Κάνε το Τεστ
ηλεκτροβελονισμός, χρήσεις ηλεκτροβελονισμού. εφαρμογές ηλεκτροβελονισμού

Ηλεκτροβελονισμός: εφαρμογές και οφέλη

Ηλεκτροβελονισμός

Ο βελονισμός είναι μια μέθοδος παραδοσιακής Κινεζικής ιατρικής στην οποία εισάγονται βελόνες σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος ώστε να αποκατασταθεί η ροή ενέργειας στο σώμα και να θεραπευτούν τα νοσήματα. Αλλά κάθε θεραπευτική μέθοδος μπορεί να βελτιωθεί και ο βελονισμός δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο ηλεκτροβελονισμός αποτελεί μια εξέλιξη του παραδοσιακού βελονισμού.

Τι είναι ο ηλεκτροβελονισμός;

Ο ηλεκτροβελονισμός έχει πολλές ομοιότητες με τον κλασικό βελονισμό. Αντί μόνο για τις παραδοσιακές βελόνες, εφαρμόζονται πρόσθετα και μικρορεύματα σε αυτές.

Η συνεδρία διαρκεί περίπου 10-20 λεπτά. Στη διάρκεια της θεραπείας, ήπια ηλεκτρικά κύματα μεταφέρονται μέσω των βελονών. Αυτό προκαλεί μεγαλύτερη διέγερση στις περιοχές που παραδοσιακά ενθέτονται οι βελόνες (και που εφαρμόζεται περισσότερη πίεση ή στριφογυρίζονται).

Η συχνότητα του ρεύματος καθορίζεται από τον βελονιστή. Το ρεύμα χαμηλής συχνότητας οδηγεί στην απελευθέρωση ενδορφινών από το κεντρικό νευρικό σύστημα και αυτό βοηθά το σώμα να νιώθει καλύτερα. Η προσαρμογή της συχνότητας μπορεί να αλλάξει τον αριθμό των ηλεκτρονίων που ρέουν μέσω της βελόνας. Η βελόνα εισέρχεται στο βελονιστικό σημείο και αποκαθιστά την ροή της ενέργειας στην περιοχή.

Πως λειτουργεί ο ηλεκτροβελονισμός;

Στον κλασικό βελονισμό , πολύ λεπτές βελόνες εισέρχονται στο σώμα σε συγκεκριμένα βελονιστικά σημεία, για την αποκατάσταση της ροής της ενέργειας κατά μήκος των μεσημβρινών. Οι βελόνες ανακατευθύνουν τη ροή του τσι ώστε να επέλθει η ισορροπία στη λειτουργία των νεύρων, του κυκλοφορικού και των οργάνων και να ανακουφιστεί ο πόνος χωρίς να υπάρχει ανάγκη για φαρμακευτική αγωγή.

Ο ηλεκτροβελονισμός λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με τον παραδοσιακό βελονισμό, αλλά με κάποιες σημαντικές διαφορές. Αντί να χρησιμοποιούνται ηλεκτρόδια που συνδέονται με τις βελόνες, χρησιμοποιείται μια συσκευή με μικρορεύματα για τη θεραπεία συγκεκριμένων βελονιστικών σημείων. Τα μικρορεύματα στέλνουν παλμούς ηλεκτρικής ενέργειας και εφαρμόζονται άμεσα σε κάθε βελονιστικό σημείο. Αυτή η ηλεκτρική διέγερση ενισχύει τη ροή της ενέργειας και προκαλεί ένα μοναδικό συναίσθημα ανακούφισης.

Παραδοσιακός βελονισμός και ηλεκτροβελονισμός

Ο ηλεκτροβελονισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλές καταστάσεις που συνήθως αντιμετωπίζονται με τον παραδοσιακό βελονισμό, από την υπογονιμότητα και τις διαταραχές της εμμήνου ρύσεως μέχρι τα προβλήματα του γαστρεντερικού, ο πόνος στη μέση και ακόμη και η απώλεια βάρους ή η διακοπή του καπνίσματος. Γιατί όμως είναι πιο αποτελεσματικός ο ηλεκτροβελονισμός από τον παραδοσιακό βελονισμό; Ο ηλεκτροβελονισμός εκτός από την ικανότητα του να αποκαθιστά τη ροή της ενέργειας είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός σε συγκεκριμένες διαταραχές που περιλαμβάνουν:

  • Τις νευρολογικές διαταραχές (όπως και κάποιες μορφές παράλυσης)
  • Τον χρόνιο πόνο
  • Τα μυϊκά προβλήματα
  • Τους τραυματισμούς από αθλητικές δραστηριότητες και γενικά τους τραυματισμούς
  • Αντιμετώπιση άγχους
  • Αϋπνία
  • Αδυνάτισμα (διέγερση του μεταβολισμού, λιπόλυση, μείωση χρόνου κορεσμού)

Ο ηλεκτροβελονισμός έχει πολλά οφέλη. Η ηλεκτροδιέγερση οδηγεί σε πιο γρήγορα αποτελέσματα και έτσι απαιτούνται λιγότερες συνεδρίες. Σε πολλές περιπτώσεις ο ηλεκτροβελονισμός μπορεί να γίνει χωρίς βελόνες, με την εφαρμογή του ρεύματος άμεσα στα βελονιστικά σημεία και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους ανθρώπους που έχουν φοβία με τις βελόνες.

