Κάνε το Τεστ
κρυολιπόλυση, τι είναι η κρυολιπόλυση, πως λειτουργεί η κρυολιπόλυση, παρανέργειες κρυολιπόλυσης, ποιοι μπορούν να κάνουν κρυολιπόλυση

Κρυολιπόλυση: τι είναι και πως λειτουργεί

Κρυολιπόλυση

Η κρυολιπόλυση είναι μια νέα διαδικασία που περιλαμβάνει μη επεμβατική διάσπαση του λιπώδους ιστού, με αποτέλεσμα την μείωση των λιποκυττάρων χωρίς την καταστροφή άλλων ιστών. Το αποτέλεσμα χρειάζεται αρκετούς μήνες για να φανεί.

Πώς λειτουργεί η κρυολιπόλυση;

Η κρυολιπόλυση είναι μια πολύ γνωστή μη επεμβατική μέθοδος για τη μείωση του λίπους. Ουσιαστικά, με την κρυολιπόλυση τα λιποκύτταρα μειώνονται μέσω της έκθεσης τους σε χαμηλές θερμοκρασίες. Η κρυολιπόλυση μειώνει το ανθεκτικό λίπος που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με άσκηση και διατροφή. Τα αποτελέσματα της κρυολιπόλυσης είναι φυσικά και μακροχρόνια, και αποτελούν λύση για δύσκολες περιοχές όπως το λίπος στην κοιλιά.

Τα λιποκύτταρα είναι ευαίσθητα στις χαμηλές θερμοκρασίες και η ακριβής εφαρμογή χαμηλής θερμοκρασίας οδηγεί στην καταστροφή των λιποκυττάρων τα οποία στη συνέχεια παρουσιάζουν μια φλεγμονώδη αντίδραση και τελικά απομακρύνονται από τον οργανισμό.

Μια κεφαλή δρα σε μια συγκεκριμένη περιοχή και παγώνει το υποδόριο λίπος χωρίς να παγώνει ο υποκείμενος ιστός. Τα παγωμένα λιποκύτταρα στη συνέχεια κρυσταλλώνουν και αυτό οδηγεί στη διάρρηξη της κυτταρικής τους μεμβράνης.

Η καταστροφή των λιποκυττάρων ουσιαστικά σημαίνει ότι τα λιποκύτταρα δεν μπορούν πλέον να αποθηκεύουν λίπος. Επίσης στέλνει ένα σήμα στο λεμφικό σύστημα του σώματος για να αναγνωρίσει και να συλλέξει τα κατεστραμμένα κύτταρα. Αυτή η φυσιολογική διαδικασία συμβαίνει μέσα σε λίγες εβδομάδες και κορυφώνεται από τη στιγμή που τα λιποκύτταρα θα απομακρυνθούν από τον οργανισμό.

Η κρυολιπόλυση έχει ένα κοινό με την λιποαναρρόφηση, και οι δύο διαδικασίες απομακρύνουν τα λιποκύτταρα από το σώμα. Η μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στις δύο διαδικασίες είναι ότι η κρυολιπόλυση προκαλεί μια μεταβολική διαδικασία που εξαλείφει τα νεκρά λιποκύτταρα από το σώμα. Στην λιποαναρρόφηση χρησιμοποιείται ένας σωλήνας που ρουφά τα λιποκύτταρα από το σώμα.

Ποιοι είναι οι κατάλληλοι υποψήφιοι για κρυολιπόλυση;

Οι άνθρωποι που δεν έχουν καλή συνολική υγεία, ψυχική και συναισθηματική ίσως να μην είναι κατάλληλοι υποψήφιοι για την κρυολιπόλυση.

Τι πρέπει να κάνετε πριν σκεφτείτε την κρυολιπόλυση;

Πριν τη διαδικασία ο δερματολόγος ή ο αισθητικός χειρουργός λαμβάνει το ακριβές ιατρικό ιστορικό του ασθενή. Ο ασθενής και ο γιατρός συζητούν για τις προσδοκίες, τους κινδύνους και τα αποτελέσματα της διαδικασίας.

Τι να περιμένετε μετά την κρυολιπόλυση;

Η κρυολιπόλυση δεν χρειάζεται ανάρρωση, οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες την ίδια μέρα.

Η κρυολιπόλυση τυπικά απαιτεί αρκετές συνεδρίες. Οι ασθενείς παρατηρούν ορατή μείωση στο λίπος σε δύο έως τέσσερις μήνες.

Ποιες είναι οι πιθανές επιπλοκές της κρυολιπόλυσης;

  • Ερυθρότητα στην περιοχή που δεν διαρκεί περισσότερο από λίγες ώρες
  • Μώλωπες που συνήθως εξαφανίζονται μέσα σε λίγες ώρες

Εναλλακτικές επιλογές για αδυνάτισμα: Βελονισμός

Ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ μπορεί να βοηθήσει εξαιρετικά στην απώλεια βάρους, χωρίς παρενέργειες.