Κάνε το Τεστ
trofocard max, τροφοκαρντ

Trofocard

Πληροφορίες για το Trofocard

Το TROFOCARD είναι ουσιαστικά ένα συμπλήρωμα διατροφής (και όχι φάρμακο) που χρησιμοποιείται για την πρόληψη και τη θεραπεία χαμηλών επιπέδων μαγνησίου στο αίμα.

Συνήθως, μια καλά ισορροπημένη διατροφή περιέχει αρκετή ποσότητα μαγνησίου για την κάλυψη των καθημερινών μεταβολικών αναγκών. Ωστόσο, ορισμένες καταστάσεις κάνουν το σώμα σας να χάνει μαγνήσιο γρηγορότερα από ότι μπορείτε να το αντικαταστήσετε από τη διατροφή σας. Η έλλειψη μαγνησίου μπορεί να οφείλεται σε θεραπεία με διουρητικά φάρμακα ή αναστολείς αντλίας πρωτονίων (PPIs γαστροπροστατευτικά, πχ Nexium), χρόνιο αλκοολισμό, σύνδρομα δυσαπορρόφησης ή χρόνια διαρροϊκά σύνδρομα, ακόμα και από πτωχά ρυθμισμένο σακχαρώδη διαβήτη.

Ποιες είναι οι θεραπευτικές ενδείξεις του Trofocard;

Οι ενδείξεις αφορούν καταστάσεις έλλειψης μαγνησίου, εργαστηριακώς αποδεικνυόμενες. Η σοβαρή συμπτωματική υπομαγνησιαιμία συνοδεύεται συνήθως και από έλλειψη μαγνησίου, δηλαδή μείωση των αποθεμάτων μαγνησίου του οργανισμού.

Ποιος είναι ο μηχανισμός δράσης του Trofocard;

Το μαγνήσιο είναι πολύ σημαντικό για τη φυσιολογική λειτουργία των κυττάρων, των νεύρων, των μυών, των οστών και της καρδιάς. Eίναι απαραίτητο στοιχείο για τη ζωή καθώς συμμετέχει σε πολυάριθμες μεταβολικές διεργασίες που αφορούν φλεγμονή, ανοσία, νευρομυϊκή μετάδοση σήματος, αρτηριακή πίεση.

Πώς πρέπει να λαμβάνω το Trofocard & ποια είναι η αποτελεσματικότητά του;

Το Trofocard κυκλοφορεί στις παρακάτω μορφές/σκευάσματα: σε (α) δισκία, (β) σε κοκκία μιας δόσης για πόσιμο διάλυμα και (γ) σε ενέσιμο διάλυμα.

Η συνιστώμενη δόση είναι 2 – 3 φορές ημερησίως, αλλά σε κάθε περίπτωση χρησιμοποιήστε το Trofocard σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας. Τα δισκία Trofocard λαμβάνονται από του στόματος και συνιστάται να χορηγούνται με ένα γεύμα, για να μειωθούν οι στομαχικές διαταραχές και τα περιστατικά διάρροιας. Σε ό,τι αφορά τα Trofocard σε κοκκία μιας δοσης για πόσιμο υγρό, η σκόνη κάθε φακελίσκου διαλύεται σε μισό ποτήρι νερό, τσάι ή χυμό πορτοκαλιού και πίνεται αμέσως.

Το μαγνήσιο απορροφάται εύκολα και τα θεραπευτικά επίπεδα στο αίμα επιτυγχάνονται μετά από τουλάχιστον 2 ώρες. Θυμηθείτε να το παίρνετε τις ίδιες ώρες κάθε μέρα. Πάρτε αυτό το φάρμακο τακτικά για να έχετε το μεγαλύτερο όφελος από αυτό.

Μορφή Σκεύασμα Trofocard Τιμή
Χάπια TROFOCARD GR.TAB 614,80 (60,77 Mg²⁺) ΒΤΧ30 4,19
Ενέσιμο TROFOCARD INJ.SOL 614,8 (60,8 Mg²⁺) BTX12 3,27
Φακελίσκοι TROFOCARD GR.OR.SD 1229.6 (121.5 Mg²⁺) SACHET BTX20 5,31
Φακελίσκοι TROFOCARD MAX GR.OR.SD 2459,2 (243 Mg²⁺) SACHET BTx20 9,34
Χάπια TROFOCARD MAX F.C.TAB 1229,6 (121,56 Mg²⁺) BTx30 7,03

Πόσο καιρό πρέπει να πάρω Trofocard;

Αυτό εξαρτάται από τα αρχικά επίπεδα μαγνησίου που είχατε (πόσο μεγάλη η έλλειψη) και τα προβλήματα που αντιμετωπίσατε εξ'αυτού. Θα πρέπει να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες του γιατρού που σας παρακολουθεί. Άλλοτε (για παράδειγμα) η λήψη μαγνησίου είναι για 1-2 μήνες, και άλλοτε περιστασιακή αναλόγως των προβλημάτων που αντιμετωπίζετε.

Trofocard Max

Το Trofocard Max περιέχει τη διπλάσια ποσότητα μαγνησίου σε σχέση με το απλό Trofocard, για τις μορφές σε δισκία (121.56mg αντί για 60.77mg) και το πόσιμο διάλυμα (243mg αντί για 121.5mg).

