Κάνε το Τεστ
seropram, seropram 20, mg, σεροπραμ, γνωμες, αντικαταθλιπτικο φαρμακο, χαπια, παρενεργειες, seropran, σεροπραν, φορουμ

SEROPRAM – Αντικαταθλιπτικό, που χρησιμοποιείται; Παρενέργειες

SEROPRAM - πληροφορίες, δράση και παρενέργειες

Το SEROPRAM ("σεροπράμ") είναι ένα συχνά συνταγογραφούμενο ψυχιατρικό φάρμακο. Ανήκει στην κατηγορία των SSRI αντικαταθλιπτικών (επιλεκτικοί αναστολείς επαναπρόσληψης της σεροτονίνης). Η τυπική χρήση για το Seropram (σιταλοπράμη, citalopram) είναι για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάθλιψης.

καταθλιψη, θεραπεια, αντιμετωπιση, γνωμες

Ωστόσο το SEROPRAM χρησιμοποιείται και σε άλλες περιπτώσεις, όπως στην ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή (για την αντιμετώπιση των ιδεοληψιών και των καταναγκασμών) και σε αγχώδεις διαταραχές (κρίσεις πανικού, φοβίες, μετατραυματική διαταραχή, κοινωνική φοβία, κα).

Λήψη Seropram

Κυκλοφορεί σε δισκία, πόσιμες σταγόνες και ενέσιμο διάλυμα. Η συνήθης δοσολογία είναι ένα Seropram 20mg το πρωϊ και όχι το βράδυ κατά προτίμηση, με ή χωρίς φαγητό. Η δόση μπορεί να αυξηθεί σταδιακά, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του ψυχιάτρου σας.

Μορφή mg και ποσότητα SEROPRAM Τιμή
Χάπια F.C.TAB SEROPRAM 20MG BTX28 8,83 ευρώ
Σταγόνες OR.SO.D SEROPRAM 40mg/ML 15ML 14,88 ευρώ
Ενέσιμο διάλυμα C/S.SOL.IN SEROPRAM 40MG/ML 10AMP 1ML 56,65 ευρώ

Αποτελεσματικότητα Seropram

Η σιταλοπράμη δεν θα αλλοιώσει την προσωπικότητά σας, ούτε θα σας κάνει άμεσα χαρούμενους. Αν εμφανίζετε συμπτώματα κατάθλιψης, θα σας βοηθήσει αποτελεσματικά στο να ξαναβρείτε τον εαυτό σας. Χρειάζεται όμως χρόνο για να αποκαταστήσει την ισορροπία των νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο, που συνοδεύουν την κατάθλιψη ή άλλες διαταραχές.

Τα αποτελέσματα της δράσης του Seropram επέρχονται συνήθως σε 3-4 εβδομάδες, έτσι θα χρειαστούν μερικές εβδομάδες για να νιώσετε τη δράση του. Για αυτό θα πρέπει να την παίρνετε καθημερινά σταθερά, παρόλο που δεν θα δείτε κάποια ιδιαίτερη διαφορά στην αρχή. Συχνά χρειάζεται να συνεχίσει κανείς την αγωγή για μήνες, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του ψυχίατρού σας.

Όταν χρησιμοποιείται σωστά, το Seropram μπορεί αποτελεσματικά να ανακουφίσει από τα συμπτώματα της κατάθλιψης, της ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής και του άγχους, όπως δείχνουν οι μελέτες.

Πληροφορίες συνοπτικά: Seropram

Φάρμακο: SEROPRAM
Δραστική Ουσία: ΣΙΤΑΛΟΠΡΑΜΗ / Citalopram
Συνήθης δόση: 20-40 mg/ημέρα
Μέγιστη δόση: 60 mg/ημέρα
Κατηγορία: SSRI αντικαταθλιπτικό
Χρήση σε: Κατάθλιψη Κρίσεις Πανικού Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή
Γενόσημα φάρμακα: Seror, Serotyp, Zanipram, κα

serorpam, seropram 20, mg, σεροπραμ, γνωμες, αντικαταθλιπτικο, χαπια, παρενεργειες, σεροπραν, φορουμ

Παρενέργειες Seropram

Εάν νιώσετε ότι δεν βελτιώνεστε ή ότι χειροτερεύετε σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της θεραπείας (ιδίως τις πρώτες εβδομάδες ή αν διακόψετε το φάρμακο), θα πρέπει να ενημερώσετε τον γιατρό σας και να ζητήσετε τη γνώμη του.

