Κάνε το Τεστ
παράδοξες οδηγίες για τη ζωή, νόημα της ζωής, σκοπός της ζωής

Δέκα παράδοξες οδηγίες ζωής – Dr Keith Kent

10 παράδοξες οδηγίες για τη ζωή - Dr Keith Kent

Η χρονιά που διανύουμε ήταν μια από τις πιο δύσκολες για τους περισσότερους ανθρώπους. Η πανδημία επηρέασε τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Οι γονείς έπρεπε όχι μόνο να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στη δουλειά τους αλλά να έχουν και το ρόλο του δασκάλου στο σπίτι. Το άγχος της πανδημίας και η απομόνωση είχε σημαντικό κόστος σε πολλούς ανθρώπους.

Για να μπορέσει κάποιος να επιβιώσει και να εξελιχθεί σε αυτές τις δύσκολες εποχές είναι ανάγκη να καλλιεργήσει την αντοχή του, να διαχειριστεί το άγχος και να έχει τον έλεγχο.

Όταν ο Κεντ Κιθ (Dr. Kent M. Keith) ήταν 19 χρονών και σπούδαζε στο Harvard , έγραψε κάποιες οδηγίες για τη ζωή:

  1. Οι άνθρωποι είναι παράλογοι και εγωκεντρικοί. Να τους αγαπάς όπως και αν είναι.
  2. Αν κάνεις κάτι καλά, οι άνθρωποι θα σε κατηγορήσουν για εγωιστική υστεροβουλία. Κάνε το καλύτερο που μπορείς όπως και να έχει.
  3. Αν είσαι επιτυχημένος, θα αποκτήσεις ψεύτικους φίλους και αληθινούς εχθρούς. Γίνε επιτυχημένος όπως και να έχουν τα πράγματα.
  4. Το καλό που κάνεις σήμερα θα ξεχαστεί αύριο. Κάνε το καλό έτσι και αλλιώς.
  5. Η ειλικρίνεια και η ευθύτητα σε κάνουν ευάλωτο. Να είσαι ειλικρινής και ευθύς έτσι και αλλιώς.
  6. Οι μεγάλοι άνδρες και γυναίκες με μεγάλες ιδέες μπορεί να καταρριφθούν από μικρούς άνδρες και γυναίκες με μικρά μυαλά. Σκέψου μεγάλες ιδέες έτσι και αλλιώς.
  7. Οι άνθρωποι προτιμούν τα αουτσάιντερ αλλά ακολουθούν μόνο τους κορυφαίους. Πάλεψε για τα αουτσάιντερ έτσι και αλλιώς.
  8. Όλα όσα χτίζεις μπορεί να καταστραφούν σε μια νύχτα. Χτίσε έτσι και αλλιώς.
  9. Οι άνθρωποι χρειάζονται πραγματικά βοήθεια αλλά μπορεί να σας επιτεθούν αν τους βοηθήσετε. Βοηθήστε τους έτσι και αλλιώς.
  10. Δώσε στον κόσμο ότι καλύτερο έχεις και θα σου δώσει γροθιά στο στομάχι. Δώσε το καλύτερο έτσι και αλλιώς.

Οι συγκεκριμένες οδηγίες γράφτηκαν το 1960 αλλά δημοσιεύτηκαν πρώτη φορά το 2004. Οι οδηγίες αυτές δείχνουν την φιλοσοφία για τη ζωή. Το νόημα και το σκοπό στη ζωή μας. Μπορούμε να είμαστε ο καλύτερος εαυτός μας ακόμη και σε δύσκολες στιγμές. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας αλλά μπορούμε να ελέγξουμε πως θα αντιδράσουμε σε αυτά.

Αυτές οι οδηγίες δείχνουν ότι πρέπει να επικεντρωνόμαστε στο νόημα της ζωής και όχι στην επιτυχία και να ζούμε σύμφωνα με τις αξίες μας. Ανακαλύψτε τις αρχές σας και έτσι θα βάλετε τα θεμέλια του σκοπού στη ζωή σας.

Οι συγκεκριμένες φράσεις ήταν γραμμένες στον τοίχο του κέντρου φιλοξενίας παιδιών της Μητέρας Τερέζας στην Καλκούτα. Στο βιβλίο με τις 10 παράδοξες οδηγίες για τη ζωή μπορείτε να βρείτε αληθινές ιστορίες ανθρώπων, παραδείγματα, εργαλεία και ενθάρρυνση για να ανακαλύψετε το δικό σας προσωπικό νόημα και την βαθιά ευτυχία, ανεξάρτητα με τα όσα συμβαίνουν γύρω σας , ακόμη και όταν τα πράγματα είναι δύσκολα.