Η διατήρηση της υγείας μας σημαίνει ότι μπορούμε να αναγνωρίσουμε τις υποκείμενες αιτίες του πόνου και της δυσφορίας πριν οργανώσουμε ένα αποτελεσματικό θεραπευτικό πλάνο.

Ο ηλεκτροβελονισμός αποτελεί μια φυσική θεραπευτική επιλογή για τον πόνο και πολλά άλλα προβλήματα υγείας. Καθώς η θεραπεία περιλαμβάνει παραδοσιακά την χρήση βελονών που εισάγονται σε συγκεκριμένα σημεία στο σώμα, η διαδικασία του ηλεκτροβελονισμού περιλαμβάνει τη χρήση μικρορεύματος από μια συσκευή χωρίς να είναι ανάγκη να τοποθετηθούν βελόνες στο δέρμα. Οι ηλεκτρικοί παλμοί μπορούν να τοποθετηθούν σε διαφορετικά σημεία του σώματος και να θεραπεύσουν το υποκείμενο νόσημα. Η αποτελεσματικότητα της θεραπείας εξαρτάται από την δική σας κατάσταση και τις δικές σας ανάγκες.

Η θεραπεία ενός νοσήματος με ηλεκτροβελονισμό εξαρτάται από την κατάσταση και την υγεία σας. Συνήθως είναι πολύ αποτελεσματικός για τον χρόνιο πόνο, τους τραυματισμούς μετά από ένα ατύχημα ή τα μυϊκά προβλήματα. Ο ηλεκτροβελονισμός επικεντρώνεται στην κατάστασή σας και προσαρμόζεται στις δικές ανάγκες και στόχους.

Αν θέλετε να αντιμετωπίσετε κάποιο τραυματισμό ή θέλετε να αντιμετωπίσετε τον πόνο χωρίς την χρήση φαρμάκων, ο ηλεκτροβελονισμός είναι μια καλή επιλογή. Καθώς είναι μια φυσική μέθοδος, δεν προκαλεί πόνο και δυσάρεστες παρενέργειες. Η θεραπεία επίσης ωφελεί το σώμα βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος και μειώνοντας τον μυϊκό πόνο. Σκεφτείτε τον ηλεκτροβελονισμό αν έχετε δοκιμάσει και άλλες φυσικές λύσεις για την ανακούφιση του πόνου ή όταν θέλετε να αναρρώσετε από κάποιον τραυματισμό.

Χρήσεις ηλεκτροβελονισμού

Υπάρχουν πολλές χρήσεις και εφαρμογές του ηλεκτροβελονισμού. Χρησιμοποιείται για την θεραπεία του πόνου,  της αρθρίτιδας, της ναυτίας που σχετίζεται με την χημειοθεραπεία, του άγχους, των εξαρτήσεων και για τις εμβοές.

Με τον ηλεκτροβελονισμό, αποκαθίσταται η κυκλοφορία του αίματος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και προσφέρει μεγαλύτερη ανακούφιση από τον πόνο συγκριτικά με τον παραδοσιακό βελονισμό.

Τα οφέλη στη διάθεση είναι πολλά ειδικά για τους ασθενείς που αντιμετωπίζουν κατάθλιψη, άγχος ή αϋπνία.

Επίσης βοηθά στην αντιμετώπιση της κόπωσης στους αθλητές. Όταν ο ηλεκτροβελονισμός εφαρμόζεται για μυϊκά προβλήματα, τα αποτελέσματα είναι ορατά μετά από 1-3 συνεδρίες.

Οι μελέτες έχουν δείξει ότι βοηθά σε διαταραχές του γαστρεντερικού, όπως η δυσκοιλιότητα. Επίσης επιταχύνει την ανάρρωση.

Ο ηλεκτροβελονισμός χρησιμοποιείται για την θεραπεία της πελματιαίας απονευρωσίτιδας και στο σύνδρομο καρπίαιου σωλήνα.

Για τα οστικά κατάγματα, ο ηλεκτροβελονισμός μπορεί να διεγείρει την αναγέννηση των νεύρων, της ανάπτυξης των οστών, σχηματισμό των τριχοειδών αγγείων, και συμβάλλει στη υγεία των συνδέσμων. Βοηθά στην επούλωση της μεσοκυττάριας ουσίας και στην πιο γρήγορη επούλωση των οστών.

Θεραπεία νοσημάτων με ηλεκτροβελονισμό

Ο ηλεκτροβελονισμός όπως και ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε πολλές καταστάσεις και είναι μια αποτελεσματική θεραπευτική επιλογή.