Κάνε το Τεστ
εξωσυζυγική σχέση μεταξύ παντρεμένων, απιστία, αιτίες απιστίας παντρεμένων, υπάρχουν οφέλη από μια απιστία, μπορεί μια απιστία να είναι μακροχρόνια, το τέλος μιας εξωσυζυγικής σχέσης, το τέλος μιας απιστίας, πως επηρεάζει το γάμο μια εξωσυζυγική σχέση, επιδράσεις μιας εξωσυζυγικής σχέσης στο γάμο

Εξωσυζυγική σχέση μεταξύ παντρεμένων

Εξωσυζυγική σχέση μεταξύ παντρεμένων

Μια εξωσυζυγική σχέση σημαίνει ότι υπάρχει μια σχέση οικειότητας, συναισθηματική ή/και σεξουαλική, με έναν άλλο άνθρωπο πέρα από το/τη σύζυγό. Μια εξωσυζυγική σχέση μεταξύ παντρεμένων μπορεί να είναι μια δύσκολη κατάσταση για ένα γάμο εφόσον αποκαλυφθεί. Τα συναισθήματα της προδοσίας, η έλλειψη εμπιστοσύνης, οι ενοχές και η ντροπή που νιώθει ένας απατημένος σύντροφος κάνουν τα πράγματα πολύπλοκα.

Σε αρκετές περιπτώσεις μια εξωσυζυγική σχέση προκαλεί ανεπανόρθωτη βλάβη σε ένα γάμο και δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής. Σε άλλες περιπτώσεις, η σχέση μπορεί να επουλωθεί.

Γιατί οι παντρεμένοι άνθρωποι κάνουν εξωσυζυγικές σχέσεις;

Υπάρχουν πολλές αιτίες που μπορεί να οδηγούν στην απιστία. Όταν κάποιος ξεκινά μια εξωσυζυγική σχέση αυτό δεν είναι μια απόφαση της στιγμής. Το άτομο που ξεκινά μια εξωσυζυγική σχέση πρέπει να κατανοεί τα υπέρ και τα κατά, να συνειδητοποιεί τη βλάβη που προκαλεί στο γάμο, και να αποφασίζει αν αξίζει η μυστικότητα και τα ψέματα.

Ποιοι είναι οι λόγοι που οδηγούν τους ανθρώπους στην απιστία;

1. Επικοινωνία και κατανόηση

Ο χρόνος φέρνει φθορά σε μία σχέση και οι άνθρωποι νιώθουν ότι απομακρύνονται, ότι δεν επικοινωνούν και ότι ο/η σύντροφός τους δεν τους καταλαβαίνει (ιδίως μετά την απόκτηση παιδιών). Έτσι λοιπόν αναζητούν κάποιο άλλο πρόσωπο για να μπορέσουν να μοιραστούν τη ζωή τους, τα συναισθήματά τους, τη ζωή τους, τις αξίες τους, για να νιώσουν κατανόηση και ότι τους εκτιμούν.

Ο ένας σύντροφος στο γάμο μπορεί να είναι συναισθηματικά απόμακρος ή να μην εκφράζει τα συναισθήματά του. Ή ίσως να υπάρχει συναισθηματική επιβεβαίωση στο γάμο, αλλά να υπάρχει ανάγκη για περισσότερη. Η συναισθηματική επικοινωνία είναι ουσιαστική για την ψυχή μας. Ο κάθε άνθρωπος έχει ανάγκη να ζει μια ικανοποιητική και υγιή ζωή. Όταν κάποιος δεν λαμβάνει την συναισθηματική επιβεβαίωση που έχει ανάγκη τότε θα ψάξει να τη βρει αλλού.

2. Σεξ

Το σεξ είναι ίσως ο πιο συχνός λόγος για τον οποίο κάποιος μπορεί να ξεκινήσει μια εξωσυζυγική σχέση. Αυτή μπορεί να είναι μια από τις πιο συχνές αιτίες της απιστίας. Ένα σύντροφος μπορεί να μην λαμβάνει σεξουαλική ικανοποίηση από το γάμο, ή μπορεί να ψάχνει περισσότερες σεξουαλικές εμπειρίες εκτός γάμου (αυτό συμβαίνει ιδίως στις περιπτώσεις όπου οι άνθρωποι έχουν παντρευτεί σε μικρές ηλικίες, χωρίς να έχουν ιδιαίτερες σεξουαλικές εμπειρίες προηγουμένως).

3. Έρωτας 

Μερικές φορές , κάποιοι άνθρωποι δεν νιώθουν πλέον ερωτευμένοι με τους συζύγους τους. Μπορεί να ερωτεύτηκαν στην αρχή, και ο έρωτας να μετουσιώθηκε σε αγάπη με τον καιρό, περισσότερο μια αδελφική αγάπη ίσως. Έτσι, ψάχνουν αλλού τον έρωτα, ψάχνουν να νιώσουν ξανά "ζωντανοί", να ανανεωθούν.

Μπορεί μια εξωσυζυγική σχέση να είναι μακροχρόνια;

Όταν μια εξωσυζυγική σχέση διαρκεί πάνω από ένα χρόνο, συνήθως ονομάζεται μακροχρόνια. Για να είναι μια εξωσυζυγική σχέση , σχέση ζωής πρέπει να διαρκεί όσο ο γάμος ή περισσότερο. Συνήθως μια εξωσυζυγική σχέση σαμποτάρει το γάμο. Ωστόσο, μια μακροχρόνια εξωσυζυγική σχέση, είναι κάτι τελείως διαφορετικό.

1. Μια μακροχρόνια εξωσυζυγική σχέση συμβαίνει όταν και οι δύο σύντροφοι είναι παντρεμένοι

Αναρωτιέστε ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο κάποιες εξωσυζυγικές σχέσεις διαρκούν χρόνια; Αυτό συμβαίνει όταν δύο άνθρωποι είναι ήδη παντρεμένοι. Ίσως να καταφεύγουν στον πρώτο έρωτα της ζωής τους μετά από δεκαετίες. Να έχουν ήδη οικογένεια και παιδιά. Ακόμη και αν ο γάμος τους είναι ιδανικός, υπάρχει μια σπίθα που ενώνει αυτούς τους δύο ανθρώπους. Όσο η μακροχρόνια εξωσυζυγική σχέση δεν επηρεάζει τη ζωή στο σπίτι, οι δύο παντρεμένοι σύντροφοι είναι πρόθυμοι να ρισκάρουν να διατηρήσουν τη σύνδεση.

Κάποιες φορές η σκέψη να πάρουν διαζύγιο για να ζήσουν μαζί δεν ευδοκιμεί. Ίσως επειδή αγαπούν και τους συζύγους τους και δεν θέλουν να διαλέξουν έναν από τους δύο.

2. Πολλές εξωσυζυγικές σχέσεις εξελίσσονται σε σχέσεις αγάπης

Οι περισσότερες εξωσυζυγικές σχέσεις δεν κρατούν πολύ και ξεθωριάζουν γρήγορα. Αυτό που ξεχωρίζει τις μακροχρόνιες από τις σύντομες εξωσυζυγικές σχέσεις είναι η σύνδεση ανάμεσα στους δύο ανθρώπους. Όταν κάποιος αγαπά το άτομο με το οποίο έχει εξωσυζυγική σχέση, είναι δύσκολο να ξεκόψει από αυτή.

3. Η διατήρηση μια εξωσυζυγικής σχέσης προκαλεί έντονο άγχος

Οι επιτυχημένες σχέσεις χτίζονται με τον καιρό. Οι εμπειρίες που μοιράζονται τα ζευγάρια φέρνουν τους συντρόφους πιο κοντά. Σε ένα γάμο, πρέπει και οι δύο σύζυγοι να προσπαθούν συνεχώς. Να βρίσκουν τις ισορροπίες τους, και όλα να έχουν ως βάση την αγάπη και τη δέσμευση.

Τι μπορεί να συμβεί αν μια εξωσυζυγική σχέση εμφανιστεί; Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να υπάρξει ισορροπία ανάμεσα σε μια εξωσυζυγική σχέση και σε ένα καλό γάμο. Κάποια στιγμή κάτι δεν θα πηγαίνει καλά. Όλα αυτά όμως δημιουργούν επιπλέον άγχος.

