Κάνε το Τεστ
χωρισμός, διαζύγιο, σχέσεις, ψυχοθεραπεία για το χωρισμό

Χωρισμός και διαζύγιο

Χωρισμός και Διαζύγιο

Ένας χωρισμός ή ένα διαζύγιο μπορεί να μοιάζει σαν το τέλος του κόσμου. Ίσως να ήσασταν ζευγάρι με το σύντροφό σας για αρκετά χρόνια και να σκεφτόσασταν ότι η αγάπη σας θα διαρκέσει για πάντα. Ωστόσο, στη ζωή μας μπορεί να συμβούν πολλά γεγονότα τα οποία οδηγούν στην αλλαγή των συναισθημάτων. Ίσως πλέον να διαφωνείτε ως ζευγάρι για τα οικονομικά, την ανατροφή των παιδιών, ή την έλλειψη ισότητας μεταξύ σας. Στην χειρότερη περίπτωση, ίσως ο σύντροφός σας να σας έχει απατήσει ή να σας απατά συστηματικά. Αυτός είναι ένα πολύ συχνός λόγος για τον οποίο τα ζευγάρια χωρίζουν. Όμως όποιος και αν είναι ο λόγος ενός χωρισμού, αφήνει συναισθήματα θλίψης και κενού μέσα μας.

Γιατί είναι χρήσιμη η ψυχοθεραπεία για το χωρισμό ή το διαζύγιο;

Ένας χωρισμός ή ένα διαζύγιο επιβαρύνει την συναισθηματική ή ψυχική υγεία, και αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο καλό θα ήταν να ζητήσετε βοήθεια. Συνήθως χρειάζεται η απόφαση του ενός μόνο συντρόφου για να τελειώσει μια σχέση. Σε κάποιες περιπτώσεις , ίσως και οι δύο να έχουν πάρει μαζί αυτή την απόφαση. Ωστόσο, είναι πολύ πιο δύσκολο όταν μόνο ο ένας σύντροφος παίρνει την απόφαση του χωρισμού, επειδή αυτό αφήνει τον άλλο σύντροφο απελπισμένο. Αν υπάρχουν παιδιά, η κατάσταση είναι χειρότερη. Όλη η οικογένεια γίνεται κομμάτια. Πώς θα αντιμετωπίσετε αυτή την κατάσταση; Όλη αυτή η κατάσταση δημιουργεί τεράστιο στρες και ανησυχία, και για αυτό καλό θα ήταν να απευθυνθείτε σε έναν ψυχοθεραπευτή.

Τρεις λόγοι για να ξεκινήσετε ψυχοθεραπεία

Τρεις σημαντικοί λόγοι για να ξεκινήσετε ψυχοθεραπεία περιλαμβάνουν:

  • Όταν σκέφτεστε να χωρίσετε με το σύντροφό σας.
  • Για να διαχειριστείτε την κατάσταση με τα παιδιά σας όταν χωρίσετε.
  • Για να αντιμετωπίσετε τη θλίψη και άλλα επώδυνα συναισθήματα και να τα ξεπεράσετε.

Οφέλη ψυχοθεραπείας για το χωρισμό/διαζύγιο

Πρώτα από όλα, θα μπορέσετε να κατανοήσετε γιατί η σχέση σας δεν δούλεψε, και πως αυτό σας αφορά. Πολλές φορές η σύγχυση γύρω από ένα χωρισμό είναι το χειρότερο συναίσθημα. Ωστόσο, όταν θα μπορέσετε να συνειδητοποιήσετε γιατί συνέβη ότι συνέβη, θα μπορέσετε να ηρεμήσετε και να προχωρήσετε. Μέσω της ψυχοθεραπείας θα μπορέσετε να διαχωρίσετε τη δική σας ευθύνη στα πράγματα που συνέβησαν, και την ευθύνη του συντρόφου σας. Επίσης, μέσα από την ψυχοθεραπεία θα διερευνηθεί το πως επιλέγετε συντρόφους, ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους, και πως στο μέλλον μπορείτε να κάνετε σοφότερες επιλογές, ώστε να έχετε καλύτερες βάσεις για μια υγιή μακρόχρονη σχέση. Τέλος θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε την κατάθλιψη, τα αισθήματα ανεπάρκειας, αναξιότητας, και να ενδυναμώσετε την αυτοπεποίθησή σας.

Στην ψυχοθεραπεία θα μάθετε να εμπιστεύεστε ξανά τους ανθρώπους. Στη συνέχεια θα βρείτε κίνητρα για να προχωρήσετε και να ξεκινήσετε μια νέα σχέση. Μόνο που αυτή τη φορά, θα γνωρίζετε τα λάθη σας και θα έχετε την ευκαιρία να τα αποφύγετε.

Όλοι μας αξίζουμε μια ευκαιρία στην ευτυχία. Ακόμη και αν αυτή η σχέση δεν λειτούργησε, δεν σημαίνει ότι το ίδιο θα γίνει και με την επόμενη.