Κάνε το Τεστ
επιτυχία, βήματα προς την επιτυχία

Βήματα προς την επιτυχία

Επιτυχία

Μπορεί η ζωή σας να κυλά ήρεμα αλλά μέσα σας να νιώθετε έτοιμοι  να προχωρήσετε σε μια νέα φάση είτε επαγγελματικά είτε προσωπικά. Ποια είναι όμως τα βήματα που χρειάζεται να κάνετε ώστε να φτάσετε στο στόχο σας;

1. Θέστε συγκεκριμένους στόχους

Προσπαθήστε να επικεντρωθείτε σε κάποιο στόχο όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται. Για παράδειγμα, αν θέλετε να δημιουργήσετε μια ρομαντική σχέση, και ξέρετε γιατί, επειδή π.χ. θέλετε να έχετε έναν άνθρωπο στο πλευρό σας για να μοιράζεστε εμπειρίες και να περνάτε μαζί τη ζωή σας, τότε επικεντρωθείτε στην εύρεση ενός υποστηρικτικού συντρόφου με τον οποίο θα περνάτε όμορφα. Με αυτό τον τρόπο οι προθέσεις σας είναι ξεκάθαρες και εστιάζετε σε συγκεκριμένα πράγματα.

2. Δεσμευτείτε

Δείτε τους στόχους σας, σαν ένα ταξίδι που θέλετε να φτάσει στο τέλος του. Αναλάβετε την ευθύνη αυτού του ταξιδιού, δεσμευτείτε σε αυτό, ειδικά σε στιγμές ανασφάλειας και αβεβαιότητας, και σιγουρευτείτε ότι το κάνετε για εσάς. Όταν αρχίζει να σας κυριεύει ο φόβος ή οποιαδήποτε μορφή αποτυχίας, μείνετε αφοσιωμένοι στο στόχο σας και υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι αυτό δεν είναι το τέλος του δρόμου, αλλά μόνο ένα εμπόδιο, για αυτό επιμείνετε και όταν έχετε ανάγκη την επιβεβαίωση επικεντρωθείτε στη θετική πλευρά των πραγμάτων.

3. Οργανωθείτε - ορίστε τα βήματα

Να θυμάστε πως ένας στόχος χωρίς σχέδιο, είναι μία ευχή! Φτιάξτε μια λίστα με όλα όσα σκέφτεστε να κάνετε ώστε να επιτύχετε το στόχο σας. Δημιουργήστε ένα πλάνο. Αποφασίστε τι πρέπει να κάνετε πρώτα και τι θα ακολουθήσει. Βάλτε προτεραιότητες, δείτε τα πιο σημαντικά πράγματα που χρειάζεται να γίνουν και τα λιγότερο σημαντικά. Καταγράψτε τα πάντα σε ένα χαρτί όπως θα κάνατε αν χτίζατε ένα σπίτι.

4. Κάντε χρονοδιάγραμμα

Ορίστε τις προθεσμίες επίτευξης του στόχου. Το χρονοδιάγραμμα λειτουργεί ως κινητήριος δύναμη υποσυνείδητα στο μυαλό σας. Σας παρακινεί να κάνετε τα πράγματα που είναι απαραίτητα ώστε να πραγματοποιήσετε τους στόχους σας. Αν έχετε θέσει έναν αρκετά μεγάλο στόχο, χωρίστε τον σε μικρότερα κομμάτια. Μην αφήνετε τίποτα στην τύχη.

5. Αναλάβετε δράση

Αναλάβετε δράση για να υλοποιήσετε τα σχέδιά σας. Κάντε κάτι, κάντε οτιδήποτε. Αλλά μείνετε συγκεντρωμένοι και απασχολημένοι με το στόχο σας. Κάντε κάτι κάθε μέρα που θα σας οδηγήσει στην επίτευξη του στόχου σας. Να είστε πειθαρχημένοι και να κάνετε κάτι καθημερινά για να μπορέσετε να προχωρήσετε. Θα εκπλαγείτε με το πόσα μπορείτε να καταφέρετε αν μένετε προσηλωμένοι στο στόχο σας κάθε μέρα.

Μπορείτε να βελτιώσετε την αυτοπεποίθησή σας

Η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ και το LIFE COACHING μπορούν να σας βοηθήσουν να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας και να πετύχετε τους στόχους σας.