4. Οι μακροχρόνιες εξωσυζυγικές σχέσεις είναι δύσκολο να τελειώσουν

Είναι πολύ δύσκολο κάποιος να δώσει τέλος σε μια μακροχρόνια εξωσυζυγική σχέση. Αυτό συμβαίνει επειδή η εξωσυζυγική σχέση είναι μέρος της καθημερινότητας. Δεν μοιάζει με κάτι επιπλέον. Για αυτό και είναι δύσκολο να τελειώσει.

5. Μια μακροχρόνια εξωσυζυγική σχέση είναι πολύπλοκη

Οι εξωσυζυγικές σχέσεις είναι μια πολύπλοκη κατάσταση. Όλοι οι άνθρωποι παντρεύονται άτομα που πραγματικά αγαπούν, αλλά μπορεί να ερωτευτούν κάποιον άλλο στην πορεία. Και σε αυτό το σημείο, μπορεί κάποιος να νιώθει κολλημένος. Το δίλλημα είναι μεγάλο. Να μιλήσει στη σύζυγο για την απιστία; Να αποφασίσει με ποια θέλει να ζήσει; Μετά από τόσα πολλά χρόνια μπορεί να νιώθει υποχρέωση να συνεχίσει την εξωσυζυγική σχέση. Η απιστία είναι μια συνήθεια. Όμως, όταν κάποιος νιώθει παγιδευμένος σε αυτά τα συναισθήματα, δεν μπορεί να αισθάνεται καλά.

6. Μια εξωσυζυγική σχέση μπορεί να είναι πιο δυνατή από ένα γάμο

Μπορεί να σας πληγώνει το γεγονός ότι ο σύζυγός σας βρήκε την πραγματική αγάπη κάπου αλλού, ειδικά όταν έχετε δώσει όρκους. Όμως , μια εξωσυζυγική σχέση μπορεί να είναι δυνατή, αναντικατάστατη και βαθιά. Καθώς ένας γάμος αρχίζει να διαλύεται, η απιστία έχει γίνει μια δυνατή δέσμευση.

7. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που οδηγούν σε μια εξωσυζυγική σχέση

Σίγουρα θα έχετε ακούσει πολλές ιστορίες για εξωσυζυγικές σχέσεις. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις στις οποίες ο ένας σύζυγος είναι άρρωστος και δεν μπορεί να καλύψει τις σεξουαλικές ανάγκες του άλλου συντρόφου. Μπορεί να μένουν δύο άνθρωποι σε ένα γάμο εξαιτίας των παιδιών και όχι επειδή αγαπιούνται. Η πρώτη αγάπη μπορεί να επιστρέψει και να είναι η ίδια, ενώ η φλόγα στο γάμο να έχει ήδη σβήσει.

Η μοναξιά, η κόπωση και ο θυμός είναι συναισθήματα που οδηγούν τους ανθρώπους να αναζητήσουν αλλού την αγάπη, εκτός γάμου.

8. Οι εξωσυζυγικές σχέσεις είναι ένα διάλειμμα από την πραγματικότητα

Κάποιοι γάμοι δεν είναι επιτυχημένοι. Μπορεί να υπάρχουν δυσκολίες και συγκρούσεις στο σπίτι που να κάνουν την εξωσυζυγική σχέση να μοιάζει με παράδεισο. Η έλλειψη επικοινωνίας σε ένα ζευγάρι συνήθως οδηγεί στα άκρα τους δύο συντρόφους, έτσι ψάχνουν αλλού την επιβεβαίωση. Ακόμη και αν οι άπιστοι σύζυγοι συναντιούνται λίγες ώρες μέσα στην εβδομάδα, η εξωσυζυγική σχέση μπορεί να αποτελεί μια απόδραση από την πραγματικότητα.

Εξωσυζυγική σχέση μεταξύ παντρεμένων

Υπάρχουν οφέλη από μια εξωσυζυγική σχέση;

Μπορεί μια απιστία να έχει θετικές επιδράσεις σε ένα γάμο; Οι εξωσυζυγικές σχέσεις μπορεί να συνοδεύονται από πόνο και ενοχές. Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Η σεξουαλική αποκλειστικότητα είναι δεδομένη σε ένα γάμο. Δύο άνθρωποι που παντρεύονται ορκίζονται ότι θα μείνουν για πάντα μαζί. Ωστόσο, δεν ζούμε σε έναν τέλειο κόσμο, και οι εξωσυζυγικές σχέσεις είναι κάτι πολύ συνηθισμένο.

