Κάνε το Τεστ
επιτυχία, τι είναι η επιτυχία, σημασία της επιτυχίας, τρόποι για να φτάσετε στην επιτυχία

Πώς μπορούμε να φτάσουμε στην επιτυχία;

Επιτυχία

Όλοι μας θέλουμε να ανακαλύψουμε πως μπορούμε να επιτύχουμε όσα επιθυμούμε. Το πρώτο πράγμα που έχετε να κάνετε είναι να φανταστείτε ειλικρινά πως θέλετε να είστε σε πέντε χρόνια.

Ίσως να θέλετε να είστε σε μια παραλία, η δουλειά σας να είναι ρυθμισμένη και εσείς να απολαμβάνετε το αγαπημένο σας κοκτέιλ. Ή ίσως να κάθεστε σε ένα καναπέ, να βλέπετε Netflix και ακόμη να ονειρεύεστε.

Η επιτυχία σας βρίσκεται στα δικά σας χέρια.

Τι είναι η επιτυχία στη ζωή;

Η επιτυχία στη ζωή είναι ότι εσείς ορίζετε να είναι. Ίσως για εσάς, η επιτυχία να ταυτίζεται με την οικονομική ανεξαρτησία ή με ένα ευέλικτο ωράριο εργασίας.

Κάποιοι άνθρωποι θέλουν να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο ενώ άλλοι θέλουν να εξελίξουν το πάθος τους.

Η επιτυχία δεν είναι πάντοτε ταυτόσημη με το να είναι κάποιος πλούσιος ή να έχει πολλά βραβεία, μπορεί να είναι επίσης η προσωπική ικανοποίηση.

Αν σχεδιάζετε μια τέλεια ημέρα για εσάς, πώς θα ήταν;

Θα θέλατε να κάθεστε σε μια πολυθρόνα δίπλα σε μια λίμνη και να γράφετε στο ημερολόγιο σας; Φαντάζεστε τον εαυτό σας να ανεβαίνει στο όρος Κιλιμάντζαρο και να φτάνετε στην κορυφή; Ή απλά θέλετε να ξοδεύετε μια ολόκληρη μέρα παίζοντας με τα παιδιά σας;

Η επιτυχία είναι προσωπική υπόθεση. Ο σύντροφός σας, οι γονείς και οι φίλοι σας ίσως να έχουν το δικό τους ορισμό της επιτυχίας. Αλλά αυτό που πιστεύουν οι άλλοι δεν χρειάζεται απαραίτητα να αντιπροσωπεύει και εσάς.

Οτιδήποτε είναι αυτό που θα σας κάνει να νιώθετε πλήρεις και ευτυχισμένοι είναι αυτό στο οποίο είναι ανάγκη να επικεντρωθείτε, και αποτελεί την τέχνη της επιτυχίας.

Σημασία της επιτυχίας

Οι περισσότεροι άνθρωποι παθαίνουν εμμονή με την επιτυχία επειδή θέλουν να νιώθουν ότι έχουν αξία. Χωρίς καμιά επιτυχία, ίσως να κοιτούν πίσω τη ζωή τους με απογοήτευση.

Προσπαθώντας να επιτύχουμε ένα μεγαλύτερο σκοπό προσπαθούμε να επιβιώσουμε και να εξελιχθούμε. Ακόμη και αν δεν έχετε διεθνή επιτυχία, η ζωή σας μπορεί να έχει ακόμη επίδραση στους άλλους.

Ο στόχος της επιτυχίας σας κάνει να ζείτε μια ζωή με σκοπό ώστε να αντιμετωπίζετε τα εμπόδια, να δουλεύετε πιο σκληρά και να κυνηγάτε την ευτυχία.

Πώς μπορώ να γίνω επιτυχημένος;

Ξοδεύετε πάρα πολύ χρόνο σε ασήμαντα θέματα ενώ προσποιείστε ότι ερευνάτε ή ψάχνετε να βρείτε κίνητρα. Αλλά η αλήθεια είναι, ότι χαλαρώνετε. Και ποτέ δεν πρόκειται να φτάσετε στο στόχο σας αν δεν ξεκινήσετε να δουλεύετε. Αν θέλετε να πληρώνετε τους λογαριασμούς σας ή να ταξιδέψετε σε όλο τον κόσμο,  αυτό δεν θα συμβεί αν δεν κάνετε το πρώτο βήμα.

