Κάνε το Τεστ

ANAFRANIL – που χρησιμοποιείται; Κλομιπραμίνη

ANAFRANIL / Κλομιπραμίνη

Το ANAFRANIL (προφέρται "αναφρανίλ") είναι ένα ψυχιατρικό φάρμακο. Ανήκει στην κατηγορία των τρικυκλικών αντικαταθλιπτικών (TCA). Η τυπική χρήση για το Anafranil (κλομιπραμίνη, clomipramine) είναι για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάθλιψης και της ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής (για την αντιμετώπιση των ιδεοληψιών και των καταναγκασμών). Ωστόσο χρησιμοποιείται και σε άλλες περιπτώσεις, όπως σε αγχώδεις διαταραχές (κρίσεις πανικού, φοβίες, μετατραυματική διαταραχή, κοινωνική φοβία, κα).

Λήψη Anafranil

Κυκλοφορεί σε δόσεις των Anafranil 10 mg, 25 mg και 75 mg. Η δόση του Anafranil μπορεί να αυξηθεί σταδιακά, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του ψυχιάτρου σας.

Πληροφορίες συνοπτικά: Anafranil

Φάρμακο: ANAFRANIL
Δραστική Ουσία: Κλομιπραμίνη / Clomipramine
Συνήθης δόση: 25-150 mg/ημέρα
Μέγιστη δόση: 250 mg/ημέρα
Κατηγορία: Τρικυκλικό αντικαταθλιπτικό (TCA)
Χρήση σε: Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή Κατάθλιψη
Γενόσημα φάρμακα:  -

Αποτελεσματικότητα Anafranil

Το Anafranil (κλομιπραμίνη) δεν θα αλλοιώσει την προσωπικότητά σας, ούτε θα σας κάνει άμεσα χαρούμενους. Αν πάσχετε από κατάθλιψη ή ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, θα σας βοηθήσει αποτελεσματικά στο να ξαναβρείτε τον εαυτό σας. Χρειάζεται όμως χρόνο για τη δράση του, ώστε να αποκαταστήσει την ισορροπία των νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο (σεροτονίνη), που συνοδεύουν την κατάθλιψη ή άλλες διαταραχές.

Τα αποτελέσματα της δράσης του Anafranil επέρχονται συνήθως σε 3-4 εβδομάδες, έτσι θα χρειαστούν μερικές εβδομάδες για να νιώσετε τη δράση του. Για αυτό θα πρέπει να την παίρνετε καθημερινά σταθερά, παρόλο που δεν θα δείτε κάποια ιδιαίτερη διαφορά στην αρχή. Συχνά χρειάζεται να συνεχίσει κανείς την αγωγή για μήνες, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του ψυχιάτρου σας.

Όταν χρησιμοποιείται σωστά, το Anafranil μπορεί αποτελεσματικά να ανακουφίσει από τα συμπτώματα της κατάθλιψης, της ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής και του άγχους, όπως δείχνουν οι μελέτες.

Παρενέργειες Anafranil

Συχνές παρενέργειες του Anafranil περιλαμβάνουν: καταστολή, επεισόδια υπότασης, ξηροστομία, θολή όραση, δυσκοιλιότητα, μανία και επιληπτικές κρίσεις.

Εάν νιώσετε ότι δεν βελτιώνεστε ή ότι χειροτερεύετε σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της θεραπείας με το Anafranil (ιδίως τις πρώτες εβδομάδες ή αν διακόψετε το φάρμακο), θα πρέπει να ενημερώσετε τον γιατρό σας.

Η χρήση των τρικυκλικών αντικαταθλιπτικών (και του Anafranil συνεπώς) αντενδείκνυται σε ασθενείς που παρουσιάζουν καρδιακές αρρυθμίες, πρόσφατο έμφραγμα του μυοκαρδίου, μανία και σοβαρή ηπατοπάθεια. Η χρήση τους σε ηλικιωμένους χρειάζεται προσοχή, και αντενδείκνυται αν υπάρχει στεφανιαία νόσος.

Το Anafranil μπορεί επίσης να οδηγήσει στην αύξηση της όρεξης και συνεπώς στην αύξηση βάρους, ή να υπάρχουν κάποιες επιδράσεις στη σεξουαλική σφαίρα (μείωση σεξουαλικής διάθεσης, διαταραχές στη στύση/οργασμό). Το Anafranil δεν δημιουργεί εξάρτηση, ωστόσο μπορεί να έχετε κάποια συμπτώματα στέρησης σε περίπτωση απότομης διακοπής του (όπως ίλιγγο, αϋπνία, άγχος) για αυτό θα πρέπει να μειωθεί σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας.

Αναλυτικές πληροφορίες Anafranilspc σπψ φυλλο οδηγιων παρενεργειες ενδειξεις, anafranil, αναφρανιλ

Μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε το επίσημο φύλλο οδηγιών του Anafranil για το κοινό, και το SPC του Anafranil όπου περιγράφονται αναλυτικά όλες οι πιθανές παρενέργειες, προφυλάξεις και αντενδείξεις.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Anafranil;

To Anafranil πρέπει πάντα να λαμβάνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας. Δεν πρέπει να ξεκινάτε φάρμακα μόνοι σας χωρίς ιατρική παρακολούθηση ή επειδή διαβάσατε κάτι στο google ή σε κάποιο φόρουμ.

Είναι το ANAFRANIL το ΣΩΣΤΟ φάρμακο για εσάς;
ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΑ

Είναι το ANAFRANIL το ΣΩΣΤΟ φάρμακο για εσάς;

Γενόσημα φάρμακα: -
Συχνά ορθογραφικά λάθη: αναφρανιλ

Ενίσχυση της θεραπείας με Ψυχοθεραπεία, Ομοιοπαθητική, Βελονισμό

Το Anafranil μπορεί να συνδυαστεί παράλληλα με την ψυχοθεραπεία, ομοιοπαθητική, βελονισμό ώστε με αποτελεσματικότητα να ελεγχθούν όχι μόνο τα συμπτώματα της κατάθλιψης ή της ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής, αλλά και οι πραγματικές αιτίες.