Πώς μπορεί μια εξωσυζυγική σχέση να βοηθήσει ένα γάμο;

Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι τα οφέλη των εξωσυζυγικών σχέσεων δεν σημαίνουν ότι η απιστία είναι κάτι αποδεκτό. Το να κοροϊδεύετε το σύντροφό σας και να προδίδετε την εμπιστοσύνη του δεν θα διορθώσει κανένα από τα προβλήματα στο γάμο σας.

Η απιστία σε πρώτη ανάγνωση είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε ένα γάμο. Αλλά αν κάποιος κοιτάξει πιο βαθιά, τότε μπορεί να καταλάβει ότι η απιστία μπορεί εν τέλει να έχει και θετικές επιδράσεις σε μια σχέση, όσο παράξενο και αν ακούγεται αυτό.

1. Ενισχύει την αυτοπεποίθηση

Όσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια ενός γάμου, τόσο μπορεί να μειώνεται η σεξουαλική οικειότητα. Μπορεί ο ένας σύζυγος να νιώθει ότι ο σύντροφός του δεν τον επιθυμεί. Μπορεί να μην φροντίζει την εμφάνισή του. Ωστόσο, μια απιστία μπορεί να επαναφέρει το κίνητρο για την φροντίδα του εαυτού. Έτσι,  ίσως να ξεκινήσει το γυμναστήριο, ένα καινούργιο χόμπι και η αυτοβελτίωση να μην είναι πλέον εξουθενωτική.

Η απιστία μπορεί να τονώνει την αυτοπεποίθηση ενός ατόμου. Μπορεί κάποιος να είναι πιο ενεργητικός και να αγαπά αυτή την εκδοχή του εαυτού του.

2. Μπορεί να ζωντανέψει ξανά το γάμο σας

Οι νέες εμπειρίες δίνουν νέα προοπτική και ιδέες. Μπορεί οτιδήποτε κάνει κάποιος στην εξωσυζυγική του σχέση να το κάνει και στο γάμο του. Ίσως να αφιερώνει περισσότερο χρόνο στη σύζυγό του, να πηγαίνουν μεγάλες βόλτες, να ακούνε ρομαντικά τραγούδια μαζί, να υπάρξει πάλι τρυφερότητα.

Οι δυσκολίες στο γάμο μπορεί να ξεπεραστούν όσο οι σύζυγοι έρχονται πιο κοντά. Βέβαια, η απιστία δεν θα διορθώσει μαγικά το γάμο σας. Πρέπει οι δύο σύζυγοι να είναι πρόθυμοι να διορθώσουν την κατάσταση και η απιστία σαφώς δεν είναι μια μαγική λύση. Είναι χίλιες φορές προτιμότερο να μπείτε σε μια διαδικασία ψυχοθεραπείας ζεύγους πριν από μια απιστία, για να δώσετε μία ευκαιρία στη σχέση σας.

3. Βοηθά να αναγνωρίσετε τα προβλήματα στο γάμο σας

Πολλοί γάμοι αντιμετωπίζουν θέματα οικειότητας. Η καθημερινότητα και οι ευθύνες δημιουργούν απόσταση σε ένα ζευγάρι. Μπορεί να περνούν μέρες χωρίς μια αγκαλιά ή ένα τρυφερό άγγιγμα. Το σεξ είναι πλέον προγραμματισμένο, αν φυσικά υπάρχει στη σχέση. Δεν υπάρχει αυθορμητισμός και έτσι μια εξωσυζυγική σχέση καλύπτει το κενό.

Μια εξωσυζυγική σχέση βοηθά τα ζευγάρια να αναγνωρίσουν το κενό και τη δυσαρέσκεια στο γάμο. Αυτό είναι ένα από τα "πλεονεκτήματα" της απιστίας, καθώς η αποκάλυψή της οδηγεί σε μια πολύ σκληρή συζήτηση για το γάμο. Όταν συμβεί αυτό, τότε οι δύο σύζυγοι γνωρίζουν τι είναι αυτό που πρέπει να δουλέψουν στο γάμο τους.

