Κάνε το Τεστ
άσκηση, γυμναστική, πως θα βάλετε την άσκηση στη ζωή σας, πως η άσκηση θα γίνει ρουτίνα, πως θα βρείτε κίνητρα για άσκηση

Πως θα βάλετε την άσκηση στη ζωή σας

Άσκηση

Αν δυσκολεύεστε να ξεκινήσετε να ασκείστε δεν είστε οι μόνοι. Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να σηκωθούν από τον καναπέ και να γυμναστούν παρά τις καλές προθέσεις τους.

Όλοι γνωρίζουμε τα οφέλη της άσκησης , βελτιώνει τα επίπεδα της ενέργειας, την διάθεση, τον ύπνο και την συνολική υγεία και μειώνει το άγχος, την ανησυχία και την κατάθλιψη. Μπορείτε να κάνετε την άσκηση συνήθεια αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται να αλλάξετε οπτική και προσέγγιση.

Όλοι είμαστε πολυάσχολοι και έχουμε πολλές υποχρεώσεις με αποτέλεσμα η άσκηση να αποτελεί μια πρόκληση για τους περισσότερους. Μπορεί να μην έχετε αυτοπεποίθηση και αυτό να σας κρατά μακριά από το να κάνετε θετικά βήματα ή να μην έχετε κίνητρα και να αποθαρρύνεστε.

Όποια και αν είναι η ηλικία σας και η φυσική σας κατάσταση μπορείτε να κάνετε βήματα για να βάλετε την άσκηση στη ζωή σας.

Ελέγξτε την υγεία σας

Είναι σημαντικό να κάνετε έναν έλεγχο ρουτίνας πριν ξεκινήσετε να ασκείστε. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους ανθρώπους που κάνουν έντονη σωματική άσκηση. Ο έλεγχος θα σας βοηθήσει να δείτε την σωματική σας κατάσταση και έτσι θα είναι πιο εύκολο να βρείτε την μορφή της άσκησης που θα σας ωφελήσει περισσότερο. Κατανοήστε τους περιορισμούς και δημιουργήστε ένα πλάνο άσκησης απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας.

Φτιάξτε πρόγραμμα και θέστε ρεαλιστικούς στόχους

Από την στιγμή που θα αποφασίσετε να ξεκινήσετε την άσκηση, προσπαθήστε να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει επιτεύξιμα βήματα και στόχους.

Για να το κάνετε αυτό ξεκινήστε με ένα πλάνο με τα βήματα. Στη συνέχεια μπορείτε να προσθέσετε νέους στόχους όσο η σωματική σας κατάσταση θα βελτιώνεται.

Αν ο στόχος σας είναι να κάνετε πέντε χιλιόμετρα την ημέρα ξεκινήστε με πιο μικρές αποστάσεις. Στη συνέχεια αρχίστε να προσθέτετε χιλιόμετρα μέχρι να φτάσετε στο στόχο σας. Όταν ξεκινάτε με μικρούς στόχους τότε έχετε περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας και διατηρείτε τα κίνητρά σας.

Κάντε την άσκηση συνήθεια

Ένα άλλο στοιχείο κλειδί για την άσκηση είναι να διατηρείτε μια ρουτίνα. Είναι πιο εύκολο οι άνθρωποι να διατηρήσουν την ρουτίνα στην άσκηση μακροπρόθεσμα αν κάνουν την άσκηση συνήθεια.

Μια μελέτη έδειξε ότι η αντικατάσταση μιας ανθυγιεινής συμπεριφοράς με μια υγιεινή συνήθεια είναι μια εξαιρετική προσέγγιση για την διατήρησή της μακροπρόθεσμα.

Κάντε ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει την άσκηση καθημερινά, την ίδια ώρα και αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να δημιουργήσετε μια ρουτίνα και να την διατηρήσετε.

Πως θα διατηρήσετε το κίνητρό σας

Για να μπορέσετε να διατηρήσετε τα κίνητρά σας για την άσκηση το κλειδί είναι να περνάτε καλά.

Αν θέλετε και μπορείτε, καλό είναι να γραφτείτε σε ένα γυμναστήριο, να ξεκινήσετε σε μια τάξη γιόγκα, να προσλάβετε ένα προσωπικό γυμναστή ή να κάνετε κάποιο άθλημα με τους φίλους σας.

Η άσκηση με μια ομάδα ή με ένα φίλο βοηθά να έχετε κίνητρο και να περνάτε καλά όταν ασκείστε.