Κάνε το Τεστ
calcarea carbonica, calc, calc-c, καλκαρεα καρμπονικα, καρβονικα, ομοιοπαθητικο, φαρμακο, ιδιοτητες, ιδιοσυγκρασια, θεραπεια

Calcarea carbonica – ομοιοπαθητικό φάρμακο

Calcarea carbonica - ομοιοπαθητικό φάρμακο

calcarea carbonica, calc, ομοιοπαθητικο, φαρμακο, θεραπεια

Το ομοιοπαθητικό φάρμακο Calcarea carbonica (καλκάρεα καρμπόνικα) παρασκευάζεται από το εσωτερικό στρώμα των στρειδιών. Ως ομοιοπαθητικό φάρμακο σχετίζεται με τον μεταβολισμό του ασβεστίου. Η ομοιοπαθητική ιδιοσυγκρασία της Calcarea carbonica αφορά άτομα εργατικά, σταθερά και υπεύθυνα. Υπερκόπωση και σωματική ή/και ψυχολογική εξάντληση, που μπορεί να φτάσει στην βαθιά απελπισία σχετικά με την υγεία του και κατάθλιψη. Φοβίες για πολλά θέματα, όπως υψοφοβία, έντονο άγχος υγείας, φοβία για την ασφάλεια και τα χρήματα. Η θεραπεία με Calcarea carbonica ταιριάζει πολύ συχνά σε γυναίκες και σε μικρά παιδιά (τα οποία μπορεί να εμφανίζουν και μία καθυστέρηση στο περπάτημα ή ομιλία). Τα παιδιά συνήθως είναι πολύ πεισματάρικα (όπως και οι ενήλικες), μπορεί να έχουν μεγάλη περιέργεια με πολλές ερωτήσεις για μεταφυσικά ή φιλοσοφικά ζητήματα, με συχνούς εφιάλτες το βράδυ. Μεγάλη επιθυμία για γλυκά και αυγά, παχυσαρκία. Είναι άτομα που κρυώνουν γενικά και έχουν κρύα άκρα (ιδίως πέλματα). Ινομυώματα, μητρορραγία. Μικρή αντοχή στην σωματική κόπωση, εύκολη κόπωση, δύσπνοια. Οσφυαλγία.

Μπορεί η Calcarea carbonica να με βοηθήσει;

Εξαρτάται. Tο πόσο θα σας βοηθήσει η θεραπεία με Calcarea carbonica εξαρτάται από το βαθμό στον οποίο ταιριάζει με το σύνολο (ή κάποιες φορές με το μέρος) της ιδιοσυγκρασίας και των συμπτωμάτων που εμφανίζετε.

Δυναμοποιήσεις Calcarea carbonica

Δυναμοποιήσεις που χρησιμοποιούνται συχνά κατά την ομοιοπαθητική θεραπεία είναι οι Calcarea carbonica 1M, Calcarea carbonica 200CH, Calcarea carbonica 12CH, Calcarea carbonica 6x.

Παρενέργειες Calcarea carbonica

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχουν παρενέργειες. Ωστόσο κατά τη διάρκεια της θεραπείας μπορεί να προκληθούν μεταβολές στον οργανισμό, ο οποίος μπορεί να παρουσιάσει παροδικά κάποιες ψυχικές ή/και σωματικές διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια της θεραπευτικής πορείας προς την ίαση.

Πόσο θα με βοηθήσει η Calcarea carbonica;

Υπάρχει μία παρανόηση τόσο σε γιατρούς όσο και σε θεραπευόμενους, ότι ένα ομοιοπαθητικό φάρμακο μπορεί σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις να εξαφανίσει ΟΛΑ τα συμπτώματα και ΟΛΑ τα προβλήματα, ανεξαρτήτου βαρύτητας και ποιότητας αυτών. Αυτό δεν ισχύει στις περισσότερες περιπτώσεις, ιδίως για θέματα που άπτονται της ψυχολογίας και της ψυχιατρικής.

Η ομοιοπαθητική είναι ένα εξαιρετικό θεραπευτικό σύστημα, αλλά η ελλιπής κατανόηση για το θέμα που αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος και τις ρίζες αυτού (όπως γίνεται στις περιπτώσεις αντιμετώπισης ψυχολογικών θεμάτων από μη-ειδικούς γιατρούς), οδηγεί πολύ συχνά τους ανθρώπους να ταλαιπωρούνται για χρόνια δοκιμάζοντας ομοιοπαθητικά φάρμακα περιμένοντας να βρεθεί το "σωστό" φάρμακο για τη θεραπεία, ενώ άλλες θεραπευτικές τεχνικές θα μπορούσαν να έχουν πιο γρήγορα, ουσιαστικότερα και μόνιμα αποτελέσματα.

Θεραπεία για το άγχος, φοβίες, υπερκόπωση

Η βοήθεια που μπορεί να προσφέρει η Calcarea carbonica είναι δυνητικά σημαντική, αλλά ιδίως για τους περισσότερους ανθρώπους που υποφέρουν από φοβίες, κρίσεις πανικού, άγχος, χρειάζεται συμπληρωματικά ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ, πιθανώς και EMDR (για την επεξεργασία τραυματικών βιωμάτων), ο συνδυασμός των οποίων έχει εξαιρετικά (και μόνιμα) αποτελέσματα.