4. Συνειδητοποιείτε ότι κανείς δεν είναι τέλειος

Όλη η δυσαρέσκεια που προκύπτει από μια απιστία οδηγεί στην αποκάλυψη πτυχών του γάμου που μπορεί να μην είναι ευχάριστες. Μπορεί να συνειδητοποιήσετε ότι λέγατε ψέματα, αποφεύγατε πράγματα, δεν ήσασταν ευαίσθητοι. Μπορεί να αποδεχτείτε όλα τα ελαττώματα σας, και έτσι να αρχίσετε να εκτιμάτε τα θετικά του συζύγου σας.

Αυτό σας βοηθά να εκτιμήσετε το σύζυγό σας ακόμη περισσότερο. Μετά το αρχικό σοκ,  ίσως να δείτε ότι πραγματικά δεν είχατε καλή σεξουαλική ζωή ή δεν μπορούσατε να κάνετε μια συζήτηση.

5. Έχετε χώρο να αξιολογήσετε τα πράγματα

Μια απιστία δίνει χώρο σε δύο συζύγους. Σε κάθε γάμο οι δύο σύντροφοι αντιμετωπίζουν μαζί κάθε συναισθηματικό, οικογενειακό θέμα. Αυτό ίσως να σημαίνει ότι έχουν κουραστεί ο ένας από την παρουσία του άλλου, ψυχικά και συναισθηματικά. Μια εξωσυζυγική σχέση δίνει χώρο στο ζευγάρι να ανασάνει. Ξαφνικά, δεν υπάρχει ο σύζυγος για να κάνετε μια συζήτηση, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να αξιολογήσετε και τους άλλους τομείς της ζωής σας, όπως φίλους, χόμπυ, κα.

6. Μπορείτε να επαναφέρετε τη σπίθα στο γάμο σας

Μια εξωσυζυγική σχέση φέρνει στην επιφάνεια τις καταπιεσμένες επιθυμίες και σεξουαλικές προτιμήσεις. Η ανάγκη για πάθος μπορεί να δώσει την ευκαιρία σε ένα παντρεμένο ζευγάρι να βρει ξανά τη σπίθα και το πάθος.

7. Ενοχές για την προδοσία

Υπάρχει ένας κύριος λόγος για τον οποίο η απιστία είναι κάτι απολύτως λάθος. Η προδοσία προς έναν άλλο άνθρωπο. Αν η εξωσυζυγική σχέση δεν πάει καλά, τότε ο άπιστος σύζυγος νιώθει ενοχές, πράγμα που τον κάνει να συνειδητοποιήσει πόσο καλή είναι η σύζυγός του.

Μπορεί να παραβλέπει τις μικρές ενοχλητικές συνήθειες, και να τον κατακλύζουν οι ενοχές. Η προδοσία προς τη σύζυγό δημιουργεί πολλές τύψεις.

Όλα αυτά τα συναισθήματα τον βοηθούν να κάνει πράγματα για να γίνει ξανά η σχέση τους ευτυχισμένη.

8. Σκέφτεστε πράγματα για το γάμο σας

Οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να αγνοούν τα θέματα στο γάμο τους, και να παραβλέπουν σε όλα τα προειδοποιητικά σημάδια. Μια απιστία ανοίγει τα παράθυρο σε μια σχέση για σοβαρή ενδοσκόπηση και από τους δύο συζύγους.

Η εξωσυζυγική σχέση κάνει τους συζύγους να δούνε τα θέματα που αγνοούσαν στο γάμο τους. Έτσι, ξεκινούν ψυχοθεραπεία ζεύγους για να μπορέσουν να βελτιώσουν το γάμο τους.

9. Γίνεστε πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι

Μια εξωσυζυγική σχέση προκαλεί συναισθήματα ενθουσιασμού και ευφορίας. Η ζωή γίνεται πιο όμορφη, τα τραγούδια έχουν άλλο νόημα και αρχίζετε να φροντίζετε τον εαυτό σας. Είστε καλά, νιώθετε καλά και ξέρετε ότι κάποιος σας σκέφτεται, και αυτό είναι μια ευχάριστη σκέψη. Χωρίς αμφιβολία, η σεξουαλική ικανοποίηση, και σε κάποιες περιπτώσεις η συναισθηματική οικειότητα που νιώθετε , σας κάνουν να νιώθετε ότι η ζωή είναι πιο ικανοποιητική.

Αν νιώθετε έτσι, τότε σίγουρα ο κόσμος θα μοιάζει καλύτερος. Αν αποφεύγετε τις ενοχές και είστε σίγουροι ότι η σύζυγός σας δεν θα μάθει ποτέ τίποτα, μια εξωσυζυγική σχέση μπορεί να διαρκέσει πολύ, και να νιώθετε χαρούμενοι.

Όλα αυτά τα συναισθήματα μπορεί να έχουν θετικό αντίκτυπο στο γάμο σας, να διαφωνείτε λιγότερο και να είστε ήρεμοι.

10. Είστε πιο συνειδητοποιημένοι για τις πράξεις σας

Όταν κάνετε κάτι που είναι ενάντια στους κανόνες του γάμου και έχετε προδώσει τη σύζυγό σας, έχετε πατήσει τους όρκους σας, τότε μπορεί να σκέφτεστε σοβαρά τις πράξεις σας. Ίσως να θελήσετε να δείτε τα πράγματα ξεκάθαρα, ώστε να επικοινωνήσετε με τη σύζυγό σας.

Στο μέλλον θα είστε πιο προσεκτικοί με τις πράξεις σας. Μπορεί να σκέφτεστε υπερβολικά ότι κάνετε, αλλά η πρόθεση πίσω από τις πράξεις σας θα είναι να κρατήσετε τις υποσχέσεις που έχετε δώσει στο γάμο σας. Θα αρχίσετε να σκέφτεστε περισσότερο τη σύζυγό σας, να είστε πιο συμπονετικοί και στοργικοί.

11. Θα συνειδητοποιήσετε ότι η εξωσυζυγική σχέση είναι κάτι προσωρινό

Από όλα τα πράγματα που μπορείτε να μάθετε από μια εξωσυζυγική σχέση, το πιο σημαντικό είναι ότι κάποια στιγμή θα τελειώσει. Ας είμαστε ρεαλιστές, μια εξωσυζυγική σχέση σπάνια πετυχαίνει. Οι απιστίες αποτελούν μια πηγή ανανέωσης για τους περισσότερους ανθρώπους , οι οποίοι δεν σκέφτονται τις χιλιάδες ευθύνες που έχουν.

Μετά από ένα χρονικό διάστημα θα θέλετε να επιστρέψετε στην κανονικότητα. Και σε αυτή την περίπτωση η κανονικότητα είναι η οικογένεια, η δουλειά και οι υποχρεώσεις σας. Πολλές εξωσυζυγικές σχέσεις ξεθωριάζουν όταν μπαίνουν στη μέση οι υποχρεώσεις.

Όταν κάποιος ξεκινά μια εξωσυζυγική σχέση γνωρίζει ότι έχει ημερομηνία λήξης. Όταν ο ενθουσιασμός φύγει, τότε ο άπιστος σύζυγος κατανοεί ότι ο γάμος του είναι μόνιμος και η απιστία προσωρινή.

12. Αντιλαμβάνεστε που στηρίζεται ο γάμος σας

Κάθε εξωσυζυγική σχέση έχει συνέπειες. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν αυτές τις συνέπειες και να διαλύσουν την οικογένειά τους. Συνειδητοποιούν ότι το να δουλέψουν το γάμο τους είναι πολύ πιο εύκολο από το να χωρίσουν. Αυτή εναλλαγή συναισθημάτων κάνει τους ανθρώπους να συνειδητοποιούν τι σημαίνει για αυτούς ο γάμος. Μπορούν να καταλάβουν αν ο γάμος τους είναι νεκρός ή αν μπορεί να σωθεί.

Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να σώσουν το γάμο τους και να επαναφέρουν την εμπιστοσύνη στη σχέση τους μετά από μια εξωσυζυγική σχέση. Έρχονται αντιμέτωποι με όλα τα προβλήματα στο γάμο, και τα βήματα που πρέπει να κάνουν είναι προφανή.

