Κάνε το Τεστ
argentum nitricum, ομοιοπαθητικο φαρμακο, αρτζεντουμ νιτρικουμ

Argentum Nitricum – ομοιοπαθητικό φάρμακο

argentum nitricum, ομοιοπαθητικο, φαρμακο, αρτζεντουμ νιτρικουμ Argentum Nitricum - ομοιοπαθητικό φάρμακο

To ομοιοπαθητικό φάρμακο Argentum Nitricum παράγεται από τον νιτρικό άργυρο. Η κύρια δράση του φαρμάκου είναι στο νευρικό σύστημα, όπου διαπιστώνεται η έλλειψη ελέγχου και έντονο άγχος. Η ιδιοσυγκρασία του Argentum Nitricum αφορά άτομα με αγχώδη χαρακτήρα, εξωστρεφή, παρορμητικά, που αντιδρούν άμεσα σε ερεθίσματα, με γαστρεντερικά προβλήματα (ερυγές και αέρια), δυσπεψία, με επιδείνωση από τα γλυκά (ενώ συνήθως υπάρχει μεγάλη επιθυμία). Μεγάλο άγχος για την υγεία τους, τρέμουλο, διάφορες παράξενες ιδέες και παρορμήσεις (όπως το να πηδήξουν από το παράθυρο), υποβολιμότητα, ιδεοληψίες και ψυχαναγκασμούς, διάφορες φοβίες (πχ υψοφοβία, κλειστοφοβία, φόβος θανάτου, φόβος για παρουσιάσεις, κα), άγχος αναμονής και προκαταβολικό άγχος, δεισιδαιμονίες. Βραχνάδα και πόνος στο λαιμό. Έντονο αίσθημα παλμών.

Μπορεί το Argentum Nitricum να με βοηθήσει;

Εξαρτάται. Το Argentum nitricum θα σας βοηθήσει εφόσον ταιριάζει στο σύνολο (ή κάποιες φορές, και εν μέρει) της ιδιοσυγκρασίας και των συμπτωμάτων που εμφανίζετε.

Δυναμοποιήσεις Argentum Nitricum

Δυναμοποιήσεις που χρησιμοποιούνται συχνά κατά την ομοιοπαθητική θεραπεία είναι οι Argentum Nitricum 1M, Argentum Nitricum 200CH, Argentum Nitricum 6x.

Παρενέργειες Argentum Nitricum

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχουν παρενέργειες. Ωστόσο προκαλούν θεραπευτικές μεταβολές στον οργανισμό, ο οποίος μπορεί να παρουσιάσει κάποιες ψυχικές ή/και σωματικές διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια της θεραπευτικής πορείας.

Πόσο θα με βοηθήσει το Argentum Nitricum ;

Υπάρχει μία παρανόηση τόσο σε γιατρούς όσο και σε θεραπευόμενους, ότι ένα ομοιοπαθητικό φάρμακο μπορεί σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις να εξαφανίσει ΟΛΑ τα συμπτώματα και ΟΛΑ τα προβλήματα, ανεξαρτήτου βαρύτητας και ποιότητας. Αυτό δεν ισχύει στις περισσότερες περιπτώσεις, ιδίως για θέματα που άπτονται της ψυχολογίας και της ψυχιατρικής.

Η ομοιοπαθητική είναι ένα εξαιρετικό θεραπευτικό εργαλείο, αλλά η ελλιπής κατανόηση για το θέμα που αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος και τις ρίζες αυτού (όπως γίνεται στις περιπτώσεις αντιμετώπισης ψυχολογικών θεμάτων που αναλαμβάνουν μη-γιατροί ή γιατροί χωρίς να είναι ψυχίατροι), οδηγεί πολύ συχνά τους ανθρώπους να ταλαιπωρούνται για χρόνια δοκιμάζοντας ομοιοπαθητικά φάρμακα περιμένοντας να βρεθεί το "σωστό" φάρμακο, ενώ άλλες θεραπευτικές τεχνικές θα μπορούσαν να συμπληρώσουν τη θεραπεία ή να έχουν πιο γρήγορα, ουσιαστικότερα και μόνιμα αποτελέσματα.

Θεραπεία άγχους, φοβιών, ιδεοληψιών και ψυχαναγκασμών

Η βοήθεια που μπορεί να προσφέρει το Argentum Nitricum είναι δυνητικά σημαντική, αλλά οι περισσότεροι ανθρώποι που υποφέρουν από άγχος, φοβίες, ιδεοληψίες ή ψυχαναγκασμούς, χρειάζονται ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ, και πιθανότατα EMDR (για την επεξεργασία ορισμένων τραυματικών βιωμάτων). Η συνδυαστική θεραπεία έχει στις περισσότερες περιπτώσεις πολύ καλά αποτελέσματα.