Trofocard

trofocard

Πληροφορίες για το Trofocard

Το TROFOCARD είναι ουσιαστικά ένα συμπλήρωμα διατροφής που χρησιμοποιείται για την πρόληψη και τη θεραπεία χαμηλών επιπέδων μαγνησίου στο αίμα.

Συνήθως, μια καλά ισορροπημένη διατροφή περιέχει αρκετή ποσότητα μαγνησίου για την κάλυψη των καθημερινών μεταβολικών αναγκών. Ωστόσο, ορισμένες καταστάσεις κάνουν το σώμα σας να χάνει μαγνήσιο γρηγορότερα από ότι μπορείτε να το αντικαταστήσετε από τη διατροφή σας. Η ένδεια μαγνησίου μπορεί να προέλθει από θεραπεία με διουρητικά φάρμακα ή αναστολείς αντλίας πρωτονίων (PPIs), χρόνιο αλκοολισμό, σύνδρομα δυσαπορρόφησης ή χρόνια διαρροϊκά σύνδρομα, ακόμα και από πτωχά ρυθμισμένο σακχαρώδη διαβήτη.

Ποιες είναι οι θεραπευτικές ενδείξεις του TROFOCARD;

Οι ενδείξεις αφορούν καταστάσεις ένδειας μαγνησίου, εργαστηριακώς αποδεικνυόμενες. Η σοβαρή συμπτωματική υπομαγνησιαιμία συνοδεύεται συνήθως και από ένδεια μαγνησίου, δηλαδή απώλειας των αποθεμάτων μαγνησίου του οργανισμού.

Ποιος είναι ο μηχανισμός δράσης του TROFOCARD;

Το μαγνήσιο είναι πολύ σημαντικό για τη φυσιολογική λειτουργία των κυττάρων, των νεύρων, των μυών, των οστών και της καρδιάς. Eίναι απαραίτητο στοιχείο για τη ζωή καθώς συμμετέχει σε πολυάριθμες μεταβολικές διεργασίες που αφορούν φλεγμονή, ανοσία, νευρομυϊκή μετάδοση σήματος, αρτηριακή πίεση.

Πώς πρέπει να λαμβάνω το TROFOCARD & ποια είναι η αποτελεσματικότητά του;

Το TROFOCARD κυκλοφορεί σε δισκία, σε κοκκία μιας δόσης για πόσιμο διάλυμα και σε ενέσιμο διάλυμα. Η συνιστώμενη δόση είναι 2 – 3 φορές ημερησίως, αλλά σε κάθε περίπτωση χρησιμοποιήστε το TROFOCARD σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας. Τα δισκία TROFOCARD λαμβάνονται από του στόματος και συνιστάται να χορηγούνται με ένα γεύμα, για να μειωθούν οι στομαχικές διαταραχές και τα περιστατικά διάρροιας. Σε ό,τι αφορά τα TROFOCARD σε κοκκία μιας δοσης για πόσιμο υγρό, η σκόνη κάθε φακελίσκου διαλύεται σε μισό ποτήρι νερό, τσάι ή χυμό πορτοκαλιού και πίνεται αμέσως.

Το μαγνήσιο απορροφάται εύκολα και τα θεραπευτικά επίπεδα στο αίμα επιτυγχάνονται μετά από τουλάχιστον 2 ώρες. Θυμηθείτε να το παίρνετε τις ίδιες ώρες κάθε μέρα. Πάρτε αυτό το φάρμακο τακτικά για να έχετε το μεγαλύτερο όφελος από αυτό.

Συνοπτικές πληροφορίες : TROFOCARD

Φάρμακο: TROFOCARD
Δραστική ουσία: ΑΣΠΑΡΤΙΚΟ ΜΑΓΝΗΣΙΟ / magnesium aspartate
Συνήθης δόση: 1 δόση, 2 – 3 φορές ημερησίως
Κατηγορία: Συμπληρώματα μεταλλικών στοιχείων
Χρήση σε: Καταστάσεις ένδειας μαγνησίου
Γενόσημα φάρμακα:

Τι πρέπει να αναφέρω στο γιατρό μου πριν ξεκινήσω να λαμβάνω TROFOCARD;

Νεφρική νόσος. Επειδή το μαγνήσιο απομακρύνεται από το σώμα κατά κύριο λόγο από τους νεφρούς, σε ασθενείς με σοβαρή νεφρική ανεπάρκεια πρέπει να ρυθμίζεται η χορηγούμενη δόση καθώς και να πραγματοποιούνται συχνοί έλεγχοι των επιπέδων μαγνησίου στο αίμα.