Εξωσυζυγική σχέση μεταξύ παντρεμένων

Μπορεί να εξωσυζυγική σχέση να έχει διάρκεια;

Μια εξωσυζυγική σχέση σπάνια μπορεί να κρατήσει. Πολλοί άνθρωποι υποκύπτουν στην απιστία επειδή βαθιά μέσα τους γνωρίζουν ότι δεν θα κρατήσει.

Οι περισσότεροι άνθρωποι παντρεύονται επειδή θέλουν να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους με έναν άνθρωπο που αγαπούν, και πιστεύουν ότι αυτό θα κρατήσει για πάντα. Όμως, η πραγματική ζωή δεν είναι παραμύθι και κάθε ζευγάρι έρχεται αργά ή γρήγορα αντιμέτωπο με πολλές προκλήσεις.

Πώς επηρεάζει μια εξωσυζυγική σχέση το γάμο;

Όποιος και αν είναι ο λόγος της απιστίας, σίγουρα επηρεάζει το γάμο. Όταν ένας/μια σύζυγος ξεκινά μια εξωσυζυγική σχέση με ένα παντρεμένο άτομο, αυτό σημαίνει ότι δύο γάμοι επηρεάζονται από τη σχέση. Η προδοσία προκαλεί ανεπανόρθωτη ζημιά σε ένα γάμο. Αν οι σύζυγοι είναι διατεθειμένοι να κρατήσουν το γάμο τους, αυτό θα χρειαστεί χρόνο και προσπάθεια.

Μια απιστία δεν σημαίνει απαραίτητα και το τέλος ενός γάμου, αλλά τις περισσότερες φορές σημαίνει ότι ο γάμος αλλάζει. Δεν είναι πιθανό τα πράγματα να γίνουν όπως πριν από την απιστία. Η καλλιέργεια της εμπιστοσύνης δεν είναι εύκολη υπόθεση, ωστόσο μια εξωσυζυγική σχέση μπορεί να συγχωρεθεί.

Το τέλος της απιστίας

Μια εξωσυζυγική σχέση σπάνια γίνεται μια μακροχρόνια σχέση. Τυπικά, διαρκεί λίγο και τελειώνει σύντομα. Το άτομο που σταματά την απιστία μπορεί να νιώθει ενοχές και πένθος για το γάμο. Πώς όμως τελειώνει μια εξωσυζυγική σχέση;

Το ένα άτομο τελειώνει τη σχέση

Μπορεί να έχει φύγει η συγκίνηση και ο ενθουσιασμός της εξωσυζυγικής σχέσης. Μπορεί ο ένας σύντροφος να νιώθει ενοχές και ντροπή για την απιστία και να αποφασίζει ότι θέλει να βελτιώσει το γάμο του. Όποιος και αν είναι ο λόγος, το ένα άτομο αποφασίζει να δώσει τέλος στην εξωσυζυγική σχέση.

Ωστόσο, το άλλο άτομο μπορεί να θέλει να συνεχίσει τη σχέση, μπορεί και να φαντάζεται ότι θα αφήσει το γάμο του για να είναι με αυτό το άτομο. Αλλά πλέον η εξωσυζυγική σχέση έχει τελειώσει, και οι δύο πρέπει να επεξεργαστούν τα συναισθήματά τους.

Αποκάλυψη της απιστίας

Μπορεί ο ένας σύζυγος να βρει μηνύματα ή φωτογραφίες σε κινητό ή social media, που να αποκαλύπτουν την απιστία. Η αποκάλυψη αυτή, βάζει ουσιαστικά τέλος στην παράνομη σχέση.

Όταν μια εξωσυζυγική σχέση αποκαλυφθεί, τότε καταστρέφεται η συγκίνηση γύρω από το παράνομο ειδύλλιο. Ωστόσο, ο ενθουσιασμός της απιστίας είναι αυτός που τροφοδοτεί τη σχέση. Από τη στιγμή που ο ενθουσιασμός φεύγει, τότε η απιστία δεν είναι ελκυστική.

