο φύλλο οδηγιών του Efexor για το κοινό, και το SPC του Efexor όπου περιγράφονται αναλυτικά όλες οι πιθανές παρενέργειες, προφυλάξεις και αντενδείξεις.

Παρενέργειες Efexor

Εάν νιώσετε ότι δεν βελτιώνεστε ή ότι χειροτερεύετε σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της θεραπείας (ιδίως τις πρώτες εβδομάδες ή αν διακόψετε τη βενλαφαξίνη), θα πρέπει να ενημερώσετε τον ψυχίατρό σας. Τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα μπορεί να έχουν διαφορετικές ανεπιθύμητες ενέργειες σε κάθε θεραπευόμενο.

Συχνές παρενέργειες του Efexor είναι: κεφαλαλγίες, αϋπνία, ξηροστομία, σεξουαλικές διαταραχές (μειωμένη επιθυμία ή διαταραχές στήσεις), ζάλη, διαταραχές στην όρεξη, γαστρεντερικές διαταραχές όπως ναυτία, δυσκοιλιότητα, ανησυχία. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος ασθενής θα βιώσει κάποια συμπτώματα από αυτά ή κάποια άλλα ενώ παίρνει βενλαφαξίνη.

Το Efexor δεν δημιουργεί εξάρτηση, ωστόσο μπορεί να έχετε κάποια συμπτώματα στέρησης σε περίπτωση απότομης διακοπής του (όπως ίλιγγο, αϋπνία, άγχος) για αυτό θα πρέπει να μειωθεί σύμφωνα με τις οδηγίες του ψυχίατρού σας.

Σημειώνεται και η κυκλοφορία της desvenlafaxine (ενός μεταβολίτη της βενλαφαξίνης) ως αντικαταθλιπτικό (Pristiq, στις ΗΠΑ) που θεωρείται ότι έχει λιγότερες παρενέργειες από το Efexor (δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα).

Πληροφορίες συνοπτικά: Efexor

Φάρμακο: EFEXOR
Δραστική ουσία: ΒΕΝΛΑΦΑΞΙΝΗ / Venlafaxine
Συνήθης δόση: 75-225 mg/ημέρα
Μέγιστη δόση: 350 mg/ημέρα
Κατηγορία: SNRI αντικαταθλιπτικό
Χρήση σε: Κατάθλιψη Γενικευμένη αγχώδης διαταραχή Κρίσεις Πανικού Κοινωνική φοβία
Γενόσημα φάρμακα: Deprevix, Serosmine, Venlafaxine, κα

efexor, effexor, γνωμες, τιμη, εφεξορ, mg, xr, efexor 75, efexor 150, efexor 37,5

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Efexor;

To Efexor πρέπει πάντα να λαμβάνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας. Δεν πρέπει να ξεκινήσετε το Efexor μόνοι σας χωρίς ιατρική παρακολούθηση, επειδή διαβάσατε γνώμες στο google ή προσωπικές εμπειρίες σε κάποιο φόρουμ.

Είναι το EFEXOR το ΣΩΣΤΟ φάρμακο για εσάς;
ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΑ

Είναι το EFEXOR το ΣΩΣΤΟ φάρμακο για εσάς;

Γενόσημα φάρμακα: Deprevix, Serosmine, Venlafaxine, Melocin, Memomax, Ven-Fax, Norafexin, Venlaxin, Zaredrop, Zacalen, Xadevil, Velpine, Velept
Συχνά ορθογραφικά λάθη: effexor, εφεξορ, ντεπρεβιξ, benlafaxine

Άλλες μέθοδοι για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης

Το Efexor μπορεί να αντικατασταθεί ή συνδυαστεί με άλλα είδη θεραπείας ώστε με αποτελεσματικότητα να ελεγχθούν όχι μόνο τα συμπτώματα, αλλά και οι πραγματικές αιτίες της κατάθλιψης ή του άγχους.

Ψυχοθεραπεία: με την ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη αποτελεσματικά και μόνιμα, διερευνώντας και αντιμετωπίζοντας τα πραγματικά αίτια της κατάθλιψης και όχι απλά τα συμπτώματα.

EMDR: Το EMDR είναι μια ειδική ψυχοθεραπευτική τεχνική που επιτρέπει τη γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση δύσκολων/τραυματικών βιωμάτων (όπως πένθος, χωρισμοί, ατυχήματα, κα) που μπορεί να αποτελούν τη ρίζα της κατάθλιψης.

Ομοιοπαθητική και Βελονισμός: η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ και ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να δώσουν τη λύση. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχουν παρενέργειες, και μπορούν να συνδυαστούν με τη φαρμακευτική αγωγή (όπως το Efexor) όπου αυτό είναι αναγκαίο.