Κάνε το Τεστ

Επικοινωνία – Πληροφορίες

Επικοινωνία - Πληροφορίες | Αριστοτέλης Βάθης

Το ιατρείο βρίσκεται στο κέντρο του Χολαργού, πλησίον της στάσης Μετρό "Χολαργός" (300μ) και είναι επίσης εύκολα προσβάσιμο από όλες τις γύρω περιοχές: Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή, Παπάγου, Νέο Ψυχικό. Το τηλέφωνο της Γραμματείας για επικοινωνία & ραντεβού είναι: 6997 630 640. Καθημερινά: 8:30 έως 21:30

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το τηλέφωνο της Γραμματείας για επικοινωνία & ραντεβού είναι: 6997 630 640

Καθημερινά: 8:30 έως 21:30

Διεύθυνση Ιατρείου:
Λεωφ. Περικλέους, Χολαργός, ΤΚ 15561, "Είσοδος 4" από Λεωφόρο Μεσογείων.

Το ιατρείο βρίσκεται στο κέντρο του Χολαργού, πλησίον της στάσης Μετρό "Χολαργός" (300μ) και είναι επίσης εύκολα προσβάσιμο από όλες τις γύρω περιοχές: Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή, Παπάγου, Νέο Ψυχικό.

Ραντεβού

Στην τηλεφωνική επικοινωνία για το πρώτο ραντεβού θα γίνουν απαραιτήτως ορισμένες σύντομες ερωτήσεις για το ιστορικό σας (αν υπάρχει κάποια διάγνωση, φάρμακα που ήδη παίρνετε) και γενικά για το θέμα που σας απασχολεί.

Ο γιατρός δέχεται με ραντεβού πρωϊνές (Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή) και απογευματινές ώρες (Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή). Τα ραντεβού τηρούνται με συνέπεια, χωρίς καθυστερήσεις από την πλευρά μας. Σε περίπτωση δική σας καθυστέρησης, αφαιρείται ο χρόνος από το ραντεβού σας. Μετά από συνεννόηση, μπορεί να δεχθεί Σάββατο και Κυριακή ή να γίνει συνεδρία μέσω Skype ή κατ'οίκον επίσκεψη.

Το πρώτο ραντεβού με νέους ασθενείς είναι διάρκειας 45 λεπτών, κατά το οποίο γίνεται (α) αρχικώς προσεκτική διερεύνηση σε βάθος του ιστορικού, (β) διάγνωση και συζήτηση για τις θεραπευτικές επιλογές σύμφωνα με την expert opinion του γιατρού. Ο γιατρός είναι καταρχήν άνθρωπος και θα σας ακούσει προσεκτικά και με υπομονή, πρωτού σας πει τη γνώμη του για το πως μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα όσα σας ταλαιπωρούν. Δεν θα σας χορηγήσει φάρμακα με το 'καλημέρα'. Ετσι θα λάβετε την γνώμη ενός ειδικού σε διάφορα θεραπευτικά συστήματα, για το ποια θεραπευτική μέθοδος ή συνδυασμός αυτών μπορεί να σας βοηθήσει περισσότερο και το ποιες μπορεί να είναι οι ρεαλιστικές προσδοκίες & πρόγνωση. Κατά τη διάρκεια του πρώτου ραντεβού, αναλόγως του ιστορικού και της κατάστασης του ασθενούς, μπορεί (γ) να γίνει συνταγογράφηση αγωγής ομοιοπαθητικών ή ψυχιατρικών φαρμάκων ή παρεμβάσεις EMDR.

Στη συνέχεια, τα επόμενα ραντεβού έχουν διάρκεια 45 λεπτών:

- Ψυχοθεραπεία (ατομική)
- Ομοιοπαθητική
- Life coaching
- Ψυχιατρική παρακολούθηση

- Οι συνεδρίες ζεύγους, οι οικογενειακές συνεδρίες και το EMDR έχουν επίσης διάρκεια 45 λεπτών.

Ο Dr. Βάθης Α. Αριστοτέλης (MD, MSc, BSc, ECP), Ψυχίατρος - Ψυχοθεραπευτής, Βιοχημικός, Ομοιοπαθητικός, διαθέτει πλούσιο ακαδημαϊκό υπόβαθρο με σπουδές στις επιστήμες της Υγείας. Σε θεραπευτικό επίπεδο, προσαρμόζει κάθε παρέμβαση στις ανάγκες, στην προσωπικότητα και το αίτημα του θεραπευόμενου. Η προσωπική του προσέγγιση είναι συνθετική, υπερβαίνει τα όρια του παραδοσιακού ψυχιάτρου και εμπλουτίζεται με σύγχρονες μεθόδους.

no-repeat;center top;;

auto

Σημαντικές πληροφορίες

  • Οι ασθενείς προσεγγίζονται με ένα συνδυασμό θεραπευτικών εργαλείων, με κεντρικό άξονα την Ψυχοθεραπεία σε συνδυασμό με EMDR και παράλληλα ομοιοπαθητική. Φάρμακα χορηγούνται όταν αυτά είναι απαραίτητα. Οι άνθρωποι που είναι διατεθειμένοι να δουλέψουν συστηματικά με τον εαυτό τους, γενικά έχουν πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα, βρίσκοντας οριστική θεραπεία σε χρόνια προβλήματα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
  • Ο κ.Βάθης είναι πιστοποιημένος ψυχοθεραπευτής και κατέχει το υψηλού κύρους Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Ψυχοθεραπείας (ECP), το οποίο κατέχουν ελάχιστοι ψυχίατροι στην Ελλάδα.
  • Οσον αφορά συγκεκριμένα τις κρίσεις πανικού, τα αποτελέσματα από τη συστηματική (τακτική) συνδυασμένη θεραπεία γενικά είναι εξαιρετικά και οι ασθενείς απαλλάσσονται οριστικά του προβλήματος εντός 6-12 μηνών.
  • Πολλοί ασθενείς επιθυμούν να διακόψουν πλήρως την φαρμακευτική αγωγή την οποία ήδη λαμβάνουν και να αντικαταστήσουν αυτή με ομοιοπαθητικά φάρμακα. Αυτό σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να γίνει σταδιακά, αλλά όχι αδιακρίτως για όλους τους ασθενείς, ιδιαιτέρως δε για εκείνους που πάσχουν από σοβαρές χρόνιες παθήσεις (όπως για παράδειγμα Σχιζοφρένεια ή Διπολική Διαταραχή) στις οποίες η ομοιοπαθητική μπορεί να βοηθήσει μόνο ως συμπληρωματική μέθοδος.
  • Οσον αφορά τα μη-ψυχολογικής φύσεως προβλήματα (πχ άσθμα, καρδιολογικά προβλήματα, ψωρίαση, κλπ) ο γιατρός αναλαμβάνει μόνο την ψυχοθεραπεία και ψυχολογική υποστήριξη των ασθενών αυτών.
  • Η χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών (αλκοόλ, κάνναβις, κλπ) καθιστά δύσκολη τη θεραπεία. Η ουσιαστική θεραπεία εξαρτημένων ατόμων απαιτεί παράλληλα θεραπευτικό πλαίσιο απεξάρτησης.

no-repeat;center top;;

auto