Τη στιγμή που αποκαλύπτεται μια απιστία, οι άπιστοι σύντροφοι πρέπει να κάνουν μια επιλογή. Θα μείνουν μαζί ή θα επιστρέψουν στους συζύγους τους; Θα διορθώσουν τον γάμο τους; Ή θα εγκαταλείψουν και το γάμο και την εξωσυζυγική σχέση; Όποια και αν  είναι η απόφαση, ο γάμος και η εξωσυζυγική σχέση θα έχουν αλλάξει για πάντα.

Το τέλος μιας εξωσυζυγικής σχέσης

Μερικές φορές, μια εξωσυζυγική σχέση τελειώνει από μόνη της. Και οι δύο άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι ο χρόνος τους μαζί τελειώνει. Με αυτή τη λογική , το τέλος μια εξωσυζυγικής είναι μια αμοιβαία απόφαση.

Μετά την εξωσυζυγική σχέση

Όποιο και αν είναι το τέλος της εξωσυζυγικής σχέσης, οι συνέπειες είναι αναπόφευκτες. Όταν και οι δύο άνθρωποι στην εξωσυζυγική σχέση είναι παντρεμένοι, πρέπει να γνωρίζουν ότι θα έρθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των επιλογών τους. Αυτό μπορεί να σημαίνει το τέλος του γάμου, την αποδοχή της απιστίας ή την βελτίωση του γάμου.

Μια εξωσυζυγική σχέση μπορεί να ξεκινά για πολλούς λόγους. Κάποιος μπορεί να αποζητά την προσοχή και να την βρίσκει εκτός γάμου. Το να αφήσει κάποιος πίσω του αυτή την προσοχή μπορεί να είναι μια πρόκληση. Μπορεί να νιώθει πόνο για το τέλος της απιστίας, μαζί με τις ενοχές για το γάμο. Η διαχείριση αυτών των συναισθημάτων μπορεί να είναι μια πρόκληση. Για αυτό είναι σοφό να ζητήσετε βοήθεια για την αντιμετώπιση αυτών των συναισθημάτων.

Δεν υπάρχει αλάνθαστος τρόπος για να σώσετε το γάμο σας από μια απιστία, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τη σχέση σας. Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι η ανοιχτή και ειλικρινής επικοινωνία.

Η ανοιχτή και ειλικρινής επικοινωνία μπορεί να βοηθήσει το γάμο σας με πολλούς τρόπους. Νιώθετε ότι έχει χαθεί η σεξουαλική χημεία στη σχέση σας; Μιλήστε για αυτό. Να μιλάτε ανοιχτά για τις ανάγκες σας και να ακούτε το σύντροφό σας. Αν νιώθετε ότι έχετε ανάγκη την προσοχή και την συναισθηματική επιβεβαίωση, μιλήστε για αυτό. Οι ανάγκες σας δεν θα ικανοποιηθούν ποτέ αν δεν μιλήσετε για αυτές. Όταν γνωρίζετε ποιες είναι οι προσδοκίες του άλλου ατόμου και οι ανάγκες του τότε είναι πιο εύκολο να αποτρέψετε την απιστία. Όταν ξεκινάτε την διαδικασία της επούλωσης μετά από μια απιστία, η ψυχοθεραπεία θα σας βοηθήσει.

Μπορείτε να ξεπεράσετε την απιστία

Αν κάποιος αποφασίσει ότι ο γάμος αξίζει να σωθεί, τότε αυτός ο δρόμος δεν είναι καθόλου εύκολος. Όταν χαθεί η εμπιστοσύνη ανάμεσα σε ένα παντρεμένο ζευγάρι, τότε είναι δύσκολο να ανακτηθεί. Μια απιστία θα μπορούσε να συμβεί ξανά στο μέλλον.

Χρειάζεται δουλειά και προσπάθεια για να βελτιωθεί ένας γάμος. Αυτή η δουλειά μπορεί να είναι δύσκολη, με πολλές προκλήσεις. Η ατομική ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ και η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΖΕΥΓΟΥΣ μπορούν να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε τα συναισθήματα της απιστίας και να βελτιώσετε το γάμο σας, ενώ το EMDR θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε το ψυχολογικό τραύμα.