1. Σταματήστε να ψάχνετε για τη "μαγική" συνταγή

Η μαγική συνταγή είναι αυτό που χρειάζεστε για να δουλεύετε κάθε μέρα για χρόνια. Δεν υπάρχει στο Facebook ή σε ακριβά σεμινάρια. Μην ψάχνετε να βρείτε συνεχώς την μυστική απάντηση. Μην χαλαρώνετε, η επιτυχία δεν θα έρθει σε μία νύχτα για αυτό μην σταματάτε την προσπάθεια.

2. Δημιουργήστε ρεαλιστικούς στόχους

Πολλοί άνθρωποι λένε, "Θέλω πάρα πολλά χρήματα". Και μετά αναρωτιούνται γιατί ακόμη δεν τα έχουν. Αυτό ο στόχος όμως δεν είναι εφικτός. Και φυσικά δεν αποτελεί κίνητρο. Τα χρήματα είναι πολύ σημαντικά αλλά δεν θα νιώθετε ικανοποιημένοι.

Ποιος είναι ο στόχος της ζωής σας; Ίσως η επιτυχία για εσάς να σημαίνει ότι θέλετε να καθαρίσετε τους ωκεανούς στον κόσμο ή να βοηθάτε να ζώα που είναι υπό εξαφάνιση.

Πώς θα το κάνετε όμως αυτό; Σίγουρα χρειάζεστε χρήματα και εδώ είναι που τα χρήματα μπαίνουν στο τραπέζι. Πόσα χρήματα χρειάζεστε για να βοηθήσετε στην επίλυση αυτών των προβλημάτων; Πάρτε ένα κομπιουτεράκι , καλέστε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και αρχίστε να μετράτε. Μετά χρησιμοποιήστε αυτό τον αριθμό ως στόχο σας. Και προσθέστε μια συγκεκριμένη ημερομηνία σε αυτό.

3. Σταματήστε να ζητάτε την επιβεβαίωση

Αν θέλετε να βρείτε την επιτυχία στη ζωή σας, δεν θα την βρείτε στους ανθρώπους γύρω σας. Εκτός και αν υπάρχει κάποιος γύρω σας που έχει τεράστια επιτυχία. Η μαμά σας, ο μπαμπάς σας, ο καλύτερός σας φίλος, ο σύντροφός σας δεν είναι ανάγκη να εγκρίνουν τις επαγγελματικές σας ιδέες. Ζήστε τη ζωή με το δικό σας τρόπο. Σταματήστε να ψάχνετε την επιβεβαίωση από τους άλλους ότι είστε στο σωστό δρόμο. Θέλετε να ξέρετε αν είστε στο σωστό δρόμο; Τότε αναρωτηθείτε, "Ζω τη ζωή που θέλω;" Αν η απάντηση σας είναι ναι, τότε είστε στο σωστό δρόμο. Αν η απάντησή σας είναι όχι, ίσως να χρειάζεται να κάνετε κάποιες αλλαγές. Μην αφήνετε τους άλλους να επηρεάζουν τη σκέψη σας. Οι άνθρωποι πάντα θα λένε ότι ξέρουν τι είναι καλύτερο για εσάς. Αλλά μονάχα εσείς το ξέρετε αυτό. Εμπιστευτείτε τον εαυτό σας λίγο περισσότερο και θα συνειδητοποιήσετε ότι ξέρετε τι κάνετε.

4. Ξεκινήστε να ζείτε τα όνειρά σας

Το να είστε επιτυχημένοι στη ζωή δεν είναι μια μαγική στιγμή που όλα είναι τέλεια. Είναι οι μικρές στιγμές στο ενδιάμεσο. Στιγμές που είστε ευτυχισμένοι. Στιγμές τις οποίες απολαμβάνετε. Αν ο στόχος σας είναι να ξεκινήσετε μια διαδικτυακή επιχείρηση, έχετε όλα τα απογεύματα και τα σαββατοκύριακα για να δουλέψετε ασταμάτητα. Ίσως να θέλετε να δουλεύετε από το σπίτι.

5. Μην ψάχνετε διακαώς για μέντορα

Δεν υπάρχει τίποτε κακό στο να έχετε ένα μέντορα. Μπορεί να είναι πραγματικά υπέροχο για να χτίσετε την καριέρα σας. Πολλοί άνθρωποι δεν θέλουν όμως απλά ένα μέντορα, αλλά κάποιον που θα κάνει όλη τη δουλειά για αυτούς! Όμως επιτυχία σημαίνει ότι εσείς οι ίδιοι αναλαμβάνετε δράση.

Αυτό που χρειάζεται να κατανοήσετε είναι ότι το καλύτερο πράγμα με την επιχειρηματικότητα είναι ότι μπορείτε να δημιουργήσετε την επιχείρησή σας με όποιο τρόπο θέλετε. Και αν έχετε κάποιον που θα παίρνει όλες τις αποφάσεις για εσάς, είναι ουσιαστικά σαν να έχετε ένα γονιό ή ένα αφεντικό που θα σας επιβλέπει, με αποτέλεσμα να χάνετε την ελευθερία που τόσο πολύ θέλατε.

Αν έχετε συνεχώς ανθρώπους που σας καθοδηγούν στο ταξίδι σας, οι νίκες σας δεν είναι δικές σας και οι αποτυχίες δεν είναι πραγματικά δικές σας. Αν δεν κάνετε κάποια πράγματα μόνοι σας δεν θα μπορέσετε ποτέ να νιώσετε το συναίσθημα, "Θεέ μου, τα κατάφερα!"

Και επίσης ποτέ δεν θα μάθετε από τα λάθη σας επειδή δεν είναι δικά σας εξαρχής.

Σίγουρα θα πάρετε κάποιες λάθος αποφάσεις αλλά θα πάρετε και κάποιες εξαιρετικές. Δεν χρειάζεστε απαραιτήτως ένα μέντορα να σας διδάξει πως θα γίνετε επιτυχημένοι, ειδικά αν ο στόχος σας είναι να ζήσετε τη ζωή σας με τους δικούς σας όρους.

6. Εμπλουτίστε τις γνώσεις σας

Δεν χρειάζεται να είστε οι καλύτεροι από την πρώτη ημέρα. Αλλά μπορείτε να ξεκινήσετε να μαθαίνετε. Αν επενδύετε καθημερινά χρόνο στην εξέλιξή σας , θα εκπλαγείτε με την απόδοσή σας σε ένα χρόνο από τώρα. Αν ασχολείστε με διαδικτυακές πωλήσεις μάθετε και αξιολογήστε διαφορετικές στρατηγικές μάρκετινγκ. Αν το κάνετε αυτό για ένα χρόνο, θα δείτε ότι χτίζετε τις πωλήσεις σας. Αν είστε συγγραφέας , γράψτε καθημερινά για ένα χρόνο. Πειραματιστείτε με διαφορετικούς τρόπους γραφής και με ένα σταθερό περιεχόμενο, και θα αρχίσετε να συγκεντρώνετε ανθρώπους που σας παρακολουθούν.

7. Μην βάζετε εμπόδια στον εαυτό σας

Εμπόδια , άσχημες μέρες , αποτυχίες, αναβλητικότητα. Όλα αυτά είναι μέσα στο μυαλό σας. Χρειάζεται να μάθετε να αντιμετωπίζετε τα εμπόδια. Σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η επιτυχία σας δεν μπορεί να παρεμποδίζεται από εξωτερικούς παράγοντες. Πάντα υπάρχει μια λύση σε κάθε πρόκληση. Και η λύση αυτή προέρχεται σχεδόν πάντα αφού μετακινήσετε κάποιο πνευματικό φραγμό στον εγκέφαλό σας. Αν χρειάζεται να αλλάξετε οτιδήποτε στον εαυτό σας, αλλάξτε την οπτική που βλέπετε τα πράγματα.

8. Ξεκινήστε τη δράση

Δεν μπορείτε να επιτύχετε αν δεν έχετε κάνει τίποτα. Χρειάζεται να επενδύσετε χρόνο και ενέργεια για να χτίσετε κάτι. Τελικά, οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι είναι όλοι δημιουργοί. Ο Mark Zuckerberg δημιούργησε το Facebook , o Jeff Bezos το Amazon.

Και αν έχετε αφιερώσει τη ζωή σας στη δημιουργία, θα μπορέσετε τελικά να δείτε τι χρειάζεται για να είστε επιτυχημένοι. Βέβαια, χρειάζεται χρόνος και επίμονη στην προσπάθειά σας.

Σίγουρα θα μπορούσαν οι επιτυχημένοι άνθρωποι να γράψουν ένα εκατομμύριο συμβουλές για να επιτύχετε στη ζωή σας αλλά αν δεν είστε πρόθυμοι να δουλέψετε, δεν θα αποδώσουν.

Κάποιοι από εσάς θα επιλέξουν τη σκληρή δουλειά για να επιτύχουν αυτά που θέλουν και κάποιοι άλλοι όχι. Ότι και αν επιλέξετε όμως να θυμάστε χρειάζεται χρόνος για να βρείτε την ευτυχία και την ικανοποίηση στη ζωή σας. Αλλά ο στόχος είναι αρκετά χρόνια μετά να είστε ικανοποιημένοι με αυτά που κάνατε, να χαμογελάτε και να μην έχετε μετανιώσει.