 Σοβαρή μυασθένεια (Myasthenia gravis). Η χορήγηση μαγνησίου πρέπει να πραγματοποιείται με εξαιρετική προσοχή σε ασθενείς με σοβαρή μυασθένεια ή άλλη νευρομυϊκή νόσο και να υπάρχει επαγρύπνηση για πιθανή εμφάνιση μυασθενικής κρίσης, μιας κατάστασης απειλητικής για τη ζωή που χαρακτηρίζεται από νευρομυϊκή αναπνευστική ανεπάρκεια.

Κύηση & θηλασμός. Το TROFOCARD είναι ασφαλές τόσο κατά την κύηση, όσο και κατά το θηλασμό. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Παρατηρούνται αλληλεπιδράσεις του TROFOCARD με άλλα φάρμακα;

Αναφέρετε στο γιατρό σας όλες τις άλλες θεραπευτικές αγωγές που λαμβάνετε  συμπεριλαμβανομένων συνταγογραφούμενων και μη φαρμάκων, βιταμινών και φυτικών συμπληρωμάτων.

Το μαγνήσιο μπορεί να προσδεθεί με ορισμένα φάρμακα, εμποδίζοντας την πλήρη απορρόφησή τους. Εάν παίρνετε αντιβιοτικά τύπου τετρακυκλίνης (όπως vibramycin κτλ.), διφωσφονικά για οστεοπόρωση (για παράδειγμα fosamax), φάρμακα για τον θυρεοειδή (για παράδειγμα Τ4) ή αντιβιοτικά τύπου κινολόνης (π.χ. ciproxin, tavanic), ρωτήστε το γιατρό σας για το πόσο πρέπει να περιμένετε μεταξύ των δόσεων για εύρεση ενός δοσολογικού προγράμματος που θα λειτουργήσει με όλα τα φάρμακά σας.

Ποιές είναι οι πιθανές παρενέργειες του TROFOCARD;

Στη χορήγηση από του στόματος μπορεί να παρουσιαστούν διαρροϊκά φαινόμενα και κοιλιακοί πόνοι. Επιπλέον, ύστερα από παρατεταμένη θεραπεία ή υπερβολική δοσολογία είναι δυνατόν να εμφανιστουν συμπτώματα κόπωσης, τα οποία είναι ενδεικτικά ανωμάλως αυξημένων συγκεντρώσεων μαγνησίου στο αίμα. Εάν κάποιο από αυτά τα συμπτώματα επιμείνει ή επιδεινωθεί, ενημερώστε το γιατρό σας.

Σε περίπτωση υπερδοσολογίας, μπορεί να εμφανιστούν συμπτώματα υπερμαγνησιαιμίας τα οποία περιλαμβάνουν διαταραχή του καρδιακού ρυθμού, αναπνευστικά προβλήματα, διαταραχές της νευρομυϊκής μετάδοσης.

Πολύ σπάνια, το TROFOCARD μπορεί να προκαλέσει σοβαρή αλλεργική αντίδραση. Ενημερώστε το γιατρό σας εάν παρατηρήσετε συμπτώματα όπως εξάνθημα, οίδημα προσώπου ή δυσκολία στην αναπνοή.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το TROFOCARD;

Το TROFOCARD πρέπει να λαμβάνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας. Για πιο εξειδικευμένες πληροφορίες απευθυνθείτε στο γιατρό σας.

Ενίσχυση του νευρικού συστήματος

Η διόρθωση της όποιας ανεπάρκειας ιχνοστοιχείων και βιταμινών είναι σημαντική. Ωστόσο για την περαιτέρω ενίσχυση του οργανισμού γενικότερα, των γνωσιακών λειτουργικών και της αντιμετώπισης του στρες/άγχους, υπάρχουν αποτελεσματικές λύσεις μέσα από την ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ και το ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ.

Σχετικά άρθρα

ΚΑΝΕ ΤΟ ΤΕΣΤ