Κάνε το Τεστ
υγιείς σχέσεις, χαρακτηριστικά υγιών σχέσεων , πώς χτίζουμε μια υγιή σχέση

Συμβουλές για το πως μπορείτε να χτίσετε μια υγιή σχέση

Υγιείς Σχέσεις

Όλες οι σχέσεις έχουν τα πάνω τους και τα κάτω τους και όλες απαιτούν δουλειά, δέσμευση, αφοσίωση και προθυμία. Είτε η σχέση σας ξεκινά τώρα είτε είστε μαζί με το σύντροφό σας για πολλά χρόνια, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε να βεβαιωθείτε πως θα χτίσετε μια υγιή σχέση. Ακόμη και αν στο παρελθόν έχουν αποτύχει πολλές σχέσεις σας ή αν προσπαθείτε να αναζωπυρώσετε τη σχέση σας, μπορείτε να μάθετε πως μπορείτε να επικοινωνείτε, να είστε ικανοποιημένοι και χαρούμενοι.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά μιας υγιούς σχέσης;

Κάθε σχέση είναι μοναδική και οι άνθρωποι είναι μαζί για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Σε μια υγιή σχέση οι δύο σύντροφοι έχουν ισοτιμία, ένα κοινό σκοπό και θέλουν τα ίδια πράγματα από τη σχέση. Και αυτό θα το καταλάβετε μονάχα εάν μιλήσετε ειλικρινά με το σύντροφό σας. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά για τις υγιείς σχέσεις.

1. Οι σύντροφοι έχουν μια ουσιαστική συναισθηματική σύνδεση μεταξύ τους

Ο ένας κάνει τον άλλο να νιώθει αγάπη και συναισθηματική ικανοποίηση. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο να είσαι ερωτευμένος και στο να νιώθεις την αγάπη. Όταν νιώθετε την αγάπη, νιώθετε την αποδοχή και την εκτίμηση του συντρόφου σας. Κάποιες σχέσεις μένουν "κολλημένες" στην συνύπαρξη και στη συγκατοίκηση χωρίς οι σύντροφοι δεν είναι δεμένοι συναισθηματικά. Αν και η σχέση φαίνεται σταθερή επιφανειακά, η έλλειψη συναισθηματικής σύνδεσης δημιουργεί απόσταση ανάμεσα στους συντρόφους.

2. Οι σύντροφοι δεν φοβούνται τις διαφωνίες

Μερικά ζευγάρια συζητούν ήρεμα, ενώ κάποια άλλα υψώνουν τη φωνή τους και διαφωνούν με πάθος. Το κλειδί σε μια υγιή σχέση, είναι να μην φοβάστε τις διαφωνίες. Αυτό που έχει σημασία δεν είναι το ΑΝ υπάρχουν διαφωνίες (αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό), αλλά το ΠΩΣ τσακώνεστε, ο τρόπος δηλαδή που γίνονται οι συγκρούσεις. Είναι ανάγκη να νιώθετε ασφαλείς και να μπορείτε μιλήσετε για όσα σας ενοχλούν χωρίς να φοβάστε πιθανά "αντίποινα", και να μπορείτε να επιλύσετε τις διαφωνίες σας χωρίς κριτική και προσβολές.

3. Οι σύντροφοι κρατούν τη σχέση και τα ενδιαφέροντα τους ζωντανά

Σε αντίθεση με τις ρομαντικές ταινίες και τα παραμύθια, κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες σας. Στην πραγματικότητα, το να περιμένετε από το σύντροφό σας να καλύψει ΟΛΕΣ τις ανάγκες σας και ανασφάλειες, θα προσθέσει πίεση στη σχέση σας. Για να τονώσετε και να ενισχύσετε τη σχέση σας, είναι σημαντικό να διατηρήσετε την ταυτότητά σας έξω από τη σχέση, να διατηρήσετε τις σχέσεις με την οικογένεια και τους φίλους σας και να διατηρήσετε την ερργασία, τα χόμπι και τα ενδιαφέροντά σας.

4. Οι σύντροφοι επικοινωνούν ανοιχτά και ειλικρινά.

Η καλή επικοινωνία είναι το κλειδί για κάθε σχέση. Όταν οι άνθρωποι ξέρουν τι θέλουν από μια σχέση και νιώθουν άνετα να εκφράσουν τις ανάγκες, τους φόβους και τις επιθυμίες τους, αυξάνουν την εμπιστοσύνη και ενισχύουν το δέσιμο μεταξύ τους.

Για τους περισσότερους ανθρώπους ο έρωτας είναι κάτι που απλώς συμβαίνει. Όμως για να παραμείνει κάποιος ερωτευμένος απαιτείται δέσμευση και δουλειά. Η ανταμοιβή αξίζει τον κόπο. Μια υγιής, ασφαλής συντροφική σχέση μπορεί να αποτελεί μια συνεχή πηγή υποστήριξης και χαράς στη ζωή μας, σε καλές και κακές στιγμές, που βελτιώνουν την ευημερία μας.

Πολλά ζευγάρια επικεντρώνονται στη σχέση τους μόνο όταν υπάρχουν συγκεκριμένα προβλήματα να ξεπεράσουν. Από τη στιγμή που το πρόβλημα  αντιμετωπιστεί στρέφουν την προσοχή τους στην καριέρα τους, στα παιδιά και στα υπόλοιπα ενδιαφέροντά τους.

Οι σχέσεις θέλουν φροντίδα και επούλωση !

Μπορείτε να κάνετε το online τεστ για το αν έχετε μία υγιή ή μια ΤΟΞΙΚΗ ΣΧΕΣΗ.

Οι συντροφικές σχέσεις απαιτούν συνεχή φροντίδα και αφοσίωση για να ανθίσει η αγάπη. Χρειάζεται δουλειά και από τους δύο, ο ένας μόνος δεν μπορεί να σώσει μία σχέση. Η αναγνώριση και η επιδιόρθωση των μικρών προβλημάτων στη σχέση σας θα σας βοηθήσει στην αποφυγή δημιουργίας μεγαλύτερων. Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΖΕΥΓΟΥΣ και η ατομική ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ, μπορεί αποτελεσματικά να σας βοηθήσει να λύσετε τα όσα σας απασχολούν στη σχέση σας.