Κάνε το Τεστ
cipraned, σιπρανεντ

CIPRANED – Αντικαταθλιπτικό / Παρενέργειες

CIPRANED - πληροφορίες, δράση και παρενέργειες

Το CIPRANED ("σίπρανεντ") είναι ένα αντικαταθλιπτικό φάρμακο και ανήκει συγκεκριμένα στην κατηγορία των SSRI αντικαταθλιπτικών (επιλεκτικοί αναστολείς επαναπρόσληψης της σεροτονίνης). Είναι ένα γενόσημο φάρμακο, το πρωτότυπο φάρμακο είναι το Seropram.

Η τυπική χρήση για το Cipraned είναι για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Ωστόσο το CIRPANED (σιταλοπράμη, citalopram) χρησιμοποιείται και σε άλλες περιπτώσεις, όπως στην ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή (για την αντιμετώπιση των ιδεοληψιών και των καταναγκασμών) και σε αγχώδεις διαταραχές (κρίση πανικού, φοβίες, μετατραυματική διαταραχή, κοινωνική φοβία, κα).

Λήψη Cipraned

Κυκλοφορεί σε δισκία των 20mg και 40mg. Η συνήθης δοσολογία είναι ένα Cipraned 20mg το πρωϊ και όχι το βράδυ κατά προτίμηση, με ή χωρίς φαγητό. Η δόση μπορεί να αυξηθεί σταδιακά, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του ψυχιάτρου σας.

Μορφή mg και ποσότητα CIPRANED Τιμή
Χάπια F.C.TAB CIPRANED 20MG BTX28 5,60 ευρώ
Χάπια F.C.TAB CIPRANED 40MG BTX28 11,20 ευρώ

Αποτελεσματικότητα Cipraned

Η σιταλοπράμη δεν θα αλλοιώσει την προσωπικότητά σας, ούτε θα σας κάνει άμεσα χαρούμενους. Αν εμφανίζετε συμπτώματα κατάθλιψης, θα σας βοηθήσει αποτελεσματικά στο να ξαναβρείτε τον εαυτό σας. Χρειάζεται όμως χρόνο για να αποκαταστήσει την ισορροπία των νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο, που συνοδεύουν την κατάθλιψη ή άλλες διαταραχές.

Τα αποτελέσματα της δράσης του Cipraned επέρχονται συνήθως σε 3-4 εβδομάδες, έτσι θα χρειαστούν μερικές εβδομάδες για να νιώσετε τη δράση του. Για αυτό θα πρέπει να την παίρνετε καθημερινά σταθερά, παρόλο που δεν θα δείτε κάποια ιδιαίτερη διαφορά στην αρχή. Συχνά χρειάζεται να συνεχίσει κανείς την αγωγή για μήνες, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του ψυχίατρού σας.

Όταν χρησιμοποιείται σωστά, το Cipraned μπορεί αποτελεσματικά να ανακουφίσει από τα συμπτώματα της κατάθλιψης, της ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής και του άγχους, όπως δείχνουν οι μελέτες.

Πληροφορίες συνοπτικά: Cipraned

Φάρμακο: CIPRANED
Δραστική Ουσία: ΣΙΤΑΛΟΠΡΑΜΗ / Citalopram
Συνήθης δόση: 20-40 mg/ημέρα
Μέγιστη δόση: 60 mg/ημέρα
Κατηγορία: SSRI αντικαταθλιπτικό
Χρήση σε: Κατάθλιψη Κρίσεις Πανικού Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή
Πρωτότυπο φάρμακο: Seropram

cipraned, σιπρανεντ, χαπια, παρενεργειες Παρενέργειες Cipraned

Εάν νιώσετε ότι δεν βελτιώνεστε ή ότι χειροτερεύετε σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της θεραπείας (ιδίως τις πρώτες εβδομάδες ή αν διακόψετε το φάρμακο), θα πρέπει να ενημερώσετε τον γιατρό σας και να ζητήσετε τη γνώμη του.

Τα φάρμακα μπορεί να έχουν διαφορετικές ανεπιθύμητες ενέργειες σε κάθε θεραπευόμενο. Συχνές παρενέργειες του Cipraned είναι: κεφαλαλγίες, αϋπνία, ξηροστομία, σεξουαλικές διαταραχές (μειωμένη επιθυμία ή διαταραχές στήσεις), ζάλη, διαταραχές στην όρεξη, γαστρεντερικές διαταραχές όπως ναυτία, δυσκοιλιότητα, ανησυχία. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος ασθενής θα βιώσει κάποια συμπτώματα από αυτά ή κάποια άλλα. Το Cipraned μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αύξηση βάρους.

Το Cipraned δεν δημιουργεί εξάρτηση, ωστόσο μπορεί να έχετε κάποια συμπτώματα στέρησης σε περίπτωση απότομης διακοπής του (όπως ίλιγγο, αϋπνία, άγχος) για αυτό θα πρέπει να μειωθεί σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας.

Αναλυτικές πληροφορίες Cipranedspc σπψ φυλλο οδηγιων παρενεργειες ενδειξεις, cipraned, σιπρανεντ

Μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε το επίσημο φύλλο οδηγιών του Cipraned για το κοινό, και το SPC του Cipraned όπου περιγράφονται αναλυτικά όλες οι πιθανές παρενέργειες, προφυλάξεις και αντενδείξεις.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Cipraned;

To Cipraned πρέπει πάντα να λαμβάνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας. Δεν πρέπει να ξεκινάτε το Cipraned μόνοι σας χωρίς ιατρική παρακολούθηση, επειδή διαβάσατε γνώμες για το Cipraned στο google ή προσωπικές εμπειρίες σε κάποιο φόρουμ.

Είναι το CIPRANED το ΣΩΣΤΟ φάρμακο για εσάς;
ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΑ

Είναι το CIPRANED το ΣΩΣΤΟ φάρμακο για εσάς;

Άλλες μέθοδοι για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης

Το Cipraned μπορεί να συνδυαστεί παράλληλα με την ψυχοθεραπεία, ομοιοπαθητική, βελονισμό ώστε με αποτελεσματικότητα να ελεγχθούν όχι μόνο τα συμπτώματα, αλλά και οι πραγματικές αιτίες της κατάθλιψης ή του άγχους.

Ψυχοθεραπεία: με την ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη αποτελεσματικά και μόνιμα, διερευνώντας και αντιμετωπίζοντας τα πραγματικά αίτια της κατάθλιψης και όχι απλά τα συμπτώματα.

EMDR: Το EMDR είναι μια ειδική ψυχοθεραπευτική τεχνική που επιτρέπει τη γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση δύσκολων/τραυματικών βιωμάτων (όπως πένθος, χωρισμοί, ατυχήματα, κα) που μπορεί να αποτελούν τη ρίζα της κατάθλιψης.

Ομοιοπαθητική και Βελονισμός: η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ και ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να δώσουν τη λύση. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχουν παρενέργειες, και μπορούν να συνδυαστούν με το Cipraned όπου αυτό είναι αναγκαίο.