Συνοπτικές πληροφορίες : TROFOCARD

Φάρμακο: TROFOCARD και TROFOCARD MAX
Δραστική ουσία: ΑΣΠΑΡΤΙΚΟ ΜΑΓΝΗΣΙΟ / magnesium aspartate
Συνήθης δόση: 1 δόση, 2 – 3 φορές ημερησίως
Κατηγορία: Συμπληρώματα μεταλλικών στοιχείων
Χρήση σε: Καταστάσεις έλλειψης μαγνησίου
Γενόσημα φάρμακα: -

Τι πρέπει να αναφέρω στο γιατρό μου πριν ξεκινήσω να λαμβάνω TROFOCARD;

Νεφρική νόσος. Επειδή το μαγνήσιο απομακρύνεται από το σώμα κατά κύριο λόγο από τους νεφρούς, σε ασθενείς με σοβαρή νεφρική ανεπάρκεια πρέπει να ρυθμίζεται η χορηγούμενη δόση καθώς και να πραγματοποιούνται συχνοί έλεγχοι των επιπέδων μαγνησίου στο αίμα.

Σοβαρή μυασθένεια (Myasthenia gravis). Η χορήγηση μαγνησίου πρέπει να πραγματοποιείται με εξαιρετική προσοχή σε ασθενείς με σοβαρή μυασθένεια ή άλλη νευρομυϊκή νόσο και να υπάρχει επαγρύπνηση για πιθανή εμφάνιση μυασθενικής κρίσης, μιας κατάστασης απειλητικής για τη ζωή που χαρακτηρίζεται από νευρομυϊκή αναπνευστική ανεπάρκεια.

Κύηση & θηλασμός. Το Trofocard είναι ασφαλές τόσο κατά την κύηση, όσο και κατά το θηλασμό. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Παρατηρούνται αλληλεπιδράσεις του TROFOCARD με άλλα φάρμακα;

Αναφέρετε στο γιατρό σας όλα τα φάρμακα που λαμβάνετε, συμπεριλαμβανομένων συνταγογραφούμενων και μη φαρμάκων, βιταμινών και φυτικών συμπληρωμάτων.

Το μαγνήσιο μπορεί να προσδεθεί με ορισμένα φάρμακα, εμποδίζοντας την πλήρη απορρόφησή τους. Εάν παίρνετε αντιβιοτικά τύπου τετρακυκλίνης (όπως vibramycin κτλ.), διφωσφονικά για οστεοπόρωση (για παράδειγμα fosamax), φάρμακα για τον θυρεοειδή (για παράδειγμα Τ4) ή αντιβιοτικά τύπου κινολόνης (π.χ. ciproxin, tavanic), ρωτήστε το γιατρό σας για το πόσο πρέπει να περιμένετε μεταξύ των δόσεων για εύρεση ενός δοσολογικού προγράμματος που θα λειτουργήσει με όλα τα φάρμακά σας.

Ποιές είναι οι πιθανές παρενέργειες του TROFOCARD;

Στη χορήγηση από του στόματος μπορεί να παρουσιαστούν διαρροϊκά φαινόμενα και κοιλιακοί πόνοι. Επιπλέον, ύστερα από παρατεταμένη θεραπεία ή υπερβολική δοσολογία είναι δυνατόν να εμφανιστουν συμπτώματα κόπωσης, τα οποία είναι ενδεικτικά ανωμάλως αυξημένων συγκεντρώσεων μαγνησίου στο αίμα. Εάν κάποιο από αυτά τα συμπτώματα επιμείνει ή επιδεινωθεί, ενημερώστε το γιατρό σας.

Σε περίπτωση υπερδοσολογίας, μπορεί να εμφανιστούν συμπτώματα υπερμαγνησιαιμίας τα οποία περιλαμβάνουν διαταραχή του καρδιακού ρυθμού, αναπνευστικά προβλήματα, διαταραχές της νευρομυϊκής μετάδοσης.

Πολύ σπάνια, το Trofocard μπορεί να προκαλέσει σοβαρή αλλεργική αντίδραση. Ενημερώστε το γιατρό σας εάν παρατηρήσετε συμπτώματα όπως εξάνθημα, οίδημα προσώπου ή δυσκολία στην αναπνοή.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το TROFOCARD;

Το Trofocard πρέπει να λαμβάνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας, και όχι επειδή διαβάσατε γνώμες τρίτων σε κάποιο φόρουμ. Για πιο εξειδικευμένες πληροφορίες απευθυνθείτε στο γιατρό σας.
βιταμινες neurobion filicine lecalcif

Άλλες σημαντικές βιταμίνες και συμπληρώματα

Σημαντικές βιταμίνες για ένα υγιές νευρικό σύστημα είναι το φυλλικό οξύ (Filicine), η βιταμίνη D (Lecalcif) και οι βιταμίνες Β (Neurobion).

Συχνά ορθογραφικά λάθη: τροφοκαρντ, μαξ

Ενίσχυση του νευρικού συστήματος

Η διόρθωση της όποιας ανεπάρκειας ιχνοστοιχείων και βιταμινών είναι σημαντική. Ωστόσο για την περαιτέρω ενίσχυση του οργανισμού γενικότερα, των γνωσιακών λειτουργικών και της αντιμετώπισης του στρες/άγχους, υπάρχουν αποτελεσματικές λύσεις μέσα από την ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ και το ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ.