Κάνε το Τεστ
ισορροπημένη διατροφή, σημασία ισορροπημένη διατροφής, αξία ισορροπημένης διατροφής, οφέλη ισορροπημένης διατροφής

Ισορροπημένη διατροφή

Ισορροπημένη Διατροφή

Η ισορροπημένη διατροφή δεν αφορά περιορισμούς, μη ρεαλιστικές προσδοκίες, την υπερβολική απώλεια βάρους ή την στέρηση τροφών που αγαπάτε. Αντιθέτως, στόχος της είναι να έχετε περισσότερη ενέργεια, να βελτιώσετε την υγεία σας και να ενισχύσετε την διάθεση σας.

Η υγιεινή διατροφή δεν είναι ανάγκη να είναι πολύπλοκη. Αν σας μπερδεύουν όλα όσα αφορούν την θρεπτική αξία και οι διατροφικές συμβουλές, δεν είστε οι μόνοι. Είναι σίγουρο ότι για κάθε συγκεκριμένη τροφή που θα σας πει κάποιος ότι είναι ωφέλιμη, θα βρεθεί κάποιος άλλος να σας πει το ακριβώς αντίθετο. Η αλήθεια είναι ότι συγκεκριμένες τροφές ή θρεπτικά συστατικά είναι ωφέλιμα για την διάθεση , και τελικά η συνολική σας διατροφή είναι η πιο σημαντική. Ο ακρογωνιαίος λίθος της ισορροπημένης διατροφής είναι να αντικαταστήσετε τις επεξεργασμένες τροφές με όσο πιο φυσικές τροφές γίνεται. Όσο πιο φυσικές είναι οι τροφές που καταναλώνετε τόσο πιο πιθανό είναι να δείτε τεράστια διαφορά στον τρόπο που σκέφτεστε, στο πως νιώθετε και στην εμφάνισή σας.

Η ισορροπημένη διατροφή είναι σημαντική για το σώμα και το μυαλό.

Μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή περιλαμβάνει τα εξής:

  • Φρούτα , λαχανικά, τροφές ολικής άλεσης και άπαχο ή χαμηλό σε λιπαρά γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα
  • Ποικιλία πρωτεϊνών όπως τα θαλασσινά, το άπαχο κρέας και τα πουλερικά, τα αυγά, τα όσπρια, τα προϊόντα σόγιας , οι ξηροί καρποί και οι σπόροι
  • Είναι χαμηλή σε κορεσμένα , trans λιπαρά, χοληστερόλη, αλάτι και πρόσθετα σάκχαρα
  • Κάλυψη των ημερήσιων αναγκών σε θερμίδες

Οφέλη ισορροπημένης διατροφής

Μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή βοηθά στην πρόληψη σοβαρών νοσημάτων , όπως τα νοσήματα του καρδιαγγειακού, το εγκεφαλικό και ο διαβήτης τύπου 2. Αν αρρωστήσετε, η ισορροπημένη διατροφή σας βοηθά να αναρρώσετε πιο γρήγορα. Επίσης είναι ένας κύριος τρόπος της πρόληψης της παχυσαρκίας. Αν είστε υπέρβαροι ή παχύσαρκοι η ισορροπημένη διατροφή θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

Η υγιεινή διατροφή σε συνδυασμό με την άσκηση βοηθά στην διατήρηση της συνολικής υγείας και στην αποφυγή της παχυσαρκίας.

Σημασία ισορροπημένης διατροφής

Η υγιεινή διατροφή έχει ως σκοπό να σας κάνει να αισθάνεστε όμορφα. Η καλή διατροφή , η σωματική άσκηση και το υγιές σωματικό βάρος είναι ουσιαστικά για την συνολική σας υγεία και ευεξία.

Δεν υπάρχει αμφιβολία για την αξία της υγιεινής διατροφής στη ζωή μας. Αν δεν ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή μπορεί να είστε πιο ευάλωτοι σε νοσήματα, λοιμώξεις ή ακόμη και στην εξάντληση. Κάποια από τα πιο συχνά προβλήματα που προκύπτουν από την έλλειψη ισορροπημένης διατροφής είναι ο καρκίνος, το εγκεφαλικό επεισόδιο και ο διαβήτης.

Η φυσική δραστηριότητα βοηθά στην συνολική υγεία και βελτιώνει θέματα ψυχικής υγείας όπως το άγχος, η κατάθλιψη και ο χρόνιος πόνος. Η τακτική άσκηση βοηθά στην πρόληψη του μεταβολικού συνδρόμου, του εγκεφαλικού επεισοδίου, της υψηλής αρτηριακής πίεσης, της αρθρίτιδας.