Τα φάρμακα μπορεί να έχουν διαφορετικές ανεπιθύμητες ενέργειες σε κάθε θεραπευόμενο. Συχνές παρενέργειες του Seropram είναι: κεφαλαλγίες, αϋπνία, ξηροστομία, σεξουαλικές διαταραχές (μειωμένη επιθυμία ή διαταραχές στήσεις), ζάλη, διαταραχές στην όρεξη, γαστρεντερικές διαταραχές όπως ναυτία, δυσκοιλιότητα, ανησυχία. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος ασθενής θα βιώσει κάποια συμπτώματα από αυτά ή κάποια άλλα. Το Seropram μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αύξηση βάρους.

Το Seropram δεν δημιουργεί εξάρτηση, ωστόσο μπορεί να έχετε κάποια συμπτώματα στέρησης σε περίπτωση απότομης διακοπής του (όπως ίλιγγο, αϋπνία, άγχος) για αυτό θα πρέπει να μειωθεί σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας.

Αναλυτικές πληροφορίες Seropram

Μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε το επίσημο φύλλο οδηγιών του Seropram για το κοινό, και το SPC του Seropram όπου περιγράφονται αναλυτικά όλες οι πιθανές παρενέργειες, προφυλάξεις και αντενδείξεις.spc σπψ φυλλο οδηγιων παρενεργειες ενδειξεις, seropram, σεροπραμ

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Seropram;

To Seropram πρέπει πάντα να λαμβάνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας. Δεν πρέπει να ξεκινάτε το Seropram μόνοι σας χωρίς ιατρική παρακολούθηση, επειδή διαβάσατε γνώμες για το Seropram στο google ή προσωπικές εμπειρίες σε κάποιο φόρουμ.

Είναι το SEROPRAM το ΣΩΣΤΟ φάρμακο για εσάς;
ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΑ

Είναι το SEROPRAM το ΣΩΣΤΟ φάρμακο για εσάς;

Γενόσημα φάρμακα: Citalopram, Seror, Zanipram, Celexa, Galopran, Pramital, Talosin, Cinapen, Cipraned, Prefucet, Renevil
Συχνά ορθογραφικά λάθη: σεροπραμ, σιταλοπραμ, ceropram, σεροπραν, seropran

Άλλες μέθοδοι για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης

Το Seropram μπορεί να συνδυαστεί παράλληλα με την ψυχοθεραπεία, ομοιοπαθητική, βελονισμό ώστε με αποτελεσματικότητα να ελεγχθούν όχι μόνο τα συμπτώματα, αλλά και οι πραγματικές αιτίες της κατάθλιψης ή του άγχους.

Ψυχοθεραπεία: με την ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη αποτελεσματικά και μόνιμα, διερευνώντας και αντιμετωπίζοντας τα πραγματικά αίτια της κατάθλιψης και όχι απλά τα συμπτώματα.

EMDR: Το EMDR είναι μια ειδική ψυχοθεραπευτική τεχνική που επιτρέπει τη γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση δύσκολων/τραυματικών βιωμάτων (όπως πένθος, χωρισμοί, ατυχήματα, κα) που μπορεί να αποτελούν τη ρίζα της κατάθλιψης.

Ομοιοπαθητική και Βελονισμός: η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ και ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να δώσουν τη λύση. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχουν παρενέργειες, και μπορούν να συνδυαστούν με τη φαρμακευτική αγωγή όπου αυτό είναι αναγκαίο.