Κάνε το Τεστ
βιταμινες υγιες νευρικο συστημα εγκεφαλος

Βιταμίνες για ένα υγιές νευρικό σύστημα

Βιταμίνες για ένα υγιές νευρικό σύστημα

Το νευρικό σύστημα (εγκέφαλος) είναι για λειτουργεί σωστά, έχει ανάγκη από ορισμένα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες. Δυστυχώς η διατροφή μας σήμερα δεν είναι η καλύτερη, και συχνά ορισμένα από αυτά τα συστατικά είναι σε έλλειψη, οδηγώντας σε προβλήματα (όπως οι διαταραχές μνήμης).

Neurobion = Βιταμίνη Β12+Β6+Β1 neurobion bitamines ygies neyriko systima

Η βιταμίνες Β12 και Β6 συμμετέχουν σε πολλές βιοχημικές αντιδράσεις του νευρικού συστήματος.

Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Β6 είναι το κοτόπουλο και ψάρια όπως ο σολομός και ο τόνος. Η βιταμίνη Β6 υπάρχει σε πολλά πράσινα λαχανικά και στα ρεβίθια, που είναι το κύριο συστατικό του χούμους.

Το Neurobion είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο περιέχει 3 βιταμίνες του συμπλέγματος Β: τη Β12, Β6 και Β1.

Lecalcif = Βιταμίνη D

lecalcif bitamines ygies neyriko systima

Η βιταμίνη D είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη που είναι ουσιαστική για τη λειτουργία του νευρικού συστήματος. Η ανεπάρκεια της βιταμίνης D επηρεάζει αρνητικά τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Η σύνθεση της βιταμίνης D γίνεται με την έκθεσή μας στον ήλιο.

Επίσης, η βιταμίνη D παίζει σημαντικό ρόλο στο ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς ενισχύει τη δράση των μονοκυττάρων και των μακροφάγων ενάντια στα παθογόνα και μειώνει τη φλεγμονή. Στην πραγματικότητα τα χαμηλά επίπεδα της βιταμίνης D συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο για λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού, όπως η γρίπη και το αλλεργικό άσθμα.

Το Lecalcif είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο περιέχει βιταμίνη D.

Filicine = Φυλλικό οξύ filicine bitamines ygies neyriko systima

Το φυλλικό οξύ είναι σημαντικό για το νευρικό σύστημα σε όλες τις ηλικίες.

Το φυλλικό οξύ (όπως και η βιταμίνη Β12) έχουν ρόλο στην πρόληψη διαταραχών της ανάπτυξης του νευρικού συστήματος, διαταραχών διάθεσης και άνοιας, συμπεριλαμβανομένης της νόσου του Αλτσχάιμερ και της αγγειακής άνοιας σε ηλικιωμένους.

Το Filicine είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο περιέχει βιταμίνη D.

Ενίσχυση του οργανισμού

Για την περαιτέρω ενίσχυση του οργανισμού γενικότερα, των γνωσιακών λειτουργικών και του ανοσοποιητικού συστήματος, υπάρχουν αποτελεσματικές λύσεις μέσα από την ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ και το ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ.