Κάνε το Τεστ
αυθεντικότητα, γιατί είναι σημαντικό να είστε αυθεντικοί, οφέλη αυθεντικότητας

Ζήστε τη ζωή σας με αυθεντικότητα

Η αυθεντικότητα στη ζωή μας

Η αυθεντικότητα σημαίνει ότι γνωρίζετε και δείχνετε αυτό που είστε. Όταν ξέρετε τον εαυτό σας σημαίνει ότι κατανοείτε την προσωπικότητα, τους τρόπους επικοινωνίας και όλα όσα σας αρέσουν και όλα όσα δεν σας αρέσουν. Κατανοείτε τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις επιθυμίες σας. Συνήθως η έλλειψη αυθεντικότητας παρατηρείται όταν οι λέξεις και οι πράξεις σας δεν συμβαδίζουν με τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις πεποιθήσεις σας.

Γιατί νιώθετε ότι δεν είστε αυθεντικοί;

Η έλλειψη αυθεντικότητας συχνά οφείλεται στο γεγονός ότι δεν ξέρετε ποιοι είστε ή δεν σας αρέσει αυτό που είστε. Αν δεν ξέρετε ποιοι είστε, μπορεί να είναι αδύνατο να ξεχωρίσετε πότε είστε αληθινοί ή όχι μπροστά σε άλλους. Αν δεν σας αρέσει αυτό που είστε, μπορεί να υποθέτετε ότι δεν αρέσετε και στους άλλους. Μπορεί να προσπαθείτε να δείξετε κάτι διαφορετικό από αυτό που είστε.

Όταν κατανοείτε τις δικές σας σκέψεις, τα συναισθήματα και τις συμπεριφορές, είναι πολύ πιο εύκολο να είστε ο εαυτός σας. Η αυτογνωσία είναι ο θεμέλιος λίθος της αυθεντικότητας, καθώς όταν γνωρίζετε καλά τον εαυτό σας αυτό είναι το πρώτο βήμα να είστε ειλικρινείς με τους άλλους.

Οι άνθρωποι που είναι αυθεντικοί απολαμβάνουν τις στενές τους σχέσεις και είναι πιο υγιείς, πιο χαρούμενοι και με περισσότερη αυτοπεποίθηση από ότι οι άνθρωποι που δεν είναι αυθεντικοί. Μπορείτε να γίνετε πιο αυθεντικοί ενισχύοντας την αυτογνωσία σας, μαθαίνοντας να αποδέχεστε τον εαυτό σας και αλληλεπιδρώντας με ειλικρίνεια με τους ανθρώπους γύρω σας. Η ψυχοθεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τον εαυτό σας και έτσι να είστε πιο αυθεντικοί.

Τα οφέλη της αυθεντικότητας

Όταν ζείτε τη ζωή σας με αυθεντικό τρόπο μπορείτε να :

  1. Αναπτύξετε μια ισχυρή αίσθηση του εαυτού σας και να κατανοήσετε τα συναισθήματα, τις επιθυμίες και τις ανάγκες σας.
  2. Είστε πιο αποφασιστικοί και να εκφράζετε τις ανάγκες σας με ήρεμο και ελεγχόμενο τρόπο με βάση το σεβασμό.
  3. Κάνετε πιο ουσιαστικές επιλογές στη ζωή σας. Έτσι θα έχετε έναν ενεργό ρόλο στον κόσμο.
  4. Νιώθετε ικανοί, δυνατοί και περήφανοι για τον εαυτό σας. Θα χτίσετε την αυτοεκτίμησή σας, την αυτοπεποίθησή σας, την αίσθηση του εαυτού σας και την ικανότητα να αλλάξετε τον αρνητικό τρόπο σκέψης .
  5. Έχετε αυτοέλεγχο. Μέσω της αυτογνωσίας και της ενδοσκόπησης, θα μπορείτε να νιώθετε περισσότερη ελευθερία.
  6. Αντιμετωπίζετε καλύτερα τις δυσκολίες , καθώς θα γνωρίζετε καλύτερα τον εαυτό σας. Η ζωή είναι γεμάτη προκλήσεις και εσείς έχετε τις ικανότητες να γίνετε αυτό που επιθυμείτε.
  7. Νιώθετε ικανοποίηση από τη ζωή σας, ευεξία και αισιοδοξία.