Κάνε το Τεστ
natrum sulphuricum ομοιοπαθητικο φαρμακο, natrium, νατρουμ σουλφουρικουμ, natrium sulfuricum, ομοιοπαθητικη

Natrum sulphuricum – ομοιοπαθητικό φάρμακο

natrum sulphuricum ομοιοπαθητικο φαρμακο, natrium, νατρουμ σουλφουρικουμ, natrium sulfuricum, ομοιοπαθητικη Natrum sulphuricum - ομοιοπαθητικό φάρμακο

To Natrum sulphuricum (Nat-s) είναι ένα ομοιοπαθητικό φάρμακο που παράγεται από το θειϊκό νάτριο. Ως ομοιοπαθητικό φάρμακο η ιδιοσυγκρασία του Natrum sulphuricum αφορά άτομα που έχουν έντονη την αίσθηση του καθήκοντος, που τους αρέσει η οργάνωση. Η ιδιοσυγκρασία του τυπικά αφορά σοβαρά άτομα, με καταθλιπτική διάθεση ή μελαγχολία και αυτοκτονικό ιδεασμό (κατάθλιψη τεστ). Όσον αφορά τη σωματική παθολογία, οι ιδιότητες του Natrum sulphuricum σχετίζονται με άσθμα (με χαρακτηριστική επιδείνωση στις 4πμ), συμπτώματα μετά από τραυματισμούς στη σπονδυλική στήλη και το κεφάλι, ελκώδη κολίτιδα, σακχαρώδη διαβήτη, οξεία και χρόνια ηπατίτιδα, χολοκυστίτιδα, κονδυλώματα, γονόρροια, λευχαιμία και καρκίνο του ορθού. Υπάρχει χαρακτηριστικά μία γενική επιδείνωση από την υγρασία. Φωτοφοβία.

To Natrum sulphuricum συχνά αναφέρεται (λανθασμένα) και ως Natrium sulphuricum ή natrium sulfuricum.

Μπορεί το Natrum sulphuricum να με βοηθήσει;

Εξαρτάται. Το πόσο θα σας βοηθήσει σχετίζεται με το βαθμό που ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία σας και τα συμπτώματα που εμφανίζετε.

Δυναμοποιήσεις Natrum sulphuricum 

Δυναμοποιήσεις που χρησιμοποιούνται συχνά είναι οι Natrum sulphuricum 1M, Natrum sulphuricum 200CH, Natrum sulphuricum 6x.

Παρενέργειες Natrum sulphuricum

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχουν παρενέργειες. Ωστόσο προκαλούν θεραπευτικές μεταβολές στον οργανισμό, ο οποίος μπορεί να παρουσιάσει κάποιες ψυχικές ή/και σωματικές διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια της θεραπευτικής πορείας.

Πόσο θα με βοηθήσει το Natrum sulphuricum;

Υπάρχει μία παρανόηση τόσο σε γιατρούς όσο και σε θεραπευόμενους, ότι ένα ομοιοπαθητικό φάρμακο μπορεί σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις να εξαφανίσει ΟΛΑ τα συμπτώματα και ΟΛΑ τα προβλήματα, ανεξαρτήτου βαρύτητας και ποιότητας. Αυτό δεν ισχύει στις περισσότερες περιπτώσεις, ιδίως για θέματα που άπτονται της ψυχολογίας και της ψυχιατρικής.

Η ομοιοπαθητική είναι ένα εξαιρετικό θεραπευτικό εργαλείο, αλλά η ελλιπής κατανόηση για το θέμα που αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος και τις ρίζες αυτού (όπως γίνεται στις περιπτώσεις αντιμετώπισης ψυχολογικών θεμάτων που αναλαμβάνουν γιατροί χωρίς να είναι ψυχίατροι), οδηγεί πολύ συχνά τους ανθρώπους να ταλαιπωρούνται για χρόνια δοκιμάζοντας ομοιοπαθητικά φάρμακα περιμένοντας να βρεθεί το "σωστό" φάρμακο, ενώ άλλες θεραπευτικές τεχνικές θα μπορούσαν να συμπληρώσουν τη θεραπεία ή να έχουν πιο γρήγορα, ουσιαστικότερα και μόνιμα αποτελέσματα.

Αντιμετώπιση εσωστρέφειας και θλίψης

Η βοήθεια που μπορεί να προσφέρει δυνητικά το Natrum sulphuricum είναι σημαντική, αλλά ιδίως για τους περισσότερους ανθρώπους που υποφέρουν από κατάθλιψη, τις περισσότερες φορές χρειάζεται συμπληρωματική θεραπεία με EMDR (για την επεξεργασία των τραυματικών βιωμάτων). Η εσωστρέφεια και άλλα στοιχεία του χαρακτήρα μπορούν να εξελιχθούν σημαντικά -σχεδόν αποκλειστικά- με τη βοήθεια της ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ.