Κάνε το Τεστ
ignata, ιγνασια, ιγνατια, ignatia amara, ομοιοπαθητικo, φάρμακο, ομοιοπαθητικη

Ignatia – ομοιοπαθητικό φάρμακο

ignatia, ομοιοπαθητικό, φάρμακο, ιγνατια, ιγνασια, ignatia amara, ιδιοτητες, προσωπικοτητα Ignatia - ομοιοπαθητικό φάρμακο

Το ομοιοπαθητικό φάρμακο Ignatia παρασκευάζεται από τους καρπούς του φυτού Strychnos ignatia, γνωστό και σαν St Ignatius bean (ψευδότρυχος ο ιγνάτιος) το οποίο περιέχει στρυχνίνη και επηρεάζει το νευρικό σύστημα.

Η Ignatia ως ομοιοπαθητικό φάρμακο σχετίζεται με θλίψη (συνήθως ρομαντικής φύσεως, πχ χωρισμός), μετά από απώλειες (πένθος, ιδίως σε παρατεταμένο ή επιπλεγμένο πένθος), σε διάφορες συναισθηματικές διαταραχές όπως κατάθλιψη και μελαγχολία, που συχνά συνοδεύονται από ψυχοσωματικά συμπτώματα. Οι θεραπευτικές ιδιότητες της Ignatia συμπεριλαμβάνουν τα συμπτώματα αυτά (όπως πόνος/πλάκωμα στο στήθος, κόμπος στο λαιμό, αναστεναγμοί, κα), ιδίως όταν ξεκινούν συχνά μετά από συναισθηματικό στρες. Η προσωπικότητα της Ignatia αφορά άτομα ευαίσθητα, συναισθηματικά έντονα, που έχουν συναισθηματικά ξεσπάσματα. Η ιδιοσυγκρασία της Ignatia ταιριάζει συχνά σε γυναίκες.

Μπορεί η Ignatia να με βοηθήσει;

Εξαρτάται. Το πόσο θα σας βοηθήσει η Ignatia σχετίζεται καταρχήν με το βαθμό που ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία σας, στην προσωπικότητα και τα ψυχοσωματικά συμπτώματα που εμφανίζετε, και κατά δεύτερο με τη δυναμοποίηση και τη δοσολογία. Η Ignatia δεν ειναι απλά ένα ακόμα "αντικαταθλιπτικό βότανο", αλλά ως ομοιοπαθητικό φάρμακο έχει μια ευρύτερη συστημική δράση, και οι ιδιότητές της επηρεάζουν όλο το σώμα και τον ψυχισμό, βαθύτερα και πιο ουσιαστικά.

Δυναμοποιήσεις Ignatia

Οι δυναμοποιήσεις στις οποίες χρησιμοποιείται συχνά το ομοιοπαθητικό φάρμακο Ignatia, είναι οι Ignatia 10M, Ignatia 1M, Ignatia 200CH και Ignatia 6x.

Παρενέργειες Ignatia

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχουν παρενέργειες. Ωστόσο προκαλούν θεραπευτικές μεταβολές στον οργανισμό, ο οποίος μπορεί να παρουσιάσει παροδικά κάποιες ψυχικές ή/και σωματικές διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια της θεραπευτικής πορείας προς την ίαση.

Πόσο θα με βοηθήσει η Ignatia;

Υπάρχει μία παρανόηση τόσο σε γιατρούς όσο και σε θεραπευόμενους, ότι ένα ομοιοπαθητικό φάρμακο μπορεί σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις να εξαφανίσει ΟΛΑ τα συμπτώματα και ΟΛΑ τα προβλήματα, ανεξαρτήτου βαρύτητας και ποιότητας. Αυτό δεν ισχύει στις περισσότερες περιπτώσεις, ιδίως για θέματα που άπτονται της ψυχολογίας και της ψυχιατρικής.

Η ομοιοπαθητική είναι ένα εξαιρετικό θεραπευτικό εργαλείο, αλλά η ελλιπής κατανόηση για το θέμα που αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος και τις ρίζες αυτού (όπως γίνεται στις περιπτώσεις αντιμετώπισης ψυχολογικών θεμάτων που αναλαμβάνουν μη-γιατροί ή γιατροί χωρίς να είναι ψυχίατροι), οδηγεί πολύ συχνά τους ανθρώπους να ταλαιπωρούνται για χρόνια δοκιμάζοντας ομοιοπαθητικά φάρμακα περιμένοντας να βρεθεί το "σωστό" φάρμακο, ενώ άλλες θεραπευτικές τεχνικές θα μπορούσαν να συμπληρώσουν τη θεραπεία ή να έχουν πιο γρήγορα, ουσιαστικότερα και μόνιμα αποτελέσματα.

Αντιμετώπιση θλίψης και κατάθλιψης, 

Η βοήθεια που μπορεί να προσφέρει η Ignatia είναι δυνητικά σημαντική, αλλά ιδίως για τους περισσότερους ανθρώπους που υποφέρουν από θλίψη/κατάθλιψη και που έχουν βιώσει ένα ψυχολογικό τραύμα ή συναισθηματικό στρες, χρειάζεται τις περισσότερες φορές θεραπεία με EMDR (το οποίο είναι αναντικατάστατο) ή/και ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ώστε να ξεπεράσει ο άνθρωπος μια και για πάντα τα τραυματικά βιώματα που τον έχουν στιγματήσει (χωρισμός, θάνατος, κα).